Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ Ο ΜΙΧ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας είχε σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. Μιχάλης Χαλκίδης. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα συνάντησης και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ για τα όλα ζητήματα του κλάδου τους.
Ο Τομεάρχης ανέπτυξε στους συνομιλητές του τις θέσεις, τους στόχους και τις προοπτικές του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. Μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Καταρχάς, θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου σχετικά την υλοποίηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης και να ζητήσω τη συνδρομή του ΤΕΕ στην εξεύρεση λύσης για την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Ο κίνδυνος διακοπής των εργασιών στις 28 Φεβρουαρίου, όπως απειλεί η κατασκευάστρια εταιρία, είναι υπαρκτός. Η Κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσα απαντήσεις, ώστε να μην βρεθούν οι 800 εργαζόμενοι άνεργοι και να μην διακοπεί το αναπτυξιακό αυτό έργο που με τόσο κόπο δρομολόγησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των δημοσίων έργων, επισημαίνω ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να δεχθεί βελτιώσεις τόσο στο νόμο περί ανάθεσης μελετών όσο και στο νόμο για την ανάδειξη αναδόχου των δημοσίων έργων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν προτίθεται να δεχθεί την υιοθέτηση του «αμαρτωλού μαθηματικού τύπου».
Ως προς το σύνολο των δημοσίων έργων της Κεντρικής Μακεδονίας όπως η εξωτερική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, τα έργα στο Λιμένα Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση του αεροδρομίου Μακεδονία και η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου Έδεσσα-Κιλκίς-Χαλκιδική, καλώ την Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης τους, γιατί η περιοχή τα έχει ανάγκη».

3 σχόλια:

  1. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ Ο ΔΕ, ΚΑΛΑ ΤΟΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΟΥ ΛΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ??????
    ΘΕΣΗ 12 ?????
    ΤΑΦΡΟΣ 66 ???
    ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ ???
    ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ?
    ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ?
    ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ??

    ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΕΙ...
    650 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ....

    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΙΔΙΑ ,ΤΟ ΜΕΤΡΟ !!!!!!!!
    ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΑΓΕ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΕΚΕΙ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O 11.38 XEREI POLLA !
    IDIAIETRA GIA TO METRO , KAI TO EROTHMA EINAI GIATI DEN RVTA TA TSATSONIA POY DIORISE EKEI KAI TREXEI TAXAM - TAXAM STO TEE;
    AS PAEI MIA BOLTA KAI APO TO TOPIKO TEE, H PERIFEREIA TON MARANE TON KAUHGHTH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή