Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

VIDEO- Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ, ΤΗΣ TRASTIC ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ "Κ. ΜΠΑΛΛΗΣ"

Δείτε τέσσερα βίντεο από την χτεσινή περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι. Δείτε την αγωνία των εργατών για το μέλλον τους, τους φόβους τους ότι η εργοδοσία πάλι με τη βοήθεια του κράτους θα κατορθώσει να ξεφύγει των υποχρεώσεών της. Δείτε τις καταγγελίες που κάνουν για τον Πετζετάκι, τον Λαυρεντιάδη και... τον ικανότατο στο κλείσιμο εταιριών δικηγόρο της ΤRASTIC.
Δείτε τους φόβους που εκφράζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμανατίδου για το σχέδιο που εξυφαίνεται και που στόχο έχει την δημιουργία ειδικής ζώνης οικονομικού ελέγχου στην περιοχή. Δείτε την άποψη του βουλευτή Τ. Κουράκη που ορθώς τονίζει ότι το όλο πρόβλημα είναι πολιτικό και η λύση άκρως πολιτική.
Δείτε την καταγγελία των εργαζομένων της TRASTIC ότι ακόμα διακινούνται προϊόντα αμιάντου και ότι μεγάλες ποσότητες είναι θαμμένες με πρόχειρο τρόπο στο γήπεδο του εργοστασίου.
Τέλος, δείτε τι είπε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μέλος της διοίκησης του Ε.Κ Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη και τον Βενιζέλο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκτός των δυο βουλευτών και της Δ. Χαραλαμπίδου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης Ν. Σαμανίδης, ο Ν. Φωτίου μέλος της ΚΕ ΣΥΝ, ο Π. Φραγκίδης μέλος του ΔΣ της ΕΔΟΘ, ο Μ. Οικονόμου μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο Λευτ. Κιοσέογλου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μετάλλου και συνδικαλιτής της Αυτόνομης Παρέμβασης και βέβαια οι συνεργάτες των δυο βουλευτών. Την περιοδεία κάλυψαν δημοσιογραφικά τα ΧΡΟΝΙΚΑ και το alterthess με την συνάδελφο Σταυρούλα Πουλημένη.

-Δείτε φωτογραφίες από την περιοδεία στη σελίδα μας στο facebook



Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης ενημερώνει αναλυτικά την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του αγώνα τους και αναφέρει τα αιτήματά τους που είναι η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου που ήταν υγιέστατη μονάδα και κερδοφόρα, η αποπληρωμή των δεδουλευμένων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Αγανακτισμένοι οι εργάτες του ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ που τους έχει απλήρωτος 18 μήνες και τους συναντήσαμε χτες έξω από το εργοστάσιο.
Αμέσως μετά την εκδήλωση της αγανάκτησης ο γραμματέας του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης Ν. Σαμανίδης εκφράζει την άποψη της οργάνωσης σχετικά με την κατάσταση και δηλώνει ότι το κόμμα με όσες δυνάμεις διαθέτει θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στα δίκαια αιτήματά τους.


Δεύτερη στάση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ το εργοστάσιο της ΤΡΑΣΤΙΚ (πρώην ελλενίτ). Ο πρόεδρος του σωματείου ενημερώνει την αντιπροσωπεία και ζητάει να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους που είναι η συνέχιση της εργασίας τους και η ανάκληση των απολύσεων και προ πάντων να μην τεθεί η επιχείρηση στο πτωχευτικό άρθρο 99. "Θα χάσουμε τα πάντα αν μπει στο άρθρο 99 και δεν εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι", είπε ο πρόεδρος του σωματείου τονίζοντας ότι 80 εργαζόμενοι του εργοστασίου βρίσκονται τώρα σε επίσχεση εργασίας από τις 18 Οκτωβρίου 2011.
Ακολούθως ο πρόεδρος του σωματείου σημειώνει ότι η εργοδοσία αυτό που θέλει είναι να επιβάλλει τις ατομικές συλλογικές συμβάσεις και να απολύσει τους εργάτες που της κοστίζουν.


Στο βίντεο αυτό ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που επιβάλλουν την επέμβαση του εισαγγελέα και την ανάδειξη των θεμάτων που θίγονται σε πολιτικό επίπεδο. Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου επισημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας μετέρχεται όλων των νομικών μέσων και δυνατοτήτων για να κλείνει εργοστάσια και να τα ξανανοίγει με άλλες επωνυμίες.
Ακούγονται καταγγελίες για ύπαρξη προϊόντων αμιάντου που είτε είναι θαμμένα πρόχειρα είτε εκτεθειμένα αλλά όμως το εργοστάσιο έχει χαρακτηριστεί ως ..οικολογικής παραγωγής!
Ο Τ. Κουράκης καταγράφει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι το πρόβλημα είναι άκρως πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.


Τρίτος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης" η χημική βιομηχανία Κ. ΜΠΑΛΛΗΣ που είναι μια εταιρία του όμιλου ALAPIS ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη. Εδώ, διαπιστώσαμε ότι επικρατεί χάος, η αποθέωση της παρανομίας και της αυθαιρεσίας των εργοδοτών στην πλάτη των εργατών και με την ανοχή του κράτους.
Οι εργάτες της εταιρίας βρίσκονται τρεις μήνες απλήρωτοι και όσο κι αν πασχίζουν δεν μπορούν να βρουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και με ποιον θα συνομιλήσουν.
Τρεις εργαζόμενοι της εταιρίας ενημερώνουν την αντιπροσωπεία και η Δεσπ. Χαραλαμπίδου, μέλος του ΔΣ του Ε.Κ Θεσσαλονίκης λέει "το σκάνδαλο Κοσκωτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη".
Η βουλευτής Λ. Αμανατίδου χτυπάει το καμπανάκι ενός υπαρκτού κινδύνου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης που κατά την άποψή της υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μετατραπεί σε Ειδική Ζώνη Οικονομικού Ελέγχου και για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να συντονιστεί το εργατικό κίνημα, τόνισε.


Στο βίντεο αυτό στην "Κ. ΜΠΑΛΛΗΣ" βλέπουμε την αγωνία των εργαζόμενων για το αύριο. Απλήρωτοι ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν με τις υποχρεώσεις τους που τρέχουν, με τα παιδιά που πρέπει να πάνε σχολεία και φροντιστήρια ...
Ακούνε την πρόταση της Λ. Αμανατίδου ότι η στόχευση είναι να επιτευχθεί η κινεζοποίηση των εργασιακών συνθηκών και ότι η απάντηση είναι η εργατική αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: