Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΜΑΘΙΩΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επίσκεψή μας στις Βρυξέλλες που έγινε μετά από πρόσκληση του καθηγητή ευρωβουλευτή Γ. Παπαστάμκου.
Η αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων και των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης της Ημαθίας συνεχίζεται στην έδρα του Ευρωαπαϊκού Κοινοβουλίου όπου αυτή τη στιγμή ξεναγούμαστε στην αίθουσα συνεδριάσεων από τον υπεύθυνο ενημέρωσης κ. Καϊλή.
Προηγουμένως, ενημερωθήκαμε από τον Γ. Παπαστάμκο και τον συνάδελφό του καθηγητή Γ. Τσουκαλά και τον αναπληρωτή διευθυντή ενημέρωσης της Κομισιόν κ. Καρβούνη.
Σε λίγο θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΜΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ANAKOIΝΩΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ
Η γέννηση του νέου κόμματος της Αριστεράς δίνει την ελπίδα και τις προϋποθέσεις στον κόσμο της ανανεωτικής αριστεράς να συμβάλλει δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας.
Η αρχή έγινε και δεν απομένει παρά να συστρατευτούμε όλοι όσοι ασπαζόμαστε αυτές τις ιδέες και της αρχές της δημοκρατικής αριστεράς στο νέο κόμμα.
Μετά από πολυετή παραμονή στον ΣΥΝ δηλώνω ότι αποχωρώ από τον κομματικό σχηματισμό και προσχωρώ στη νέα προσπάθεια, στηρίζω το εγχείρημα με την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλοι σύντροφοι που θα πράξουν το ίδιο. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουμε στην Ημαθία μια πολιτική κίνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς και προς τούτο ας αναλάβουμε την πρωτοβουλία.

Χάρης Μόχλας
Δημοσιογράφος
Αλεξάνδρεια
Τηλ.: 6932294744
e-mail: xmoxlas@yahoo.gr

Η Θ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΚΑΙ Ο Κ. ΖΙΩΓΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ Κ.Ε ΤΗΣ ΝΔ.


Στην νέα Κεντρική Επιτροπή που θα ονομάζετα εφεξής Πολιτική Επιτροπή, της ΝΔ εξελέγησαν και δυο Ημαθιώτες. Πρόκειται για την δικηγόρο και πρώην αντινομάρχη Θεοδώρα Κουρκουτά (φωτ.) και τον Κώστα Ζιώγα.
Τα δυο στελέχη...
...ως γνωστόν ήδη έχουν έναν σημαντικό κομματικό ρόλο αφού είναι τομεάρχες στην Πιερία και Κοζάνη αντίστοιχα.
Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στηριχτεί στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και έδωσαν αγώνα για την εκλογή του εμπιστευόμενος σημαντικές θέσεις.
Ευχόμαστε και στους δυο καλή επιτυχία στο έργο τους.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ: Η λειτουργία του παραρτήματος – γκέτο στο Εργοχώρι ενισχύει τον κοινωνικό αποκλεισμό και το ρατσισμό

Αναφορικά με την επισημοποίηση του παραρτήματος τσιγγανοπαίδων Εργοχωρίου και τις δηλώσεις – θριαμβολογίες του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαυροκεφαλίδη στον τοπικό τύπο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Ο σύλλογός μας εξ αρχής με σχετικά έγγραφα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία κοινοποιήθηκαν σε όλους τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς και δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που προέχει κι αυτό που θα έπρεπε να αποτελέσει το μοναδικό κριτήριο της όποιας απόφασης είναι η κοινωνικοποίηση των τσιγγανοπαίδων, κοινωνικοποίηση που θα συμβάλει στην περαιτέρω ομαλή ένταξη του ιδιαίτερου αυτού μαθητικού πληθυσμού στην κοινωνία της Βέροιας. Πιστεύουμε πως ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη φοίτηση σε σχολεία – γκέτο, όσους λόγους υπαρκτούς ή μη κι αν ισχυρίζεται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, αλλά με τη φοίτηση σε κανονικές σχολικές μονάδες.
2. Στην κατεύθυνση αυτή πρώτοι και μοναδικοί, απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, εκφράσαμε την επιθυμία μας, συμβάλλοντας στη μοναδική για μας δίκαιη, βιώσιμη και παιδαγωγικά ορθή λύση, να αποδεχθούμε τη φοίτηση στη σχολική μονάδα μας του ποσοστού που μας αναλογεί από το μαθητικό δυναμικό των τσιγγανοπαίδων Εργοχωρίου, προτείνοντας τον αναλογικό διαμοιρασμό των τσιγγανοπαίδων στα τρία όμορα σχολεία (4ο, 5ο και 8ο), θέση που εύρισκε σύμφωνη και τη Δ/νση Α/θμιας Εκ/σης Ημαθίας και που τελικά έγινε και απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
3. Περιμέναμε από τη Δημοτική Αρχή και ειδικά από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μαυροκεφαλίδη, άνθρωπο με παιδαγωγική επάρκεια, να μην ενδώσουν σε πιέσεις ή σε ψηφοθηρικές λογικές και να κατανοήσουν ότι η γκετοποίηση δε συνιστά λύση και να συμβάλουν και αυτοί στην υλοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας για αναλογικό διαμοιρασμό των τσιγγανοπαίδων. Ο Δήμος Βέροιας όφειλε, αντί να προσπαθεί να αναιρέσει την απόφαση της Περιφέρειας, να βοηθήσει μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας, της υγιεινής, της ιατρικής φροντίδας, της παροχής ρουχισμού και της ενημέρωσης των γονέων και συγγενών των παιδιών ότι η φοίτηση σε κανονικές σχολικές μονάδες μόνο προς όφελος των παιδιών θα αποβεί. Με θλίψη πληροφορούμαστε ότι έπραξαν ακριβώς τα αντίθετα, καταβάλλοντας πολλές προσπάθειες και αιτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και παρά τη σχετική νομοθεσία που απαγορεύει τη λειτουργία σχολείων σε μειονοτικούς καταυλισμούς. Και για αυτές τις προσπάθειές τους ανερυθρίαστα θριαμβολογούν στον τοπικό τύπο, αφού κατάφεραν να γκετοποιήσουν τους τσιγγανόπαιδες!!!
4. Κατά την άποψή μας η εμμονή στη λειτουργία του σχολικού παραρτήματος τσιγγανοπαίδων Εργοχωρίου και ιδιαίτερα η επιχειρηματολογία υπέρ της γκετοποίησής τους – ειδικά όταν αυτή εκφέρεται από επίσημα χείλη – στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία κι ενισχύει τον κοινωνικό αποκλεισμό και το ρατσισμό.
5. Παρ’ όλο που με την εξέλιξη αυτή θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η σχολική μας μονάδα σε πρώτη τουλάχιστον φάση ευνοείται αφού δε θα δεχτεί άμεσα αριθμό τσιγγανοπαίδων από τον καταυλισμό Εργοχωρίου, ο σύλλογός μας εμμένει στις αρχικές του θέσεις. Για μας η επισημοποίηση του παραρτήματος αποτελεί αρνητική εξέλιξη, συνιστά γκετοποίηση, είναι πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγική και δε συμβάλει στην κοινωνικοποίηση του ευαίσθητου αυτού μαθητικού δυναμικού. Οι ευθύνες του Δήμου Βέροιας και της Πολιτείας για τη διαιώνιση του κοινωνικού αποκλεισμού των τσιγγανοπαίδων είναι τεράστιες. Τους καλούμε να αντιληφθούν τις συνέπειες της επισημοποίησης του γκέτο και να αναιρέσουν την απόφαση.
6. Σε ότι αφορά το νεφελώδες τοπίο της οργανικότητας του παραρτήματος:

 επειδή πιστεύουμε ότι η οργανικότητα μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά την «κερκόπορτα» για τη φοίτηση του συνόλου των τσιγγανοπαίδων στη σχολική μονάδα που θα ανήκει διοικητικά το παράρτημα, εξέλιξη που θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στη σχολική μονάδα

 επειδή, στις αρχικές προσπάθειες για να μας αποδοθεί η οργανικότητα του παραρτήματος μας διεμήνυσαν ότι είμαστε η πλησιέστερη σχολική μονάδα στον καταυλισμό – επιχείρημα που καταρρίφθηκε κατόπιν επαναμέτρησης που ζητήσαμε – ως εκ τούτου το παράρτημα θα έπρεπε να ανήκει οργανικά στο σχολείο μας υπενθυμίζουμε στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας δεν είναι η πλησιέστερη σχολική μονάδα στον καταυλισμό.
Το Δ.Σ
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Την παραχώρηση του Γηπέδου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ξεχασμένης του Δήμου Αντιγονιδών στην Β’ Ομάδα – Εφήβων της ΠΑΕ Βέροιας, για προπονήσεις και διεξαγωγή αγώνων, για ένα περίπου χρόνο, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιγονιδών στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του στο Δημαρχείο της Καβάσιλας.

Πιο Συγκεκριμένα,...
...το ζήτημα τέθηκε στα προ ημερησίας θέματα της συνεδρίασης, ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιγονιδών. Να παραχωρηθεί το Γήπεδο πρότεινε ο Δήμαρχος – Γρηγόρης Στεργιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, αυτήν της ΠΑΕ, καθώς και τον αθλητικό αλλά και εμπορικό κόσμο της Ξεχασμένης, με την επισκεψιμότητα που θα ανεβεί αρκετά, ένεκεν της συχνότητας των αγώνων και των προπονήσεων της ομάδας, από τις 26 Ιουλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, του 2011. «…Θα είναι καλό για τα χωριά. Κάθε 15 μέρες που θα έχει παιχνίδι, θα τονωθεί η τοπική αγορά, αρκεί να αναλάβουν και τη συντήρηση του γηπέδου. Πρόσφατα βέβαια συντηρήθηκαν τα αποδυτήρια. Εντός της παραχώρησης θα έχουν και τη φροντίδα και τη συντήρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων…», τόνισε χαρακτηριστικά. Η τελευταία φράση του Δημάρχου προκάλεσε την κριτική τοποθέτηση της Αρχηγού Άννας Λαμπίρη, η οποία επικαλούμενη και την ιδιότητα της αθλήτριας, σημείωσε ότι συμφωνεί με την παραχώρηση του Γηπέδου αλλά δεν είναι πρέπον να παραχωρηθούν εγκαταστάσεις που δεν έχουν συντηρηθεί για χρόνια και είναι γεμάτες λακούβες και αγριόχορτα.

Ακόμη πρότεινε να ερωτηθεί σχετικά και ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ξεχασμένης. «…Να φροντίσουμε για τη συντήρηση του στίβου που έχει χορταριάσει και είναι γεμάτος λακούβες, γιατί δεν έχει συντηρηθεί ποτέ τόσα χρόνια. Δε θα περιμένουμε από την φιλοξενούμενη ομάδα να συντηρήσει το γήπεδο. Εμείς να το φροντίσουμε να το ευπρεπίσουμε και στη συνέχεια να το παραχωρήσουμε. Θίγομαι ως άνθρωπος του αθλητισμού να έχουμε ένα γήπεδο χορταριασμένο και γεμάτο με ροδιές αυτοκινήτων...», ήταν τα λόγια της.

Ο Δήμαρχος τη χαρακτήρισε υπερβολική και διατράνωσε ότι ο χώρος του στίβου έχει συντηρηθεί δύο φορές κατά τη θητεία του. Με τη σειρά της η κ. Λαμπίρη υποστήριξε ότι απόδειξη του ότι ένας στίβος είναι συντηρημένος είναι η επίσημη διοργάνωση αγώνων στίβου στο γήπεδο της Ξεχασμένης, που δεν έχουν γίνει.



ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα 15 θέματα ημερησίας διατάξεως της συνεδρίασης του Σώματος και αφορούσαν την τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2010, την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού για ζήτημα του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρού. Επίσης τον χαρακτηρισμό δρόμων εντός του οικισμού Κεφαλοχωρίου, τη μετάθεση προθεσμίας παραλαβής του καινούργιου φορτηγού του Δήμου, καθώς και την παραλαβή αρχιτεκτονικής μελέτης με τίτλο «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και διαμόρφωση της Πλατείας Δημαρχείου.

Ακόμη εγκρίθηκε ο πρώτος ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου «Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων του Δικτύου Ύδρευσης», καθώς και του έργου «Επισκευή – Συντήρηση και Διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου». Επίσης η «Συντήρηση και Επισκευή κτηρίων και ακινήτων», η «Ασφαλτόστρωση δρόμου στο τοπικό διαμέρισμα Καβασίλων», η «κατασκευή πεζοδρόμων στο τοπικό διαμέρισμα Σταυρού, η «Διαμόρφωση χώρου στο Γήπεδο επίσης του Σταυρού», η «κατασκευή Πεζοδρομίου στο τοπικό διαμέρισμα
Π. Σκυλιτσίου» και τέλος η δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου στο Δημοτικό Κτίριο τοπικό διαμέρισμα Ξεχασμένης για τη λειτουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».
Κωστής Χαλάτσης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας με το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο και την Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης θέλοντας να υλοποιήσει την απαίτηση πολλών συμπολιτών μας και να δραστηριοποιήσει όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο , υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με τη δημιουργία εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού και ομάδας θεάτρου.
Η προσπάθεια αυτή απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη , εκφράζονται μέσα από αυτή και επιθυμούν να συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.
Στόχος είναι η...
...δημιουργία ενός πυρήνα ανθρώπων με κοινή δράση και αξιοποίηση του ελεύθερού τους χρόνου μέσα από την ενασχόλησή τους με δραστηριότητες που ελευθερώνουν το πνεύμα , την ψυχή και το σώμα. Θέλουμε να δώσουμε μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και δημιουργίας για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους…
Στο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και αντίστοιχα στη θεατρική ομάδα έφηβοι και ενήλικες.
Στα προγράμματα μπορούν να λάβουν μέρος εντελώς δωρεάν όσοι το επιθυμούν.
Εγγραφές καθημερινά τις εργάσιμες ώρες και μέρες στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Πληροφορίες:

Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού, Υπεύθυνη: Χαρέλα Μαρία, Τηλ. 6976701622
Θεατρική Ομάδα: Υπεύθυνη: Αντωνίου Χρύσα, Τηλ. 6970608291
Πρόεδρος ΠΠΚΑ: Μεσσαλάς Παναγιώτης, Τηλ. 6973731881

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 0,35λ/κιλό ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Αποφασισμένοι να μείνουν ενωμένοι και να διεκδικήσουν 35 λεπτά το κιλό στη φετινή παραγωγή του συμπύρηνου ροδάκινου δήλωσαν οι αγρότες της Ημαθίας, στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών», στο δημαρχείο Μακροχωρίου. Στην συγκέντρωση ήταν παρόντες πολλοί αγρότες και...
...υπήρξε έντονη συζήτηση για το πώς θα απορροφηθεί η φετινή παραγωγή και για την φετινή τιμή, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι αγροτών από την Πέλλα.
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος
Τη βασική εισήγηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης» Τάσος Χαλκίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους αγρότες. «Να πάρουμε λεφτά ή να τα ξεπατώσουμε τα ροδάκινα». Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα, τόνισε ότι οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας, θα πρέπει να λάβουν μια αξιοπρεπή τιμή για να επιβιώσουν. Ζήτησε να πάρουν θέση και οι ομάδες παραγωγών. Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι καλέστηκαν 41 ομάδες παραγωγών.
Είπε ακόμη ότι η ΈΚΕ έδωσε μια εβδομάδα διορία για να απαντήσει όσον αφορά την τελική φετινή τιμή για το συμπύρηνο. Δήλωσε ακόμη ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή από το Υπουργείο η οποία θα ελέγχει την ποιότητα των ροδάκινων, δηλαδή τα «μαύρα» κιλά, ενώ τα μεταφορικά θα επιβαρυνθούν οι βιομηχανίες. «Εμείς διεκδικούμε ελάχιστη τιμή 0,35 λεπτά και στην χειρότερη περίπτωση 0,30», είπε χαρακτηριστικά.
«Να απορροφηθεί όλη η παραγωγή
Στη συνέχεια το λόγο πήραν και εκπρόσωποι από την Πέλλα οι οποίοι τόνισαν πως στόχος είναι να απορροφηθεί όλη η φετινή παραγωγή. «Πρέπει να αντισταθούμε σε όσα μας λένε οι βιομήχανοι», δήλωσαν. «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» δήλωσε ο αρχιτέκτονας Τάκης Μωραλίδης ο οποίος παρενέβη στην κουβέντα. Ζήτησε να υπάρξει ενότητα μεταξύ αγροτών και ομάδα παραγωγών έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Στο πλαίσιο της άθλησης, γυναίκες - μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αλεξάνδρειας έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού που διενεργούνται και υποστηρίζονται από την Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ., με την έμπειρη καθοδήγηση και υποστήριξη της γυμνάστριας...
...ΠΕ, κα. Μισυροπούλου Ειρήνης.
Το ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξάνδρειας επιδιώκοντας το συνδυασμό της πνευματικής και σωματικής άσκησης με την παράλληλη ανάταση του πνευματικού επιπέδου, υλοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ένας πρωτότυπος και ευχάριστος περίπατος – επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής, που είχε διοργανώσει ο ζωγράφος κ. Κάρμης Γεώργιος, στον χώρο του παιδοτόπου fun park της Αλεξάνδρειας. Τα έργα του ζωγράφου, που χαρακτηρίζονται από τις σουρεαλιστικές του τάσεις, αποτέλεσαν πεδίο συζητήσεως και ανταλλαγής απόψεων των γυναικών του Κ.Α.Π.Η.
Στις προθέσεις του τμήματος άθλησης του Κ.Α.Π.Η. Αλεξάνδρειας για το επόμενο διάστημα είναι να επισκέπτονται το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας τουλάχιστον 3 φορές εβδομαδιαίως, ώστε να εξοικειωθούν πρωτίστως οι γυναίκες της τρίτης ηλικίας με το υγρό στοιχείο και δευτερευόντως να παρακολουθήσουν προγράμματα άσκησης σ’ αυτό, αφού η αντίσταση του νερού και η έλλειψη βαρύτητας βοηθούν ακόμη περισσότερο στη μυϊκή ενδυνάμωση χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις.

Η τακτική άσκηση των γυναικών της τρίτης ηλικίας προσφέρει σωματική και πνευματική ευεξία, καθώς συντελεί:

στην πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης,
στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης,
στον έλεγχο του σωματικού βάρους,
στη διατήρηση και βελτίωση της κινητικότητας,
στην αίσθηση ικανότητας και
στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας
Λειτουργούν καθημερινά δύο πρωινά τμήματα και ένα απογευματινό. Συγκεκριμένα:

09:00- 10:00: Ορθοσωμική γυμναστική με στοιχεία γιόγκας και μυϊκής ενδυνάμωσης.
10:00- 11:00: Ορθοσωμική γυμναστική με στοιχεία γιόγκας και μυϊκής ενδυνάμωσης.
20:00-21:30: Πεζοπορία για διατήρηση και βελτίωση της κινητικότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για το μαζικό αθλητισμό του Κ.Α.Π.Η. Αλεξάνδρειας δίνονται στα τηλέφωνα:
2333 0 26743 Κ.Α.Π.Η. Αλεξάνδρειας
2333 3 50104 Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Ούτε χρόνος δεν έκλεισε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα όργανα καλά κρατούν. Οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή στην ΝΕ. Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ αλλά ουδείς συγκινείται και κανενός το αφτί δεν ιδρώνει. Πρώτος (;) πήρε σειρά και κατέβηκε από το τραίνο ο Ηλίας Μεντής. Ακολούθησε κι άλλη παραίτηση αλλά ουδείς μιλάει. Φαίνεται ότι ενδιαφέρονται γα τις αποσπάσεις σε θέσεις με πρεστίζ τα στελέχη και δε βρίσκουν χρόνο να ενημερώσουν τα μέλη τους από στοιχειώδη ευαισθησία.
Και αφού δεν μιλάνε οι υπεύθυνοι να σας πούμε εμείς τι συμβαίνει. Η νέα παραίτηση μέλους της ΝΕ αφορά στην...
...κ. Σοφία Απιδοπούλου η οποία κατέβηκε κι αυτή από το τραίνο για λόγους που ακόμη δε γνωρίζουμε. Ίσως ευαισθητοποιηθεί ο γραμματέας και δημοσιοποιήσει την επιστολή της παραίτησής της.
Ίσως πάλι να μας στείλει ανακοίνωση η αρμόδια του γραφείου Τύπου Αρ. Κουκούρικου αλλά δεν το βλέπω να γίνεται διότι έχει άλλες, σοβαρότερες ασχολίες αυτό τον καιρό.
Βλέπετε, η κ. Κουκουρίκου (δασκάλα) άνέλαβε και άλλη ευθύνη, αυτή τη φορά με εθελοντική προσφορά, στον Τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, στην Περιφερειακή οργάνωση.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, απόσπαση φέρεται να πήρε και το μέλος του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ Θ. Σιδηροπούλου στα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους και νομίζει ότι βρήκε τον πολυπόθητο ρόλο που έψαχνε... Πάντως, στη δουλειά της δεν πηγαίνει και ο διευθυντής του υποκαταστήματος που δουλεύει είπε ότι ..αποσπάστηκε.
Φαίνεται ότι οι κυρίες του ΠΑΣΟΚ έχουν τον τρόπο τους και υλοποιούν τους στόχους τους σε αντίθεση με τους άνδρες της Ν.Ε που απλώς ...περιμένουν τη σειρά τους. Τώρα, αναφορικά με τις παραιτήσεις έχω μπερδευτεί κάπως. Η Απιδοπούλου παραιτήθηκε πρώτη και μετά ο Μεντής ή το ανάποδο; Πήρε ή λέει ότι πήρε απόσπαση στην Ιπποκράτους η Σιδηροπούλου; Και αν ναι, γιατί το λεει; Ερωτήματα που δεν είναι κουτσομπολιό αλλά πολιτικά με την ένοια ότι ορισμένες στάσεις εκπορεύονται από τη θέση που βρίσκεται κάποιος. Θα ασχοληθούμε και μ΄ αυτά στο άμεσο μέλλον...

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Η αξιολόγηση έγινε χτες στην Ιπποκράτους για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. Μια διαδικασία που όμως δεν είχε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Συμμετείχαν οι γνωστοί κομματικοί παράγοντες και παρουσία των κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι για την Βέροια δεν τίθεται κανένα θέμα αφού κατατέθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, αυτή της κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου και η οποία θα πάρει το χρίσμα.
Για την Αλεξάνδρεια προκρίθηκε...
η λύση να καλέσει η ΝΕ. Ημαθίας τους κ. Γκιόνογλου και Δημάδη σε κοινή συνάντηση ώστε να βρεθεί λύση. Δεν σκέφτονται οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε εσωκομματικές εκλογές αφού θεωρούν εκ προοιμίου ότι η υποψηφιότητα Δημάδη είναι αδύναμη και δεν έχει τύχη.
Πάντως, αν ο κ. Δημάδης επιμείνει να αξιολογηθεί ή να γίνει και στην Αλεξάνδρεια εσωκομματική εκλογική διαδικασία τότε θα αναγκαστεί η οργάνωση να τον αποκλείσει λέγοντας και την αιτία που δεν τον αξιολογούν θετικά.
Επίσης, ακούστηκε το σενάριο να προχωρήσει η ΝΕ Ημαθίας σε στήριξη του νυν δημάρχου, όντας θετικά αξιολογημένος από την προηγούμενη εβδομάδα, γύρω στον Σεπτέμβριο για να τον διευκολύνει στην ανεύρεση υποψηφίων συμβούλων που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ και θα τους είναι λίγο δύσκολο να “εκτεθούν” με έναν υποψήφιο που έχει το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
Στην Νάουσα υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, όπως διαπίστωσαν όλοι. Αποφασίστηκε να καλέσουν στα γραφεία της ΝΕ τον κ. Καραμπατζό και την κ. Ιωσηφίδου ώστε να γίνει μια προσπάθεια συγκερασμού των διαφορών. Αυτό όμως είναι αρκετά δύσκολο και θα προκριθεί η λύση της κάλπης δεδομένου ότι και η εκεί Σ.Ε έχει εκφραστεί θετικά για μια τέτοια λύση.
Μια λύση που εξ αρχής ήθελε η κ. Ιωσηφίδου και έχει αποδεχτεί ο νυν δήμαρχος με δηλώσεις του στον τύπο της Νάουσας.
Τέλος, η επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες.

Χαρακιά 9: Παραπονεμένα λόγια, ποιος δουλεύει ποιον, ο ποιος καλός ο δήμαρχος, οι καλιακούδες του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζει τις χαρακιές του ο Χάρακας και σήμερα ασχολείται με τον Γ. Γκιουρτζή και τα όσα είπε στο ράδιο Αλεξάνδρεια, τον συνομώτη Κούγκα, τον εκ Πιερίας ενδιαφερόμενο να γίνει δήμαρχος Δ. Μπέη και σας αφήνει για το τέλος δυο καλιακούδες του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την ανάρτηση στον Χάρακα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ

Ο δήμος Πλατέος, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος από το 2007. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, ο δήμος Πλατέος διοργανώνει δεκαήμερο δράσεων πρόληψης στην υγεία, στο διάστημα 2 έως 15 Ιουλίου 2010και καλεί τους δημότες/κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου να συμμετάσχουν σε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, που θα γίνουν εντελώς δωρεάν.
Το δεκαήμερο πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί, από ώρες 08.00 έως 14.00, ως εξής:..
..Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στα Τρίκαλα (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.)
Την Δευτέρα 5 Ιουλίου στην Κυδωνιά (αίθουσα Ιατρείου)
Την Τρίτη 6 Ιουλίου στον Πλάτανο (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Λιανοβέργι (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
Την Πέμπτη 8 Ιουλίου στον Άραχο (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
Την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πλατύ (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.)
Την Δευτέρα 12 Ιουλίου στην Πρασινάδα (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
Την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κλειδί (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.)
Την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Παλαιοχώρι (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.), και
Την Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Κορυφή (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.).
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής απευθύνεται ιδιαίτερα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (άνδρες ηλικίας 40-60 ετών, παχύσαρκους, νέους που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, κλπ.) και στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών. Με τις ειδικές συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων, όπως ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, γλυκοζόμετρο και πιεσόμετρο που έχει εφοδιαστεί ο δήμος Πλατέος, θα γίνονται, από τη νοσηλεύτρια του δήμου και υπό την επιμέλεια του ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Κορυφής κ. Φώτη Μαζιώτη, εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, παρακολούθησης των επιπέδων γλυκόζης, χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, μέτρησης του επιπέδου οξυγόνου και παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης. Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων-καταγραφών, με ευθύνη του ιατρού και της νοσηλεύτριας, θα μεταδίδονται με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στο Ιατρικό Αθηνών, όπου στη συνέχεια εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του Ιατρικού Αθηνών, θα αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές σε κάθε εξεταζόμενο.
Τον συντονισμό για την υλοποίηση της δράσης από πλευράς δήμου έχει ο αρμόδιος σε θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής αντιδήμαρχος κ. Σάββας Ανδρονίδης. Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής έχουν εξεταστεί το 2009 περισσότερα από 450 άτομα, δημότες και κάτοικοι του δήμου Πλατέος. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εξεταστεί, μέχρι και τα τέλη του 2010, τουλάχιστον το 10% του συνολικού πληθυσμού του δήμου Πλατέος.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής εφαρμόζεται σήμερα σε 20 δήμους της χώρας, με την οργάνωση και υποστήριξη του ομίλου της Vodafone, σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών, την εταιρεία Vidavo και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο δήμο Πλατέος (τηλ. 23333-50315), στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορυφής (τηλ. 23330-41201) και στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ (τηλ. 210-8067888).

AΘΩΩΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την αθώωση της στην υπόθεση της περίθαλψης τραυματισμένων ζώων και πτηνών γνωστοποίησε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: “Ακόμη μια δίκη για την Οικολογική Ομάδας Βέροιας.
Μια ακόμη στο πλήθος αυτών που προηγήθηκαν και αυτών που ακολουθούν. Η συγκεκριμένη, αφορούσε την...
... εικοσαετή και πλέον δραστηριότητα της Ομάδας, με την περίθαλψη τραυματισμένων ζώων και πουλιών. Μετά από σύντομη διαδικασία, η απόφαση ήταν αθωωτική. Πίσω και από αυτήν την δίωξη, είναι τα ίδια πρόσωπα και οι μηχανισμοί, που χρόνια τώρα, προσπαθούν να ακυρώσουν, να αμαυρώσουν και να εμποδίσουν την έντονη και συνεχή παρουσία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Να ακυρώσουν κάθε παρουσία και κοινωνική δράση που δεν ελέγχουν. Μάταια. Με λίγα και απλά λόγια, οι ένοχοι αντί να απολογούνται, γίνονται τιμητές και διώκτες. Δηλαδή καταστάσεις «φυσιολογικές» και καθημερινές του χθες και του σήμερα Συνθήκες διάλυσης, που οδήγησαν μια χώρα στο τέλμα και την αναξιοπρέπεια”.

Γ. ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ (πρώην αντινομάρχης Ημαθίας): ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΕΝ Ε

Στην συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 ο πρώην αντινομάρχης Ημαθίας Γ. Γκιουρτζής, στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής το 2007 υποστήριξε ότι θα πρέπει να στηθούν κάλπες ώστε τα μέλη του κόμματος να αναδείξουν το πρόσωπο εκείνο που θα ηγηθεί του δημοτικού- παραταξιακού ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
“Το κάναμε αυτό στον δήμο Αντιγονιδών το...
...2002 και πέτυχε, στρατεύτηκαν οι χαμένοι της διαδικασίας και νικήσαμε, πήραμε το δήμο, γιατί να μη γίνει κι εδώ. Με τον τρόπο αυτό ο επικεφαλής θα έχει όλη την νομιμοποίηση να καλέσει όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής να μπουν στο ψηφοδέλτιο”, είπε ο πρώην αντινομάρχης θέτοντας και το εαυτό του στην διάθεση του.
Συνεχίζοντας το συλλογισμό του ο κ. Γκιουρτζής είπε ότι δεν θα δεχτεί αυτός προσωπικά έναν υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης που θα φυτευτεί από την Αθήνα, όποιος κι αν είναι αυτός. Τουτέστιν, δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος.
Μεταξύ των άλλων, ο Γ. Γκιουρτζής, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διακινούνταν ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας Μιχ. Χαλκίδης του έκανε πρόταση- προτροπή να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα όπως και στον γιατρό Γ. Κασλαμά και τον πρώην δήμαρχο Πλατέος Στ. Δριστά. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βουλευτής δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την περίπτωση να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο Φ. Δημητριάδης αφού δεν τον θεωρεί ως απόλυτα δικό του άνθρωπο!!
“Εγώ δεν είμαι η ουρά κανενός” είπε ο κ. Γκιουρτζής και απέκλεισε την όποια πιθανότητα να επιστρατευτεί για να ηγηθεί δημοτικού ψηφοδελτίου αφού πάντα τον ενδιαφέρει η βουλευτική υποψηφιότητα.
Αναφέρθηκε στους λόγους που παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης λέγοντας ότι αντιμετώπισε τις πιέσεις των βουλευτικών γραφείων του Χαλκίδη και Τσαβδαρίδη και λιγότερο του Φωτιάδη. Πιέσεις που συνίσταντο στην εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων τους και της δικής του απομάκρυνσης από τα κοινά αφού όλοι τους τον θεωρούσαν ως πιθανό εμπόδιο στην πολιτικής τους καριέρα.
Τέλος, ο Γ. Γκιουρτζής είπε ότι αν η παράταξη της ΝΔ οδεύσει ενωμένη στις εκλογές του Νοεμβρίου τότε η νίκη της θεωρείται δεδομένη.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την υγεία των κατοίκων του Μακροχωρίου εισέρχεται πλέον στη φάση της υλοποίησής του. Σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής του προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ" της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, εντάχθηκε οριστικά στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" το έργο "Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Μακροχωρίου".
Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Νεστορόπουλος, στη διάρκεια συζήτησης...
...του συγκεκριμένου θέματος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποστόλου Παύλου, η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί με το ποσόν των 414.586,42 ευρώ από το 45% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, 80.784,22 ευρώ από το 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και 104.629,36 ευρώ από ιδίους πόρους.
Η κ. Βαρβάρα Μπακαμτζόγλου - Σταυροπούλου απευθυνόμενη προς το δήμαρχο ρώτησε αν χρειάζεται άδεια δημοπράτησης για το έργο αυτό ή αν θα περάσει οφειλή για το 2011.
Απαντώντας ο κ. Νεστορόπουλος διευκρίνησε πως σύμφωνα με έγγραφο που υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όταν ένα έργο εντάσσεται οριστικά στο "ΘΗΣΕΑ" δεν απαιτείται άδεια δημοπράτησης και ότι υπάρχουν τα χρήματα από το αποθεματικό του Δήμου (προϋπολογισμός 2010). Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.
Ομόφωνη ακόμα ήταν η στάση του σώματος αναφορικά με το θέμα της 4ης τροποποίησης προϋπολοισμού οικ. έτους 2010 και τεχνικού προγράμματος (επειδή μετά τη ψήφιση του προέκυψαν νέες ανάγκες που δεν είχαν προβλεφθεί κατά τη σύνταξή του) όπως και με την αποδοχή του έργου "εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυνδρίας" και ορισμός υπολόγου -διαχειριστή του έργου το δήμαρχο κ. Απόστολο Νεστορόπουλο, προκειμένου να γίνει εκταμίευση του ποσού των 14.400 ευρώ, το οποίο είναι ήδη γραμμένο στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2010.
-Ένταση
Προημερησίας διάταξης ένταση δημιουργήθηκε στην αίθουσα, όταν η κ. Σιδηροπούλου Ανθούλα ζήτησε και πήρε το λόγο από το ακροατήριο κάνοντας αναφορά (για πολλοστή φορά) στο θέμα της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του Δ.Δ. Μακροχωρίου, βάλλοντας κατά του δημάρχου.
Μάλιστα η ίδια κάποια στιγμή χρησιμοποίησε απρεπή χαρακτηρισμό για το πρόσωπο του συμβούλου κ. Τόπη Χρυσοβαλάντη, ενώ δεν δίστασε να πετάξει ακόμη και ποτήρι προς το μέρος του προεδρείου!! Κίνηση, η οποία, προκάλεσε έκρηξη οργής και μεγάλο εκνευρισμό στην πλευρά των συμβούλων της πλειοψηφίας, ζητώντας την απομάκρυνσή της από την αίθουσα και με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης κ. Παναγιώτη Σερδαρίδη (αντί της κ. Κατερίνας Κωστογλίδου που μετέβη εκτάκτως στην Αθήνα) να... καταφεύγει στη διακοπή της συνεδρίασης για ένα 5λεπτο, προκειμένου να εκτονωθεί η έκρυθμη κατάσταση και ηρεμήσουν τα πνεύματα.
-Ερωτήσεις - απαντήσεις
• Για απραξία της επιτροπής πρόληψης εγκληματικότητας του Δήμου έκανε λογο η κ. Βαρβάρα Σταυροπούλου (η οποία σημειωτέον μετά την αργία στην οποία είχε θέσει η περιφερειάρχης κ. Λιονή τον κ. Βαλαβάνη έχει αποφασισθεί να εκπροσωπεί τη μειοψηφία στα ΔΣ) με ερώτημα της προς το δήμαρχο, ενώ ακόμα ζήτησε να ενημερωθεί για το τι εξέλιξη υπήρξε στην υπόθεση πλειστηριασμού των αγροτεμαχίων του Δήμου.
Απαντώντας ο κ. Νεστορόπουλος ανέφερε ότι μόνο τα 2 πρώτα χρόνια λειτούργησε η επιτροπή πρόληψης εγκληματικότητας του Δήμου στην παρούσα θητεία της Δημοτικής αρχής και παραδέχθηκε πως τώρα αυτή βρίσκεται σε απραξία. Ο ίδιος επίσης συμπλήρωσε πως "έχει θέσει τα προβλήματα με την μικροεγκληματικότητα στο Δήμο προς τον Αστυνομικό Δ/ντή Ημαθίας, ευρισκόμενος σε καθημερινή επαφή μαζί του και ότι η περιοχή μας αστυνομεύεται όσο το δυνατόν καλύτερα". Ζητώντας συγχρόνως από τον πρόεδρο της επιτροπής σε περίπτωση που προκύπτουν κάποια προβλήματα στο Δήμο, αυτά να τίθενται προς το ΔΣ.
Σ' ότι αφορά την υπόθεση πλειστηριασμού των αγροτεμαχίων, ο κ. Νεστορόπουλος είπε ότι από πλευράς Δήμου υπήρξε ανακοπή εκτέλεσης της απόφασης στην εκδίκαση της υπόθεσης την 5η Μαϊου 2010. Η οποία αναβλήθηκε λόγω αποχής των Δικηγόρων και ορίσθηκε νέα δικάσιμος για τις 16/3/2011.
Τον προβληματισμό του για την παρουσία τόσων πολλών αλλοδαπών στην περιοχή του Μακροχωρίου (συναθροιζόμενοι στις στάσεις των λεωφορείων και σε πάρκα) εξέφρασε ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Γιάννης Κελεσίδης προβάλλοντας τον κίνδυνο - αν όχι τώρα στο προσεχές διάστημα - να δημιουργηθούν κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις σε βάρος των κατοίκων.
Απαντώντας ο κ. Νεστορόπουλος είπε πως η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή έχει να κάνει με Αθίγγανους από τη Βουλγαρία για τους οποίους - όπως επεσήμανε - έχει ενημερωθεί η αστυνομία και από πλευράς Δήμου καταβάλλεται προσπάθεια για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να μη δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους.
-Κλείνει η χωματερή στο Μακροχώρι
Τέλος όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, στα τέλη αυτής της εβδομάδας θα κλείσει η χωματερή στο Μακροχώρι, κοινοποιώντας την απόφαση αυτή του Δήμου προς το νομάρχη, ο οποίος με τη σειρά του θα αποφασίσει για την οριστική παύση της χωματερής, για το λόγο ότι - όπως είναι ήδη γνωστό - η Ε.Ε. θα επιβάλλει πρόστιμα από 15/7 σε τέτοιες περιπτώσεις.
Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΕΕΙ Η Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Υπέρ μιας ικανοποιητικής για τον ροδακινοπαραγωγό τιμής δηλώνει η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ, εν όψει της φετινής παραγωγής. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η περσινή χρονιά με ευθύνη της ανύπαρκτης κυβερνητικής πολιτικής...
... της Νέας Δημοκρατίας ήταν αν όχι η χειρότερη, μια από τις χειρότερες για το συμπήρινο ροδάκινο και για τους ροδακινοπαραγωγούς.
Κατά την περσινή χρονιά οι παραγωγοί συμπήρινου ροδάκινου βγήκαν χαμένοι σε αντίθεση με τους μεταποιητές-βιομήχανους που βγήκαν σαφώς κερδισμένοι. Ενώ η τιμή του ροδάκινου υποτίθεται πως ήταν 18 λεπτά οι παραγωγοί πληρώθηκαν με 12-13 λεπτά ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν απλήρωτες ποσότητες. Επίσης γινόταν λόγος για μεγάλη παραγωγή και μεγάλα αποθέματα. Φέτος τα αποθέματα είναι σαφώς λιγότερα και η παραγωγή μικρότερη, οι υπόλοιπες παραγωγές χώρες υπολογίζεται ότι έχουν μικρότερη παραγωγή και η ισοτιμία ευρώ –δολάριο είναι τέτοια που ευνοεί τις εξαγωγές.

Όλοι οι παράμετροι λοιπόν είναι θετικοί για την διαμόρφωση μιας αξιοπρεπούς τιμής στο συμπήρινο ροδάκινο. Ε ν όψη λοιπόν της συγκομιδής που ξεκινάει σε λίγες μέρες πιστεύουμε ότι η τιμή του ροδάκινου πρέπει να διαμορφωθεί σε ένα τέτοιο επίπεδο που να καλύπτει το κόστος παραγωγής του και επιπλέον να αποφέρει ένα ικανοποιητικό κέρδος στον παραγωγό».

Ο Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Σ. ΚΟΥΓΚΑΣ


Ο Φώτης Δημητριάδης είναι κατά την άποψή μου μονόδρομος από πολιτική άποψη για τη ΝΔ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου Τα παραπάνω λόγια είπε ο πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κούγκας θέλοντας να υπερασπιστεί την επιλογή του να συνταχθεί με την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Πλατέος.
Ακόμη, τόνισε ότι είναι κοινός τόπος, είναι κοινή...
...πεποίθηση στην ευρύτερη περιοχή ότι πρόκειται για έναν δήμαρχο απόλυτα πετυχημένο, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυριανής κατάστασης που θα διαμορφωθεί με την διεύρυνση του δήμου.
Επισήμανε ότι όλος ο νέος δήμος πλην της πόλης της Αλεξάνδρειας είναι κατά βάση αγροτικός και ο κ. Δημητριάδης ως γεωπόνος και ο οποίος δούλεψε επί 30 χρόνια στην διεύθυνση εφαρμογών της Νομαρχίας γνωρίζει αφενός τα προβλήματα και αφετέρου τους αγρότες προσωπικά.
Στην περιφέρεια, τόνισε ο πρώην αντιδήμαρχος, ο Φ. Δημητριάδης έχει μεγάλη δυναμική και αναγνωρισιμότητα και αυτό έχει ως ένα βαθμό παγιωθεί, είπε. Για την πόλη της Αλεξάνδρειας που είναι ως ένα βαθμό αστικοποιημένη, είπε ότι, έχει άλλα προβλήματα και αυτό που θέλει ο κόσμος είναι έναν καλό και ικανό δήμαρχο για να λύνει προβλήματα.
Τέλος, ο Σ. Κούγκας εκτίμησε ότι η εκλογιμότητα του Φ. Δημητριάδη είναι πολύ αυξημένη και παρόλα τα προβλήματα και προσκόμματα που μπαίνουν από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ Μιχ. Χαλκίδη θα καταφέρει να εκλεγεί δήμαρχος.

Τ.Ε ΝΔ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΧΑΛΚΙΔΗ-ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ

Την πρώτη της συνέντευξη τύπου παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο νέος πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης της Ν.Δ της Αλεξάνδρειας και το νέο συμβούλιο αυτής. Ο Δημήτρης Τοπάλης και οι συνεργάτες του θέλησαν να κάνουν την πρώτη επαφή με τα μέσα ενημέρωσης και να δώσουν το στίγμα τους (δες βίντεο στην συνέχεια), την άποψή τους για την κομματική δουλειά που τους περιμένει και να δηλώσουν τη διάθεσή τους να ασχοληθούν με όλα τα τοπικά προβλήματα ώστε να συμβάλουν στην πρόοδο του τόπου.
Ο πρόεδρος της οργάνωσης...
...έκανε μια αναφορά στους λόγους που κατά την άποψή του η κυβέρνηση της ΝΔ υπέστη την μεγάλη ήττα πέρσι το Οκτώβριο και εν πολλοίς την απέδωσε στην εχθρική στάση των κεντρικών ΜΜΕ που δεν πρόβαλαν τα θετικά της διακυβέρνησης αλλά λειτουργούσαν με πολεμικά δελτία, όπως είπε χαρακτηριστικά
Ο Δ. Τοπάλης (φωτ.) σχολίασε και την δημόσια διένεξη Χαλκίδη- Τσαβδαρίδη λέγοντας ότι αυτή η κόντρα δεν προσφέρει στη ΝΔ και τους κάλεσε να πάψουν να καλλιεργούν τη διχόνοια και όλοι τους να υπηρετήσουν την ενότητα. “Δεν μας ενδιαφέρει η κόντρα, αλλά η κοινωνία και η ενότητα. Δεν μας τιμούν αυτά, δεν μας εκφράζουν, δεν μας αρέσουν αυτά τα φαινόμενα” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ Αλεξάνδρειας
Αναφερόμενος στην στάση της οργάνωσης εν όψει των δημοτικών εκλογών τόνισε ότι στόχος όλων είναι η ενότητα και ότι θα λειτουργήσουν στη βάση του πλαισίου που θα καθορίσει η κεντρική διοίκηση του κόμματος. Τέλος, είπε ότι θα φροντίσουν να έρθουν σε επαφή με τους δημοτικούς συμβούλους μέλη της ΝΔ που σήμερα ανήκουν στην ομάδα της πλειοψηφίας της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας και είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σ. ΚΟΥΓΚΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΕΣΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ


Ειδήσεις έβγαλε η σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του πρώην αντιδημάρχου Σ. Κούγκα στο ράδιο Αλεξάνδρεια. Ο κ. Κούγκας εμφανίστηκε ήρεμος, σίγουρος, άνετος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν και πιστεύω ότι οι ακροατές ενημερώθηκαν για πτυχές της τοπικής πολιτικής τόσο στον δήμο Αλεξάνδρειας όσο και στης ΝΔ πληρέστατα.
Ο Σ. Κούγκας τόνισε ότι η επιλογή του να αποχωρήσει από...
...την ομάδα της πλειοψηφίας δικαιώθηκε τόσο πολιτικά όσο και διοικητικά. Είπε ότι είχε διαβλέψει πως ο νυν δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου θα ζητούσε το χρίσμα ή την στήριξη του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου αποδεσμεύτηκε μιας και πολιτικά και κομματικά ανήκει στη ΝΔ και διαχώρισε τη θέση του. Εξ άλλου, τόνισε, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας είχε δεσμευτεί πως τον ενδιαφέρει να υπηρετήσει το δήμο από τη θέση αυτή μόνο για δυο τετραετίες και ως εκ τούτου, είπε, ήταν αυτονόητο ότι ο καθένας σύμβουλος είχε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ένταξης σε όποιο ψηφοδέλτιο συγκροτούνταν.

Ο πρώην αντιδήμαρχος εξέφρασε την πικρία του αναφορικά με τον τρόπο που τον συμπεριφέρθηκε ο δήμαρχος. Εξήγησε ότι για να αποφύγει ο ίδιος ο δήμαρχος την ευθύνη της απομάκρυνσής του από την ομάδα της πλειοψηφίας, λαμβάνοντας ο ίδιος την απόφαση, συγκάλεσε σε συνεδρίαση την ομάδα και της πέταξε το μπαλάκι. Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο που είχε τοποθετηθεί σχετικά, ο δήμαρχος δεν έπαιρνε την απόφαση να τον απομακρύνει ζητώντας την παραίτησή του γιατί δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη αυτή.

Επίσης, αναφέρθηκε ονομαστικά στον νυν αντιδήμαρχο Παν. Μεσαλά λέγοντας ότι δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά απέναντί του διότι ευεργετήθηκε στο παρελθόν. “Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του απέναντί μου, ήταν πολύ βαριές οι κουβέντες που είπε εναντίον μου αν αναλογιστεί τι έκανε ο Κούγκας γι αυτόν”, είπε χαρακτηριστικά

Εκτός του πολιτικού λόγου ο κ. Κούγκας ανέφερε και ένα περιστατικό ως χαρακτηριστικό δείγμα της συγκεντρωτικής λειτουργίας του δημάρχου. Είπε ότι ο δήμαρχος λόγω της ανασφάλειάς του είχε συγκροτήσει μια στενή ομάδα από τους κ. Ανεσίδη, Μιχαλακάκη, Ναλμπάντη και Μουστάκα με την οποία και μόνον συνεργάζονταν και είχε παραγκωνίσει τους υπόλοιπους συμβούλους. Ανέφερε ότι αυτός ως αντιδήμαρχος υπεύθυνος του τομέα έργων έμαθε από πολίτες ότι είχε εγκατασταθεί εργολάβος στην Αλεξάνδρεια και εκτελούσε έργο ύψους 200 χιλ. Ευρώ και δεν ενημερώθηκε.

Για τις σχέσεις του με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιονογλου είπε ότι είναι μηδενικές αλλά τόνισε ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή του να συνταχθεί και το 2002 και το 2006 στο ψηφοδέλτιό του αφού υπήρχαν σοβαροί πολιτικοί λόγοι και οι οποίοι δικαιώθηκαν από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σε επόμενες αναρτήσεις: Τι είπε ο Σ. Κούγκας για τον Φ. Δημτριάδη, τον Μ. Χαλκίδη, τον Στ. Δριστά, τον Ν. Αλεξόπουλο, τον Σ. Ακριτίδη, τους συμβούλους του Μπ. Γκιόνογλου που ανήκουν στη ΝΔ, τον Μπ. Γκιόνογλου και σε τι ελπίζει για να νικήσει...

Εργολάβος- βάρδος- νομαρχίξ, Για τα πανηγύρια...

Διαβάστε σήμερα τη νέα “χαρακιά”. Ο Χάρακας ασχολείται σήμερα με τον Νομάρχη Καραπαναγιωτίδη και τον δήμαρχο Νάουσας Καραμπατζό που γιόρτασε στην Νάουσα παρουσία του Τόλκα..
Διαβάστε μια διαφορετική προσέγγιση στα πεπραγμένα αυτών των πολιτικών προσώπων και στείλτε τα σχόλιά σας με τον τρόπο που σας υποδεικνύεται στο υστερόγραφο.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΝ ΣΧΟΙΝΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ


Αμέσως μετά την ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης επισκέφθηκε την θερμοκηπιακή μονάδα στον Σχοινά που ως γνωστόν υπέστη σοβαρή καταστροφή από το Κυριακάτικο μπουρίνι (γράψαμε σε σχετικό ρεπορτάζ). Ο Νομάρχης συναντήθηκε...
...με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Βεζύρογλου και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Γεωργάκη του είπε να επισκεφθεί ο ίδιος το χώρο για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν και δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν μέσα στις αρμοδιότητές του ώστε να αποζημιωθεί η επιχείρηση.

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ναι, έχω κάνει συζητήσεις και είναι αποφασισμένο ότι θα είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. Αυτό είπε ο νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 χωρίς να θέλει να το κάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση του Π. Ψωμιάδη τις επόμενες ημέρες.
Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης είπε ότι...
...δικαιούται να έχει την πολιτική ευθύνη του νομού και για την επόμενη τετραετία για να ολοκληρώσει το έργο του και δεσμεύτηκε ότι δεν θα μεταπηδήσει σε άλλο πόστο όπως βουλευτή ή δημάρχου κλπ.
Επίσης, ο νομάρχης είπε ότι θα προβεί μαζί με τον Π. Ψωμιάδη σε αξιολόγηση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που είναι αρκετοί και καταξιωμένοι

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ


Tην απόλυτη ευθύνη για την αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας την έχει ο δήμος Αλεξάνδρειας Εμείς έχουμε δεσμεύσει και υπάρχουν 500 χιλ ευρώ για να τα αξιοποιήσει ο δήμος που έχει την απόλυτη ευθύνη. Για το ότι δεν αξιοποιούνται να ρωτήσετε την διοίκηση του δήμου.
Αυτή είναι η απάντηση του νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη στην συνέντευξη που δίνει στο ράδιο Αλεξάνδρεια αυτή τη στιγμή. Ο νομάρχης...
...είπε μεταξύ άλλων ότι έγιναν πολλά έργα τόσο στο νομό όσο και στην περιοχή του Ρουμλουκιού και κρίνει ότι η θητεία του ήταν πετυχημένη. Αναφέρθηκε ότι στην περιοχή "έπεσαν" περί τα 15 εκ ευρώ και προγραμματίζονται με δημοπρασίες κι άλλα έργα που θα γίνει αγώνας από την πλευρά της Νομαρχίας για την χρηματοδότηση
Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στο ροδάκινο που και φέτος είναι σίγουρο ότι θα αντιμετώπιση πρόβλημα.
Συναντήθηκα με την κ. Μπατζελή, είπε ο νομάρχης, και ζήτησα κάρτες διέλευσης για την αγορά της Ρωσίας.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόβλημα με την Ρωσία αλλά μόνο για την Μολδαβία.
Για το συμπύρηνο είναι αλήθεια ότι και φέτος θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Το υπουργείο δεν κάλεσε τους νομάρχες να συζητήσει το θέμα και αυτό είναι λάθος, είπε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.
Αναφερόμενος στις φιέστες του περσινού καλοκαιριού με πρωταγωνιστή τον Κιλτίδη ο νομάρχης είπε ότι είδε θετικά την συμφωνία που είχε αναγγελθεί και γι αυτό συμμετείχε. Το τι συνέβη δεν το γνωρίζω εγώ αλλά οι υπεύθυνοι της Ημαθιώτικης βιομηχανίας. Μ΄ άλλα λόγια ο κ. Καραπαναγιωτίδης δεν πήρε θέση σε όσα είπε προ ημερών ο βουλευτής της ΝΔ Μιχ. Χαλκίδης.



Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Xαρακιά 7: Άφκε τς να μπουταντίζντε, pasok.gr

Διαβάστε στο Χάρακα σήμερα ακόμα μια "καυστική" και σατιρική ανάρτηση. Αυτή τη φορά ο Χάρακας ασχολείται με τα δρώμενα στο δημοτικό Αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας και τις εκεί παρουσίες, την διαδικτυακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, την μούρλα των γυναικών του ΠΑΣΟΚ, τι παίρνει και δεν σταματιέται ο Φ. Δημητριάδης.
Αυτά και άλλα πολλά με χιούμορ και σάτιρα στον Χάρακα εδώ: xronika-xarakas.blogspot.com

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ

Η συντονισμένη δράση των ανδρών του Τ.Α της Αλεξάνδρειας υπό την καθοδήγηση του διοικητή τους αστυνόμου Κούγκα έφερε τάχιστα αποτελέσματα στην εξιχνίαση της ληστείας της Παρασκευής στα ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας.
Ο ληστής εντοπίστηκε...
...από την ασφάλεια της Αλεξάνδρειας, διασταυρώθηκε απολύτως και αναζητείται αφού έχει εξαφανιστεί προφανώς για να αποφύγει τη σύλληψη.
Η τάχιστη αντίδραση των ανδρών του Τ.Α της Αλεξάνδρειας αξίζει ιδιαίτερης μνείας και δείχνει ότι οι μηχανισμοί του κράτους μπορούν, έχουν τις δυνατότητες να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Πληροφορήθηκα ότι την Παρασκευή το βράδυ έγινε η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ημαθίας της Ν.Δ παρουσία στελεχών του κόμματος στην αυτοδιοίκηση, όπως εν ενεργεία δήμαρχοι και επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων που ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι το 2006 με το χρίσμα του κόμματος.
Η συνεδρίαση είχε ενδιαφέρον για το γεγονός και μόνο ότι βρέθηκαν στον ίδιο χώρο όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το χρίσμα ή τη στήριξη της ΝΔ για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Πέραν τούτου ουδέν αφού δε λήφθηκε καμιά απόφαση ει μη μόνο εκφράστηκαν ευχές για...
...ενότητα και συντεταγμένη πορεία προς της εκλογές.
Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας Μιχάλης Χαλκίδης που είπε ότι δεν θα πάρει θέση για καμιά περίπτωση και ότι πήγε στην συνεδρίαση για να ακούσει και μόνο.
Για το δήμο Αλεξάνδρειας μίλησε ο μοναδικός ενδιαφερόμενος και ο οποίος εδώ και μήνες έχει πει ότι τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα με την στήριξη της ΝΔ, ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης επανέλαβε τη θέση του και είπε ότι τίθεται στην διάθεση του κόμματος ευελπιστώντας ότι θα πάρει το χρίσμα.
Ακόμη, ο δήμαρχος Αντιγονιδών Γρ. Στεργιόπουλος, ο δήμαρχος Μελίκης Κ. Καρέλης είπαν ότι θα συνταχθούν με την επιλογή της ΝΔ, μια θέση που ήδη έχουν εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων στελεχών της περιοχής.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


To χτεσινό μπουρίνι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και ειδικότερα στο Δ.Δ Σχοινά προξένησε μεγάλες ζημίες στις αγροτικές καλλιέργειες και σε θερμοκηπιακές μονάδες.
Ξεχωρίζει η τεράστια καταστροφή που υπέστη το θερμοκήπιο έκτασης 120 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του κ. Γιάννη Βεζύρογλου το οποίο δεν άντεξε το καιρικό φαινόμενο και ισοπεδώθηκε.
Η εγκατάσταση που είχε φυτεία με μαρούλια απασχολεί ΄50 άτομα προσωπικό και λειτουργεί καθετοποιημένα αφού διαθέτει διαλογητήριο και ψυγείο μιας και διαθέτει σε μονάδες Σ/Μ της χώρας μας και σε αλυσίδες τροφίμων την παραγωγή του.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ συναντήθηκαν με τον...
...ιδιοκτήτη της εγκατάστασης κ. Βεζύρογλου που ήταν στον τόπο της καταστροφής και ο οποίος δήλωσε ότι αυτό που θέτει ως προτεραιότητα είναι να σωθεί το φυτικό κεφάλαιο και στη συνέχεια να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα με την εγκατάσταση.
Να σημειώσουμε ότι μέσα σε 20 λεπτά που κράτησε το έντονο καιρικό φαινόμενο μετρήθηκε ότι έπεσαν 45 χιλιοστά νερού, γεγονός που δείχνει το έντονο του φαινομένου

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ..

Ένα καινούργιο γαϊτανάκι απασχολεί το νομό Ημαθίας εσχάτως. Που θα πάμε τα σκουπίδια μας αφού οι χωματερές πρέπει να κλείσουν. Ψάχνουν οι του ΕΣΔΑ να βρουν ΧΥΤΑ να τα δεχτεί και ακόμη καμιά λύση δεν έχει βρεθεί.
Ωστόσο, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι σοβαρό και θα πρέπει να αναδειχτεί η λαθεμένη πολιτική που ακολουθήθηκε από τις παλιές διοικήσεις του ΕΣΔΑ που είχαν οραματιστεί το φαραωνικό σχέδιο της κατασκευής της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ δια του ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ στην γνωστή θέση "12". Μέσα στο όραμά τους και την αλαζονική εν πολλοίς συμπεριφορά τους ξέχασαν ότι έχουν να κάνουνε με πολίτες και περιβάλλον και δε φρόντισαν να θωρακίσουν το νομό μας από την...
..αναγκαιότητα εύρεσης ενός χώρου όπου υποχρεωτικά θα έπρεπε να οδηγηθούν τα σκουπίδια μας.
Είχαν κατατεθεί στο παρελθόν σοβαρές προτάσεις για δημιουργία τριών ή πέντε μικρών ΧΥΤΑ στην Ημαθία ώστε η κάθε γεωγραφική ενότητα να διαχειρίζεται τα απορρίμματά της. Μικρό το πρόβλημα αφού χώροι κατάλληλοι υπήρχαν σε όλες τις περιοχές αλλά ουδείς ασχολήθηκε. Ήθελαν να περάσουν στην ιστορία ως οι πολιτικοί που έλυσαν το πρόβλημα των σκουπιδιών στο νομό Ημαθίας. Και δρομολόγησαν τη λύση της κατασκευής της ΜΕΑ ΧΥΤΥ και μετά οδηγήθηκαν αναγκαστικά στην αγκαλιά της ΗΛΕΚΤΩΡ και μετέτρεψαν τις Ημαθιώτικες οικογένειες σε πελάτες μακρού χρόνου της συγκεκριμένης εταιρίας.
Δεν αναφέρομαι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που θα συντελεστεί όταν και εφόσον γίνει η μονάδα δίπλα στον Αλιάκμονα.
Αναφέρομαι στο οικονομικό μέρος του θέματος και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναδειχτούν όλες οι πτυχές του μεγάλου ζητήματος. Ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τον ΕΣΔΑ στην αγκαλιά της εν λόγω εταιρίας; Τι σχέση απέκτησαν μαζί της; Υπήρχαν άλλες εταιρίες που ενδιαφέρθηκαν για το έργο και γιατί αποχώρησαν; Υπήρχε άλλο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων και γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο;.
Επίσημοι φορείς όπως το ΤΕΕ Ημαθίας έχουν κατά καιρούς κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες, αναφορές, επισημάνσεις αλλά ουδενός το αυτί δεν ίδρωσε. Μήπως θα πρέπει να αυτή η σιωπή να σταματήσει;

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ. ΘΕΛΟΥΝ0,35λ/κιλό

O καιρός πλησιάζει για το ροδάκινο και ακόμη οι αγρότες της Ημαθίας, γύρω στους χίλιους παραγωγούς, δεν έχουν εξοφληθεί για την περσινή σοδειά τους από τους βιομήχανους και τους συνεταιρισμούς που πήραν τα συμπύρηνα ροδάκινα να τα μεταποιήσουν.
Αυτή η κατάσταση καθώς...
επίσης και το γεγονός ότι πέρσι το εισόδημα των αγροτών είχε συμπιεστεί στα 18 λεπτά το κιλό στην καλύτερη των περιπτώσεων τους κάνει να επαγρυπνούν ώστε να προλάβουν τα χειρότερα και να διαμορφώσουν εν πολλοίς το πλαίσιο που θα επιθυμούσαν να κινηθούν οι τιμές.
Οι ροδακιονοπαραγωγοί της Ημαθίας- Πέλλας- Πιερίας δια των εκπροσώπων τους ήδη έκαναν μια πρώτη επαφή στην Κουλούρα και συμφώνησαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τιμή κάτω από 35 λεπτά το κιλό αφού υποστηρίζουν ότι τα έξοδα ανα κιλό ανέρχονται στα 26 λεπτά ανά κιλό.
Τέλος, οι αγρότες λένε ότι αν δεν ικανοποιηθούν από την αγορά τότε θα αναγκαστούν να βγάλουν ξανά τα τρακτέρ τους στους δρόμους.
Να σημειώσουμε ότι όπως λένε τα στοιχεία φέτος τα κονσερβάδικα θα απορροφήσουν γύρω στους 400 χιλιάδες τόνους αφού οι άλλες παραγωγές χώρες έχουν μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε, υποστηρίζουν οι αγρότες, δεν υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης από τις βιομηχανίες.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ ΠΛΑΤΕΟΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Αγώνες στίβου έγιναν σήμερα το πρωί ως το μεσημέρι στο γήπεδο του Παλιοχωρίου του δήμου Πλατέος. Αθλητές (παίδες και παγκορασίδες) από την Ημαθία και Πιερία διαγωνίστηκαν υπό την παρουσία αρκετών θεατών, των γονέων τους και των προπονητών τους και έδωσαν πολλές ελπίδες ότι ο στίβος στη περιοχή ευθύνης της Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Πιερίας- Ημαθίας έχει ανοδική πορεία.
Παρών και ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης που...
...αθλοθέτησε τους αγώνες μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σάκη Κούγκα και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πλατέος Χρήστο Παντόπουλο.
Ο δήμαρχος έκανε απονομές στις νικήτριες του δρόμου 150 μέτρων και ακολούθως έκανε την εξής δήλωση στα ΧΡΟΝΙΚΑ: Ο δήμος μας και εγώ προσωπικά έχουμε με συνέπεια συνδράμει την προσπάθεια των αθλητών όλων των αγωνισμάτων. Τόσο σε υποδομές όσο και σε υλική και ηθική συμπαράσταση η διοίκησή μου έκανε όσο το επέτρεπαν οι δυνατότητες του δήμου μας και ίσως και παραπάνω από αυτές. Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε και από τη σημερινή ημέρα. Συγχαρητήρια στα νεαρά παιδιά, τους προπονητές τους και τους ήρωες παράγοντες που δίνουν την ψυχή τους στο χώρο αυτό”.
Να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη των αγώνων γονείς των αθλητών του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κρατώντας πανό το οποίο ανήρτησαν απέναντι από την κερκίδα. Το πανό γράφει ότι έξι χρόνια είναι αρκετά, θέλουμε στίβο στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Xαρακιά 6: Love story, ξινίλες, αγώνες σούμο

Νέα χαρακιά από τον Χάρακα. Αυτή τη φορά σχολιάζει με τον τρόπο του και το ιδιαίτερο στυλ τον ξαφνικό (;) πολιτικό έρωτα Τασιόπουλου Τάσου και Ν. Αλεξόπουλου, τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας και βέβαια δε φεύγει από το κάδρο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου.
Διαβάστε εδώ την ανάρτηση: xronika-xarakas.blogspot.com

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Α.Σ.Ν ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

''Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας Ημαθίας, Κώστας Ταμπακιάρης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του με αφορμή τη ποιότητα των ροδάκινων.
Τα έβαλε με τα μέλη του Συνεταιρισμού και τα «κόλπα» που σκαρφίζονται για να δίνουν ροδάκινα υποβαθμισμένης ποιότητας.
Ο κ. Ταμπακιάρης ξεκαθάρισε πως ο Συνεταιρισμός θα εντείνει τους ελέγχους στη ράμπα, ειδικά μετά τη ζημιά των 400.000 ευρώ που υπέστη πέρυσι εξαιτίας της κακής ποιότητας ροδάκινων. «Τα ψέματα τελείωσαν. Θα κρατάμε...
...ένα τελάρο από τον καθένα ως δείγμα. Αν ανακαλύψουμε πάνω από τρία προβληματικά ροδάκινα θα καλείται ο παραγωγός να δώσει εξηγήσεις. Και τα κλουβάκια είναι εμπορεύσιμα, δεν προορίζονται για απόσυρση. Δεν θα έχουμε μέσα ούτε σάπια, ούτε μαλακά, ούτε σκασμένα. Επίσης, δεν θα παραληφθούν ροδάκινα που δεν είναι στο νούμερό τους. Οι πονηριές τέλος. Πρέπει να συσκευάζονται στη θήκη τους», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος παραδέχθηκε μία… χαλάρωση των ελέγχων τα τελευταία δύο χρόνια και έκανε σαφές πως όσα ροδάκινα δεν είναι σωστά και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα επιστρέφονται. «Δεν θα υπάρξει ανοχή ούτε για ένα σάπιο ροδάκινο», είπε και συνέστησε στους παραγωγούς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στη βαμβακάδα, η οποία θεωρείται αρρώστια στη Ρωσία. «Δε μαζεύουμε βρεγμένα ροδάκινα. Αν δούμε ότι βρέχει, περιμένουμε να στεγνώσουν και μετά θα τα μαζέψουμε. Τέρμα και οι δικαιολογίες ότι βρέχτηκαν στο δρόμο. Όλοι να κουβαλάτε στα αγροτικά σας νάιλον», είπε.
Ξεκαθάρισε πως και φέτος ο Α.Σ.Ν. και οι παραγωγοί του δίνουν εξετάσεις σχετικά με την ποιότητα του ροδάκινου και πληροφόρησε τα μέλη ότι τα πρόστιμα είναι βαριά για υπολειμματικότητα και κυμαίνονται από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Τέλος, συμβούλεψε τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι σε κάθε φορτίο στέλνονται δείγματα για ανάλυση και αν βρεθούν υπολείμματα επιστρέφεται το φορτίο και επιβάλλονται τα πρόστιμα, τα οποία δεν θα πληρώσει –όπως πέρυσι- ο Συνεταιρισμός αλλά οι παραγωγοί.
www.agronews.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας επισκέφθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» Χρήστος Σκουμπόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς του νέου καλλικρατικού Δήμου Βέροιας.
Τον τέως δήμαρχο Βέροιας συνόδευαν...
.. η Χάιδω Μπατσαρά, οι Μιχάλης Σακαλής και Κώστας Παλουκίδης, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Τάσος Κοντογουλίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, που τους ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για τα προβλήματα, τις προτάσεις και τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου της Βέροιας.
Η τοπική μας αγορά, επεσήμανε κ. Σκουμπόπουλος, ανέκαθεν διακρινόταν για το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της. Ωστόσο, η παρατεταμένη κρίση, η χρόνια αναπτυξιακή στασιμότητα της ευρύτερης περιοχής, η απουσία αξιόπιστων σε περιεχόμενο και ισχυρών σε διάρκεια υποστηρικτικών προγραμμάτων πλήττουν καίρια την τοπική μας αγορά και, υπό την πίεση της οξύτατης οικονομικής ανομβρίας που μαστίζει τη Χώρα, προξενούν ασφυκτικές καταστάσεις.

Στο ζοφερό αυτό τοπίο οι αυτοδιοικητικές αρχές, τόσο οι σημερινές όσο – και ιδίως- οι καλλικρατικές οφείλουν να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους, ώστε, μέσα από την υλοποίηση των δράσεών τους, να ανακουφίζουν και να τονώνουν την τοπική μας αγορά και να αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματά της.

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αιματηρή ηστεία σημειώθηκε προ ολίγου στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αλεξάνδρεια. Ένας νεαρός με μηχανή κατέφθασε στο κατάστημα στις 12 το μεσημέρι και αφού καλύφθηκε με ένα μαντήλι μπήκε μέσα και με το πιστόλι στο χέρι ζήτησε τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτι από τον προϊστάμενο. Αυτός αρνήθηκε και τότε ο ληστής ...
...τον πυροβόλησε στο πόδι.
Στο κατάστημα των ΕΛΤΑ εκείνη τη στιγμή υπήρχαν τόσο πελάτες όσο και εργαζόμενοι οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την θέα του πιστολιού αλλά και από την ίδια την ληστεία δεδομένου ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν.
Ο άγνωστος ληστής βγήκε από το κατάστημα με το χρηματικό ποσό που πήρε και αφού επιβιβάστηκε στην μηχανή του έφυγε κόντρα στον μονόδρομο της οδού Γρ. Λαμπράκη για να δυσκολέψει προφανώς κάποιον περαστικό που θα ήθελε να τον κυνηγήσει.
Στον τόπο της ληστείας έφθασε αμέσως το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον τραυματία και βέβαια η ασφάλεια Αλεξάνδρειας που απέκλεισε το χώρο και άρχισε τις ανακρίσεις.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο τραυματίας προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας φέρει τραύματα και στα δυο πόδια του στο ύψος της κνήμης και ένα επιπόλαιο στο ύψος του αστράγαλου.
Να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος σε τρεις μήνες θα έβγαινε στην σύνταξη...

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ Ράδιο Αλεξάνδρεια ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το τεχνικό πρόβλημα στο ράδιο Αλεξάνδρεια που εμφανίστηκε χτες συνεχίστηκε και σήμερα με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι δυο προγραμματισμένες συνεντεύξεις των κ. Γκιουρτζή και Κούγκα που ανέμεναν αρκετοί ακροατές στην Ημαθία.
Οι συνεντεύξεις αυτές προγραμματίστηκαν για την ερχόμενη εβδομάδα και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Την Τρίτη θα είναι στο στούντιο νομάρχης Κ. Καραπαναγιωτίδης. Την Τετάρτη ο πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κούγκας, την Πέμπτη ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Γκιουρτζής.
Σοβαρή πιθανότητα να μιλήσει στο ράδιο Αλεξάνδρεια υπάρχει και για τον τέως βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ισως την Παρασκευή.
Συνεπώς, διαμορφώνεται μια εβδομάδα γεμάτη με πολιτικό ενδιαφέρον στις εκπομπές του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 fm από την οποία θα προκύψουν ειδήσεις αν μη τι άλλο.
Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφώνου Τάσος Καμπάνης μετά από αυτά τα προβλήματα εκφράζει την λύπη του προς τους ακροατές του ραδιοφώνου για τα ανυπέρβλητα τεχνικά προβληματα τα οποία όμως έχουν δρομολογηθεί προς λύση και δεσμεύεται ότι οι ακροατές θα αποζημιωθούν με το παραπάνω.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ Δ. ΜΟΥΡΝΟ

Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της παράταξης “Πολίτες σε Δράση” με δήλωσή τους στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Μούρνο για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι...
της παράταξης Πολίτες σε Δράση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας προτείνουμε και στηρίζουμε ομόφωνα την υποψηφιότητα του επικεφαλής της ομάδας μας, Δημήτρη Μούρνου, για την θέση του αντιπεριφερειάρχη του περιφερειακού διαμερίσματος Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Δημήτρης Μούρνος είναι ένα έμπειρο και αξιόμαχο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.
Μαζί του αγωνιστήκαμε, κατά την τελευταία τετραετία στα πλαίσια του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας, να προβάλλουμε και να προωθήσουμε ζητήματα για την ανάπτυξη του Νομού μας, απέναντι σε μια διοίκηση αδύναμη και αναποτελεσματική.
Πρόσωπο που χαίρει γενικής εκτίμησης από όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα για το ήθος του, την ανιδιοτέλεια, τις κοινωνικές του ευαισθησίες, την πολιτική του συγκρότηση και συνέπεια.
Σαν γιατρός, διευθυντής Καρδιολογίας στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη και την προσφορά των υπηρεσιών υγείας.
Αυτοδιοικητικό στέλεχος για χρόνια και υποψήφιος βουλευτής, γνωρίζει καλύτερα από όλους τα προβλήματα του νομού και την ανθρωπογεωγραφία του. Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του στα συλλογικά όργανα και στον τύπο, αποδεικνύει ότι είναι ένας ρεαλιστής αυτοδιοικητικός που ξέρει να καθορίζει προτεραιότητες και να επιμένει σε λύσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι στα πλαίσια της περιφερειακής συγκρότησης θα συνεισφέρει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην αποτελεσματική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου και την προώθηση των μεγάλων τοπικών προβλημάτων.
Δηλώνουμε ότι τασσόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του και θα αγωνισθούμε για τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές του 2010, είτε ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, είτε ως πρόσωπα.
Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι
Αρχοντάκη Βέτα
Γαβρίδης Μιχάλης
Γραμματικού Παρθένα
Κούτρας Χρήστος
Μπαλτατζίδου Δώρα
Τσιλογιάννης Κώστας

EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου Βέροιας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» τ. Δήμαρχος, κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2010 την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Τον κ. Χρήστο Σκουμπόπουλο συνόδευαν..
...οι κ.κ. Γιάννης Ακριβόπουλος, Μιχάλης Σακαλής, Χάιδω Μπατσαρά και Κυριάκος Χιονίδης, και τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κουμπουλίδης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης, που τους ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες και τον γενικότερο προγραμματισμό της Λέσχης.

Ο κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος εξήρε τη διαχρονική πολιτιστική, κοινωνική και πατριωτική προσφορά της Ευξείνου Λέσχης και υπογράμμισε την ανάγκη ισχυρότερης υποστήριξης των αξιόλογων πρωτοβουλιών της, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της πλήρους αξιοποίησης των εγκαταστάσεών της, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου, προς όφελος της ίδιας της Λέσχης αλλά και του ολόκληρου του Συνοικισμού του Πανοράματος και του ευρύτερου καλλικρατικού Δήμου Βέροιας.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Πάνω από 150 διευθυντές και εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων της 3ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα που έγινε σήμερα στο Πλατύ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σχολικός Σύμβουλος της...
...3ης Περιφέρειας Π.Ε. Ημαθίας, κ. Πέτρος Κλιάπης, παρουσίασε τις πρόσφατες θεσμικές και λειτουργικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολούθησαν εισηγήσεις, από την κ. Όλγα Κασσώτη, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Η ποιοτική αναβάθμιση της μάθησης μέσα από τη μείωση της ύλης» και την κ. Παναγιώτα Παπαδήμου, δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, με θέμα «Από τη διδασκαλία της γλώσσας στη φιλαναγνωσία».
Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο δήμαρχος Πλατέος, κ. Φώτης Δημητριάδης. Στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Πλατέος, ευχαρίστησε τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Κλιάπη για την επιλογή του να πραγματοποιηθεί η ημερίδα στο δήμο Πλατέος, εξήρε την διαχρονική όσο και καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών στην ηθική, κοινωνική και πνευματική διαπαιδαγώγηση του ελληνικού λαού και τόνισε την ανάγκη της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών λειτουργών προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, στο περιεχόμενο της παιδείας - που συνεχώς μεταβάλλεται από την ιλιγγιώδη επιστημονική-τεχνολογική πρόοδο και την παγκοσμιοποίηση της γνώσης και της οικονομίας -, αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εκπαιδευτικών.


Επίσης, ο δήμαρχος Πλατέος αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις προσπάθειες του δήμου Πλατέος που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια προκειμένου όλες οι Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Πλατέος, να είναι σήμερα υπερεπαρκείς και να διαθέτουν αξιοζήλευτες σύγχρονες υποδομές, γεγονός που δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον στους δασκάλους και στους μαθητές να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και να υπηρετήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΕΚΔΗΛΩΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6

Η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) Ημαθίας, με ανακοίνωση της προσκαλεί τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε σύσκεψη-συζήτηση που διοργανώνει την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 7:30 μμ στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου). Για το σκοπό αυτό,..
...αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Ημαθίας επισκέφτηκε σήμερα το δημαρχείο Πλατέος και μοίρασε σχετικό υλικό στους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση-πρόσκληση του ΠΑΜΕ Ημαθίας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Εργαζόμενες-εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-νέες και νέοι, το τελευταίο εξάμηνο οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεχόμαστε επίθεση σε όλα όσα είχαμε καταχτήσει με αγώνες και θυσίες της προηγούμενης δεκαετίας.
Μας κήρυξαν πόλεμο. Στην κοινωνική ασφάλιση, στις σταθερές εργασιακές σχέσεις, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στη δωρεάν υγεία, πρόνοια, στην παιδεία (...)
Βρήκαν ευκαιρία την καπιταλιστική οικονομική κρίση, για να εξαπολύσουν αυτή την επίθεση (...) Ο "Καλλικράτης" είναι ένα ακόμη αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε. που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια τους.
Επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων σε όλους τους τομείς. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε, όσα μας στερούν, όσα παράγουμε και μας ανήκουν.
Ελάτε στη σύσκεψη που οργανώνουμε για να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα. Να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας για τη δημιουργία μετώπου ανατροπής της πολιτικής και της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου».

ΝΑΟΥΣΑ- ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Το πλαίσιο που θα κινηθεί εν όψει της αξιολόγησης και της τελικής επιλογής του υποψήφιου δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Νάουσας επιχειρεί να θέσει η κ. Ιωσηφίδου με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνησης Πολιτών της οποίας ηγείται.
Βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει στην διαδικασία είναι η διεξαγωγή προκριματικών εκλογών από τα μέλη του κόμματος στον δήμο Νάουσας και τίποτα λιγότερο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με την ιδρυτική μας συγκέντρωση της 8ης Μάρτη η Κίνηση Πολιτών για το Νέο Δήμο της Νάουσας δώσαμε το στίγμα για το πώς αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση: αυτόνομη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, ενωτική, μια αυτοδιοίκηση με πολλές φωνές και μια συνισταμένη, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Με τη θερμή και μαζική συμμετοχή των δημοτών από όλους τους οικισμούς του Δήμου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία της κίνησης καθώς και η ανταπόκριση στις εξαγγελίες μας. Τα μέλη μας από όλους τους οικισμούς και όλα τα κόμματα συνθέτουν ένα πολυάνθρωπο πάζλ που διαμορφώνει το Νέο Δήμο που ονειρευόμαστε Σήμερα και χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις αρχές της συναίνεσης και της δημοκρατίας που εμείς αναδείξαμε για το Δήμο, δεν διστάζουμε για μια ακόμη φορά να δεχθούμε την πρόκληση και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και την απήχησή μας στην κοινωνία. Θέλουμε να συγχαρούμε την Συντονιστική Επιτροπή της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Νάουσας για την πρότασή της για δημοκρατική εκλογή με ψηφοφορία του υποψήφιου δημάρχου. Στηριζόμενοι σ’ αυτή την πρόταση θέτουμε την υποψηφιότητά μας για στήριξη από το ΠΑΣΟΚ της επικεφαλής της Κίνησής μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή , αφού απηχεί τις απόψεις της πλειοψηφίας των πολιτών του Νέου Δήμου της Νάουσας, που πρέπει να είναι και ο τελικός αποδέκτης των προτάσεων και των μηνυμάτων μας. Αναμένουμε από το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει, όπως το κάνει άλλωστε, τη διαδικασία της κάλπης. Μόνο ένας τέτοιος τρόπος επιλογής μπορεί να είναι σεβαστός από όλους».

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χαρακιά 5: Το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ (Θούλη Σιδηροπούλου)


Διαβάστε και διασκεδάστε και παράλληλα προβληματιστείτε για την ποιότητα των στελεχών των κομμάτων που μας κυβερνούν.
Διαβάστε την Χαρακιά 5 του ΧΑΡΑΚΑ που "τιμά" με την γραφή του το μέλος του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ κ. Θούλη Σιδηροπούλου.
Όλο το κείμενο εδώ: http://xronika-xarakas.blogspot.com/2010/06/5.html

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ"


Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, σε κινηματογράφο της Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετική εκδήλωση των τάξεων Β1 και Β2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα «Η φιλαναγνωσία, χαρά δημιουργίας» που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2009-2010, από τα παραπάνω τμήματα με εκπαιδευτικούς τις κ. Παπαδήμου Παναγιώτα και Φανάρα Χρυσούλα. Μέσα από το πολιτιστικό πρόγραμμα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και...
... να νιώσουν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση που τους προσφέρει η τέχνη και η λογοτεχνία! Καθώς το σχολείο και ο δάσκαλος επωμίζoνται το σημαντικό ρόλο του διαμεσολαβητή, μεταξύ βιβλίου και παιδιού, χρησιμοποιώντας πρακτικές και τεχνικές όπως η δραματοποίηση, το παιδί αντιλαμβάνεται ότι το βιβλίο είναι αναντικατάσταση πηγή ευχαρίστησης και γνώσης.

Μέσα από τις δράσεις που αναπτύχθηκαν για την «φιλαναγνωσία», προέκυψε η εμπλοκή των δύο υπέροχων θεατρικών παραστάσεων, που παρακολούθησε το κοινό, όπως και η παραγωγή μίας ταινίας μικρού μήκους.

Το Θεατρικό της Β2 τάξης με τίτλο : «Η προσευχή που κάνει θαύματα» αναφερόταν στην προσευχή των ληστών που ήταν το κλειδί για ν’ ανοίξει η πύλη του ουρανού. Οι ληστές είναι σαν τα χειρότερα ελαττώματά μας: την κακία, τον εγωισμό, την απληστία. Όταν καταφέρουμε να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό, να φερθούμε σωστά και φρόνιμα τότε έρχεται η ευλογία του Θεού και διώχνει τη δυστυχία μας.

Το Θεατρικό της Β1 τάξης διαπραγματεύονταν το έργο του Γιάννη Ξανθούλη : «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο». Με αυτό το σύνθημα οι κάτοικοι της Τσιμεντούπολης αποφάσισαν να διώξουν το μαύρο απειλητικό σύννεφο, που βρίσκεται πάνω από την πόλη τους, βάζοντας το δήμαρχό τους σε μπελάδες.

Η όλη εκδήλωση τελείωσε με την παρουσίαση μίας ταινίας μικρού μήκους στην οποία πήραν μέρος όλα τα παιδιά της Β΄ Τάξης και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί τους. Η ταινία έχει τίτλο: «Τα μπλε γυαλιά» και είναι βασισμένη στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου: «Μίλα , μη φοβάσαι - 3 ιστορίες για τη βία στο σχολείο» που έχει εκδόσει η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε η Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου. Σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο κ. Γιάννης Κουφονίκος γονέας μαθητή της Β΄ τάξης. Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Μαίρη Κρητικού , υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε, που ήρθε αποκλειστικά γι’ αυτόν το σκοπό από την Αθήνα, μοίρασε στους μαθητές που πήραν μέρος στο πολιτιστικό πρόγραμμα και στις εκπαιδευτικούς τους, το παραπάνω βιβλίο, επίσης στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, στον σκηνοθέτη κ. Κουφονίκο, στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να το διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ. Χ. Γκιόνογλου, ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Ανεσίδης, η κ. Β. Μάνια υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Ημαθίας, ο κ. Μ. Αυτζής έφορος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, η κ. Γ. Φουντά εκπρόσωπος του Παιδικού Μουσείου Θεσ/νίκης και η κ. Κ. Δημητρίου συγγραφέας-νηπιαγωγός βραβευμένη με το Α΄ βραβείο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

ΑΓΩΝΙΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Με αντικείμενο την αρωγή της Νομαρχίας στις προσπάθειες των τοπικών φορέων για συγκράτηση του καταναλωτικού κοινού στις αγορές του Νομού έγινε την Τετάρτη (16/6) συνάντηση του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας Τάσο Κοντογουλίδη, Άγγελο Κάλλη και Γιώργο Παπαδόπουλο, παρουσία της Αντινομάρχη Χάιδως Μπουτζιώνα και του Διευθυντή Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Μάρτου Κουτρούλα.
Ο Νομάρχης αφού εξέφρασε την αγωνία του...
... για την κατάσταση στην αγορά ως προϊόν της οικονομικής ύφεσης, τόνισε ότι από την πλευρά της Νομαρχίας θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ο Νομάρχης συμπλήρωσε ότι με παραστάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία θα επιδιωχθεί να ισχυροποιηθούν τα χρόνια αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού (ταμειακές, ωράριο, αλλοδαποί, μείωση ενοικιοστασίου κ.α.).
Τέλος, ο Νομάρχης πρότεινε σε συνεργασία Νομαρχίας-Επιμελητηρίου Ημαθίας και Εμπορικών Συλλόγων να οργανωθεί διαφημιστική καμπάνια προβολής της τοπικής αγοράς, αλλά και των πλεονεκτημάτων που θα προέλθουν από τη συγκράτηση του καταναλωτικού κοινού στις τοπικές αγορές. Η προβολή αυτή θα περιλαμβάνει διαφημιστική αφίσα, καταχωρήσεις στις εφημερίδες και το διαδίκτυο, ραδιοφωνικά μηνύματα κ.α.
Από την πλευρά των Εμπορικών Συλλόγων εκφράστηκε η σύμφωνα άποψη για τη συγκεκριμένη καμπάνια, ενώ ζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Διεύθυνση Εμπορίου με στόχο την ισονομία και την ισοπολιτεία στο χώρο του Εμπορίου.

ΔΩΡΕΑ Δ. ΜΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ


Τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο γιατρός και Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μούρνος. Ό κ. Μούρνος εξέφρασε την επιθυμία της οικογένειας του να δωρίσει στο Δημοτικό Ιατρείο τον εξοπλισμό του οφθαλμολογικού ιατρείου της αειμνήστου συζύγου του, εν όψει του ετήσιου μνημοσύνου της. Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μούρνο για...
...την ευγενική του χειρονομία και τον διαβεβαίωσε ότι ο εξοπλισμός που δωρήθηκε θα τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Ιατρείου που θα φέρει το όνομα της αειμνήστου συζύγου του Χαρούλας Τολούδη- Μούρνου.

Η μεταφορά και εγκατάσταση της σύγχρονης οφθαλμολογικής μονάδας θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία και με την επίβλεψη της ΙΖ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ξεκίνησε ερευνητικές εργασίες στις υπόγειες στοές που βρίσκονται επί της οδού 16ης Οκτωβρίου, στο ύψος του Γηροκομείου. Στόχος των ερευνητικών αυτών εργασιών είναι η τεκμηρίωσή τους, από την οποία θα προκύψουν στοιχεία που συνδέονται με την εποχή κατασκευής και την χρήση τους, ώστε...
...στη συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανάδειξη και επισκεψιμότητά τους.

ΜΕΛΙ ΕΣΤΑΖΕ Ο Τ. ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ


-Θα πρόσφερε στον τόπο, θα ήταν πολύ καλή επιλογή αλλά δεν θέλησε
Έβλεπα πριν από λίγη ώρα στην εκπομπή του Χάρη Καφτεράνη στην ΠΕΛΛΑ TV τον πρώην δήμαρχο Αντιγονιδών Τάσο Τασιόπουλο.
Ο πρώην δήμαρχος κάποια στιγμή ρωτήθηκε για τα ονόματα των υποψήφιων δημάρχων στον νέο δήμο και προχώρησε στην αξιολόγησή τους τρόπω τινά.
Ρωτήθηκε για τον νυν δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου, για τον Ν. Αλεξόπουλο και δείτε τι είπε:
Ο Τάσος Τασιόπουλος μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Νίκο Αλεξόπουλο. Ένα στέλεχος της ΝΔ, έναν πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο υποτίθεται. Κι όμως, ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται δημόσια με τα πλέον θερμά λόγια για μια υποψηφιότητα που ο ίδιος ο κ. Αλεξόπουλος απέκλεισε όταν ρωτήθηκε σχετικά από τα ΧΡΟΝΙΚΑ.
"Ο Ν. Αλεξόπουλος αποποιήθηκε αυτή την τιμή", είπε ο κ. Τασιόπουλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να τον προτείνει και να στηρίξει η ΝΔ ως υποψήφιο δήμαρχο. "Πρόκειται για έναν άνθρωπο που θα πρόσφερε πολλά στον τόπο, θα δούλευε για το καλό του τόπου που λέμε" είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος.
Για την υποψηφιότητα Φ. Δημητριάδη δεν είπε λέξη. Το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι έχει την πληροφορία πως την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ Ημαθίας παρόντος του βουλευτή για να αποφασίσει κατ΄ αρχήν την διαδικασία των υποψηφιοτήτων. Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, κάθε υποψηφιότητα που αναγγέλθηκε είναι τουλάχιστον άκαιρη.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τασιόπουλος θα προτιμούσε ως υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας τον Νίκο Αλεξόπουλο και δεν αποκλείεται να τον στήριζε με δηλώσεις του ή ακόμα και με συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό του.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, παρότι ρωτήθηκε επίμονα από τον Χ. Καφτεράνη, δεν είπε λέξη θετική για τον Μπ. Γκιόνογλου ει μη μόνο ότι αποτελεί για κάποιους φθαρμένο υλικό και ότι για το νέο δήμο απαιτείται για την εκλογική νίκη ένα ψηφοδέλτιο με νέα υλικά.
Τουτέστιν, κατά την λογική του πρώην δημάρχου, ο Μπ. Γκιόνογλου δεν έχει τύχη στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Επίσης, είπε ότι πρέπει να αναλάβουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ της περιοχής την ευθύνη που τους αναλογεί διότι δεν προετοιμάστηκε ο χώρος και δεν βρέθηκε ούτε ένας, εκτός του Δημάδη, να υποβάλλει αίτηση για το χρίσμα στην διαδικασία του κόμματος.
Τέλος, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έκανε αίτηση για το χρίσμα.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή τα μεσάνυχτα η υποβολή αιτήσεων και προτάσεων μέσω του pasok.gr των ενδιαφερομένων να αποκτήσουν το χρίσμα ή την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Κατά δήμο οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν είναι:
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Αίτηση υπέβαλε η νυν δήμαρχος Χαρ. Ουσουλτζόγλου. Κανένα άλλο μέλος, στέλεχος ή φίλος του κόμματος δεν κατέθεσε αίτηση ούτε και τον πρότειναν με την διαδικασία της ετεροπρότασης.
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Αίτηση υπέβαλε ο Δημήτρης Δημάδης, μηχανολόγος μηχανικός. Πρότειναν (ετεροπρόταση) τον νυν δήμαρχο Μπ. Γκιόνογλου μέλη του κόμματος διότι ο ίδιος δεν θέλησε να δεσμευτεί πολιτικά ότι θα στηρίξει όποιον επιλέξει το ΠΑΣΟΚ και γιατί δεν θέλησε να διαταράξει τις ισορροπίες με τους νεοδημοκράτες της παράταξής του.
ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Ο νυν δήμαρχος Τ. Καραμπατζός υπέβαλε αίτηση και παράλληλα τον πρότειναν και άλλα στελέχη του κόμματος όπως ο πρώην δήμαρχος Γ. Πολλάκης και όπως γράφει και εφημερίδα της Βέροιας υπέγραψε(;) και ο Χρυσοχοϊδης. Ερωτηματικά προκαλεί η αίτηση που υπέβαλε η κ. Ιωσηφίδου δεδομένου ότι δεν έχει εξασφαλίσει την διένεργεια εσωκομματικών εκλογών και αν δεν πάρει το χρίσμα και δεν μετάσχει ως υποψήφια υπό του Καραμπατζού τότε θα περάσει στην ιστορία ως διασπαστής.
Ακόμη, αίτηση υπέβαλε ο κ. Καρανάσιος και από ετεροπρόταση (άρα χωρίς δέσμευση) προτάθηκε και το όνομα του Γ. Φουντούλη.

Για την θέση του αντιπεριφερειάρχη αιτήσεις υπέβαλαν τρεις. Ο νυν επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Δημ. Μούρνος, ο δικηγόρος Γρ. Μαρκοβίτης που το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής και η κ. Χαρίση, δασκάλα, υποψήφια βουλευτής το 2007 και το 2009 αλλά απέτυχε να εκλεγεί.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου-Λιανοβεργίου «Ο Φίλιππος» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Παλαιοχώρι, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 20:15, προς τιμήν του εορτασμού των Γενεθλίων του Τιμίου Ιωάννου Προδρόμου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά σχήματα με χορούς και τραγούδια αφιερωμένα στο Ρουμλούκι καθώς και έκθεση αφιερωμένη στη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου με τίτλο «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι ενδιαφερόμενες μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες ατόμων με Αναπηρία, κάτοικοι του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα έχουν τη δυνατότητα επιδότησης για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε Βρεφονηπιακούς- Παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Αλεξάνδρειας και όχι μόνο.
Πρόκειται για τη δράση...
«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται από το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ. με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 και έχει στόχο να βοηθήσει τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και όσες αναζητούν δουλειά, απασχολώντας τα παιδιά τους, όταν αυτές βρίσκονται στην εργασία τους ή στην αναζήτηση εργασίας.
Οι δομές του Δήμου που έχουν υπαχθεί στην παραπάνω δράση είναι: ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αλεξάνδρειας. Έχουν εγκριθεί για τον Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλεξάνδρειας, 20 θέσεις βρεφών ηλικίας 2 μηνών έως 2,5 ετών και 50 θέσεις για νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης ύψους 279.300 ευρώ. Επίσης, έχουν εγκριθεί για την Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας, 50 θέσεις παιδιών από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, με συνολική δημόσια χρηματοδότηση ύψους 137.200 ευρώ.
Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει μία σημαντική οικονομική ενίσχυση σε ένα πάγιο έξοδο της οικογένειας, καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Σκοπός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους με ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα. Επίσης, συμμετέχοντας συγχρόνως σε οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, κατακτούν την έννοια της συμμετοχής και της ομαδικής εργασία μέσα από τον υγιή συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα.
Στο Κέντρο εξασφαλίζεται η υγιεινή και ασφαλής παραμονή των παιδιών σε κτίριο προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές καθώς και την καθαριότητα των χώρων. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Αλεξάνδρειας άρχισε να λειτουργεί στις 21 Φεβρουαρίου 2005. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα απασχολήθηκαν σταδιακά πάνω από 600 παιδιά. Στο πρόγραμμα απασχολούνται παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Στο ΚΔΑΠ λειτουργούν μία αίθουσα εικαστικών και μία αίθουσα υπολογιστών.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι μητέρες μπορούν να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).
να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης).
να είναι άνεργες οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
να είναι άνεργες και λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα να είναι μητέρες παιδιών με Αναπηρία (Α.ΜΕ.Α), 21/06/2008 – 21/06/2010 ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης.
Να έχουν ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ εάν έχουν ένα τέκνο, 2.000 ευρώ εάν έχουν δύο τέκνα και 10.000 ευρώ εάν έχουν τρία τέκνα. Το ποσό των 10.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου.
Η Υποβολή των «Αιτήσεων συμμετοχής - Δηλώσεων», συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται από την 21/06/2010 έως και 12/07/2010 και ώρα 14:30 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου:
2333 3 50104 Πρόεδρος Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ, κ. Μιχαλακάκης
2333 0 53211 ΚΔΑΠ Αλεξάνδρειας
2333 0 23606 Βρεφονηπιακοί σταθμοί Αλεξάνδρειας