Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

"ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ" Ο Θ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "12" ;

Φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε ο βουλευτής Θ. Γικόνογλου και θέλησε να συμπληρώσει την απάντησή του σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ημαθία και την περιβόητη θέση "12" που προκαλεί αντιδράσεις.
Αναφορικά με την διαχείριση είπε ο βουλευτής στην συνέντευξη ότι η ΜΕΑ ΧΥΤΥ πρέπει να γίνει όπως αρχικά προβλέπονταν, δηλαδή χωρίς τη μονάδα καύσης.
Για την θέση "¨12" είπε ότι "δεν είμαι ειδικός να ξέρω, δεν εκφράζω άποψη, θα την καταθέσω στην επιτροπή περιβάλλοντος που συμμετέχω".
Μετά από δυο ώρες, η συνέντευξη τελείωσε στις 3μμ, πήραμε μήνυμα με το οποίο συμπληρώνει την απάντησή του επ αυτού. Αναφέρει μια σειρά επιχειρημάτων σχετικά με την αναγκαιότητα της κατασκευής της ΜΕΑ ΧΥΤΥ και συνεκτιμώντας την πάνδημη αποδοχή της θέσης από τους δημάρχους της Ημαθίας και παράλληλα επικαλούμενος ότι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της θέσης "12".
Είναι μια επιλογή που προφανώς υπαγορεύεται από συνειδητή πολιτική επιλογή η οποία όμως δεν ήταν τέτοιας έντασης την ώρα της συνέντευξης και που προφανώς προέκυψε μετά από δεύτερη σκέψη.
Δείτε τι απάντησε στην σχετική ερώτηση τόσο για την διαχείριση των απορριμμάτων όσο και για την θέση "12" ο κ. Γικόνογλου:

ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΥΠΕΡΑΖΠΙΖΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για ακόμα μια φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου επανέλαβε ότι θα στέκεται συμπαραστάτης στον αγροτικό πληθυσμό της Ημαθίας θεωρώντας ότι εκτός από πολιτικό κυρίως ηθική του υποχρέωση αυτή τη στάση.
Στην σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό τύπο ο βουλευτής αναφέρθηκε στον δίκαιο, όπως είπε, αγώνα των αγροτών και τους κάλεσε να είναι παρόντες στην συνάντηση που θα έχουν εντός των ημερών με την ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας.
Τόνισε ότι θα αποκαλύψει ολόκληρη την ιστορία με την περιβόητη "διακρατική" συμφωνία Ελλάδας- Ρωσίας που αφορούσε σε εξαγωγή 10 χιλιάδων κοντέινερ κομπόστας και η οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Εμφάνισε έγγραφο του υπουργείου που λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιου είδους συμφωνία και είπε ότι θα προβεί πολύ σύντομα σε νέες αποκαλύψεις.
Για την ιστορία αυτή κατηγόρησε τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου της ΝΔ όσο και τον Νομάρχη Καραπαναγιωτίδη για τον οποίο είπε ότι πρέπει να πάρει βραβείο Γκίνες για την αδράνειά του και για το μηδενικό έργο που έχει να παρουσιάσει στην Ημαθία.
Δείτε στο βίντεο απόσπασμα των δηλώσεών του για το αγροτικό πρόβλημα:

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Από το Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι όσοι από τους δημότεςς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια ανοικτή Δημόσια συζήτηση για τα τρέχοντα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο, καλούνται να προσέλθουν την Τρίτη 1/12/2009 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στις 12μ, για έναν ανοικτό διάλογο.

Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τα εγκαίνια του έργου «Ανακατασκευή 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αλεξάνδρειας», που υλοποιήθηκε από τη Νομαρχία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10π.μ. στο χώρο του Σχολείου. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.160.000 ευρώ και αφορά ανακατασκευές και βελτιώσεις (εσωτερικός επανασχεδιασμός αιθουσών, συνθήκες για ΑμεΑ, ανελκυστήρας, αίθριο κ.α) σε συνολική έκταση 2.720 τ.μ. του τριώροφου κτιρίου.
Στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή και τοποθέτηση κερκίδων στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Νίκη με μεγάλη διαφορά πέτυχε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο νομό Ημαθίας ο Αντώνης Σαμαράς, αφού στα 20 από τα 22 εκλογικά τμήματα του νομού κατάφερε να συγκεντρώσει 4.982 ψήφους.
Την Ντόρα Μπακογιάννη προτίμησαν 2.911 άτομα, ενώ αρκετά κοντά της βρέθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος απέσπασε 2.271 ψήφους.
Και στο δήμο Βέροιας ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να καταλάβει με σημαντική διαφορά την πρώτη θέση, αφού τον προτίμησαν 1.273 ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, έναντι 1.013 που ψήφισαν την Ντόρα Μπακογιάννη. Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ψήφισαν 460 άτομα.
Στην Ημαθία στις κάλπες προσήλθαν περίπου 10.000 άτομα, ενώ τα τοπικά στελέχη περίμεναν 6.000 - 7.000. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τη ΝΔ ψήφοσαν στην περιοχή 38.857

ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Τρεις νίκες και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός της 10ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο για της ομάδες της Ημαθίας στην χτεσινή αγωνιστική.
Η Αγκαθιά ήταν η μεγάλη κερδισμένη αφού "πέρασε" νικηφόρα μέσα από την Κατερίνη και πλησιάσε κι άλλο στην κορυφή.
Δείτε όλα τα αποτελέσματα και την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ

«Καποδίστρια 2» στις συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών, προανήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας ημερίδας για την Αγρότισσα, που έγινε στα Καμένα Βούρλα.
Τόνισε, μάλιστα, ότι ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή, που μελετά το συγκεκριμένο θέμα, και ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν παράλληλα με τον «Καποδίστρια» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, τόσο οι αγροτικοί σύλλογοι, όσο και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, θα δομηθούν πλέον σε επίπεδο νέου δήμου.
Στη συνέχεια η κ. Μπατζελή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία, που πλήττει την ελληνική ύπαιθρο και στο άγχος της κάθε οικογένειας, «δείχνοντας», ωστόσο, προς την κατεύθυνση αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημοσίων επενδύσεων.
«Δεν θα κριθούμε από τη διαχείριση του κάθε κωδικού του προϋπολογισμού», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Θα κριθούμε από το πώς δημιουργούμε παραγωγή, παραγωγικές επενδύσεις και πώς ενισχύουμε τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων».
Αναφερόμενη στο θέμα των ενισχύσεων, υπογράμμισε ότι αυτές θα καταβληθούν μόνο στις περιοχές εκείνες, όπου έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και έχει γίνει έλεγχος από τα κοινοτικά όργανα. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι μεγάλο το κόστος για την εθνική οικονομία για να συζητάμε άλλους τρόπους», υπογράμμισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι «αυτή την περίοδο δίνεται μια μεγάλη μάχη για να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Ε.Ε.».

Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου.
Δείτε την βαθμολογία και τα αποτελέσματα εδώ: http://xronikasport.blogspot.com/2009/11/a1-e-11.html

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ Ο ΘΑΝ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ

Ο Βουλευτής Θανάσης Γικόνογλου θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. To θέμα της θα είναι "Δυο μήνες από την ημέρα των εκλογών".
Ενδιαφέρουσα η πρόταση του νέου βουλευτή η οποία εμπεριέχει την πρόκληση να ρωτηθεί για πολλά θέματα που φυσιολογικά θα πρέπει να έχουν περιέλθει σε γνώση του, τα κακώς κείμενα της Ημαθίας και πως αυτός σκέφτεται να δρομολογήσει την ανάδειξή τους και τον τρόπο λύσης τους.

ΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΓΑ

Με χτεσινή απόφασή του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, παρατείνεται για ένα μήνα η περίοδος καταβολής από τους αγρότες των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον Οργανισμό.

Η παράταση, που ισχύει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2009, δόθηκε με το αιτιολογικό της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και των απωλειών στο αγροτικό εισόδημα. Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι εισφορές θα μπορούν να καταβάλλονται μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που έχουν σταλεί από τον ΟΓΑ στους ασφαλισμένους αγρότες.
Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώνουν μόνο μέσω της ΑΤΕbank με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την Tράπεζα. Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕbank, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕbank.

ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην τρίτη μέρα σήμερα ο αποκλεισμός της Εγνατίας στην Κουλούρα από τα μέλη της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών "ΑΚΑ". Τα τρακτέρ που δηλώνουν και την συμμετοχή δεν ξεπερνούν τα 110 όταν στην κινητοποίηση του καλοκαιριού πήραν μέρος γύρω στα 900-1000 τρακτέρ.
Τούτο σημαίνει ότι τότε υπήρχε μαζικότητα εξ αιτίας του καλύτερου συντονισμού του αγώνα απέναντι σε ένα Υπουργείο που τα είχε κυριολεκτικά χαμένα και άλλα έλεγε ο Χατζηγάκης και άλλα ο Κιλτίδης. Απέναντι σε δυο υπουργούς που ενώ έπρεπε, όφειλαν να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτοί περί άλλων ετύρβαζαν.
Το αίτημα των αγροτών είναι δίκαιο και το γνωρίζουν όλοι. Ωστόσο, θα έπρεπε να δοθεί μια εύλογη πίστωση χρόνου στη νέα Υπουργό Κ. Μπατζελή να αντιμετωπίσει το φετινό πρόβλημα στη βάση των όσων η ίδια έχει δηλώσει. Ότι δηλαδή το κράτος έχει συνέχεια και ότι θα υλοποιήσει τα όσα έχουν από κοινού συμφωνηθεί.
Η κ. Μπατζελή έχει δείξει ότι θέλει να βάλει τάξη στο σύστημα που διέπει το αγροτικό πρόβλημα και χρειάζεται χρόνο και πολιτική στήριξη για να το πετύχει. Η σύσκεψη που προκάλεσε για την ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντική, δηλώνει ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ Πέλλας κ. Παπαδόπουλος ο οποίος διαπιστώνει ότι στην Ημαθία λειτουργούν πολλά κέντρα αποφάσεων στις κινητοποιήσεις και πως "ο καθένας κάνει ότι θέλει, δεν έχουν συντονιστική επιτροπή" δηλώνει στο κρατικό ραδιόφωνο.
Το ζήτημα είναι υπαρκτό και απαιτεί λύση. Η δέσμευση της πολιτείας υπάρχει και αναμένεται να υλοποιηθεί. Ωστόσο, τα μεγάλα ερωτήματα είναι δυο:
1.Η φετινή τιμή στόχος ήταν να είναι η ίδια με την περσινή, δηλαδή 28.5 λ/κιλό, καθαρά στον παραγωγό 25 λ/κιλό. Φέτος, ο Χατζηγάκης πρότεινε 25λ/κιλό, δηλαδή 21,5 λ/κιλό καθαρά.
2. Με ποιον τρόπο θα διασφαλιστεί το εισόδημα του παραγωγού υιοθετώντας μια πολιτική προστασίας του αγρότη στη βάση της πρότασης Μαρκοβίτη για την προστασία και την καθιέρωση του ελάχιστου εισοδήματος των αγροτών.
Το καλοκαίρι διαβάσαμε δηλώσεις πολιτικών κομμάτων και πολιτικών που υποστήριζαν ότι οι αγρότες πρέπει να πληρωθούν όσα και πέρσι. Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ημαθίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Το ίδιο και οι βουλευτές (στελέχη τότε). Αναμένεται να κάνουν το ίδιο και τώρα ώστε να επαναβεβαιώσουν την στάση τους.
Στο τεχνοκρατικό επίπεδο είναι σαφές πως η πρόταση Μαρκοβίτη (φωτ. δεξιά), που έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Ν.Σ Ημαθίας, θα πρέπει να αποτελέσει την βάση της πολιτική λύσης του προβλήματος που έχει να κάνει με το ελάχιστο εισόδημα των αγροτών.
Κλείνοντας να πω ότι οι αγρότες για να έχουν με το μέρος τους την κοινωνία θα πρέπει να δείχνουν μαζικότητα στους αγώνες τους και να μην καταφεύγουν σε κινήσεις ακτιβιστικού χαρακτήρα που τελικά τους βλάπτουν.
Δεν πετυχαίνουν τίποτα απολύτως κρατώντας κλειστή την Εγνατία τόσες μέρες όταν η συνάντηση θα γίνει, η βούληση υπάρχει, η πολιτική στήριξη υπάρχει....

Χάρης Μόχλας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΒΕΡΟΙΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που έκλεισε ο κόμβος στην Κουλούρα Ημαθίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων από την Εγνατία οδό. Η κυκλοφορία γίνεται από την ΠΕΟ Βέροιας-Θεσσαλονίκης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο φορτίο στον δρόμο και ως εκ τούτου να απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
Η κίνηση διευκολύνεται από τους τροχονόμους που είναι σε κομβικά σημεία και δίνουν λύσεις όταν χρειάζεται. Να σημειώσω ότι πριν από λίγο έγινε ένα μικροατύχημα στο ύψος του Βρυσακίου το οποίο είχε μόνο υλικές ζημιές.

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Στο αεροδρόμιο της Καστοριάς συνάντησαν οι Ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του έδωσαν ψήφισμα με τα αιτηματά τους.
Οι αγρότες επισήμαναν στον κ. Παπανδρέου οτι είναι απλήρωτοι απο την παραγωγή και οτι τους τελευταίους μήνες ακούνε μόνο υποσχέσεις και δεσμεύσεις των βουλευτών ότι το πρόβλημά τους θα λυθεί αλλά οι μέρες περνάνε και αυτό παραμένει άλυτο.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να δει ο ίδιος το θέμα των πληρωμών τους.

ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το μπλόκο των διαμαρτυρόμενων αγροτών στην Κουλούρα επισκέφθηκαν με εντολή του Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη οι Αντινομάρχες Αντώνης Χατζόπουλος και Ολυμπία Ιακωβίδου.
Οι δύο Αντινομάρχες συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους απλήρωτους παραγωγούς και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.
Τους μετέφεραν την αγωνία και τη στήριξη του Νομάρχη και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στα δίκαια αιτήματά τους, αφού το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ολόκληρου του κλάδου τους μετακυλίεται μοιραία στην τοπική κοινωνία και αγορά και την επηρεάζει αρνητικά.

Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας με δηλώσεις του στο ράδιο ΑΙΧΜΗ στην Βέροια έκανε τις παρακάτω δηλώσεις για το ζήτημα των κινητοποίησεων των αγροτών της Ημαθίας.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως οι ροδακινοπαραγωγοί αλλά και η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου πληρώνουν την άφρονα διαχείριση του προϊόντος από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που υπήρξε καταστροφική.
Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οι υποσχέσεις για τα επιπλέον 8 λεπτά, τα οποία διεκδικούνται σήμερα και μάλιστα άμεσα από τους παραγωγούς, τους οποίους και δικαίωσε χωρίς περιστροφές. Είπε όμως, πως τα 4 λεπτά που δόθηκαν ως υπόσχεση από τον ΛΑΕΚ, δείχνουν την ανεύθυνη πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης η ΓΣΕΕ αντέδρασε, όπως είναι γνωστό, μάλιστα απείλησε ότι θα καταφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στην περίπτωση ανάληψης οιουδήποτε ποσού, από το κοινό ταμείο των εργαζομένων, με το οποίο ο αγροτικός κόσμος ουδεμία σχέση έχει.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις σχετικές επαφές που είχε τόσο με την υπουργό κ. Μπατζελή όσο και με τον υφυπουργό κ. Καρχιμάκη, στους οποίους εξέθεσε το συγκεκριμένο αλλά και τα γενικότερα προβλήματα αγροτικής παραγωγής στην Ημαθία. Τέθηκε ένα ζήτημα για τον ΕΛΓΑ και ο κ. Σιδηρόπουλος δοαπίστωσε μια διστακτικότητα στην πρόθεση αποζημιώσεων από τον οργανισμό, για τον οποίο αναφέρθηκε ότι το έλλειμμά του αγγίζει τα 4,6 δις ευρώ.
Με παρέμβασή του ο κ. Σιδηρόπουλος κατέστησε σαφές πως το ροδάκινο είναι εθνικό προϊόν αλλά και το βασικό αγροτικό προϊόν για την τοπική οικονομία, με συνεισφορά τόσο στην τοπική ανάπτυξη όσο και στην εθνική οικονομία και διέλυσε έτσι κάθε πιθανότητα ανάκλησης των εξαγγελμένων αποζημιώσεων.
Επίσης, και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο, ο κ. Σιδηρόπουλος, με περισσή βεβαιότητα δήλωσε πως την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά στη διαχείριση του προϊόντος. Κι αυτό γιατί ήδη θα ξεκινήσει, από την 1η Δεκεμβρίου, η προετοιμασία για τη νέα περίοδο, εγκαίρως ώστε κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί με το μικροσκόπιο και να προβλεφθούν ώστε να αντιμετωπιστούν τα πιθανά προβλήματα που θα εμποδίσουν την άριστη διαχείρισή του.
Ο σχεδιασμός αυτός, θα γίνει φανερός άμεσα και θα συνεχιστεί από νωρίς τη νέα χρονιά. Το μήνυμα που έστειλε στους παραγωγούς ο βουλευτής είναι η κατ΄ αρχήν συμπαράσταση στον αγώνα τους, εύχεται την άμεση πληρωμή του κόπου τους, που θα γίνει σύντομα, σύντομα με τις υπουργικές αποφάσεις και συνιστά «λίγη υπομονή και όλα θα καλυτερέψουν γρήγορα».

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν. 3801/09 επαναφέρονται σε ισχύ και εφαρμόζονται αναλόγως μέχρι 30-6-2010 οι ρυθμίσεις καταβολής οφειλών προς τους Δήμους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις και ιδιαίτερα οι οφειλές - του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων- του τέλους 2% - 5% των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λ.π, έως 04-09-2009- οφειλές από δημοτικά τέλη, φόρους και εισφορές- πρόστιμα του Κ.Ο.Κ που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 04/09/2009- οφειλές από πρόστιμα του υπαίθριου εμπορίου και- τέλη κοιν/στων χώρων
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέχρι 30/06/2010 να υποβάλλουν δήλωση προσκομίζοντας αντίγραφο ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Π.Α Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται στο Δημαρχείο ( Μητροπόλεως 46- γραφείο 2 & 3 ) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Κουλούρας προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/11) οι Ημαθιώτες Ροδακινοπαραγωγοί.
Αρχικά υπήρχε η σκέψη για συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου αλλά στην συνέχεια αποφασίστηκε να παραταθεί επ’ αόριστο ο αποκλεισμός της Εγνατίας. «Δεν θα φύγουμε αν δεν μας πει η κ. Μπατζελή πότε θα μας δεχθεί για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» Τάσος Χαλκίδης.
Τέλος από παρακαμπτήριες οδούς εξυπηρετεί η Τροχαία Εθνικών Οδών την κυκλοφορία από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη (και το αντίστροφο). Όσοι κινούνται από Κλειδί προς Βέροια, βγαίνουν από την έξοδο της Αλεξάνδρειας και μπαίνουν στην Παλαιά Εθνική Οδό ενώ όσοι μετακινούνται από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη βγαίνουν από τον κόμβο της Βέροιας.

ΝΙΚΗ ΔΑΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η ΔΑΚΕ ήταν η νικήτρια στις εκλογές των Δασκάλων Ημαθίας που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, ψήφησαν 814 εκπαιδευτικοί, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 784, άκυρα 7, λευκά 23.
Έλαβαν: ΔΑΚΕ 320, ΠΑΣΚ 296, ΕΣΑΚ – ΔΕΕ 93, Συσπειρώσεις – Παρεμβάσεις 60, Ανεξάρτητη Κίνηση 15.
Οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΔΑΚΕ 3, ΠΑΣΚ 3, ΕΣΑΚ – ΔΕΕ 1.

ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΔΑ

Την Τετάρτη το μεσημέρι επρόκειτο να εγκριθεί η διορθωμένη σύμφαση (το προηγούμενο σχέδιο είχε απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο) για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων αλλά λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση ματαιώθηκε.
Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι εκπρόσωποι των δήμων Βέροιας, Νάουσας, Ανθεμίων, Αντιγονιδών, Αποστόλου Παύλου και το θέμα θα επανέλθει την άλλη εβδομάδα. Οι απουσίες δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά και σχολιάστηκαν αρνητικά.
«Οι μεγάλοι δήμοι Βέροιας και Νάουσας έδειξαν πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας, εμφανώς ενοχλημένος. Όσον αφορά το νέο σχέδιο σύμβασης, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Λάζαρος Ματρατζής ενημέρωσε ότι διορθώθηκαν όλα τα σημεία και δήλωσε σίγουρος για την έγκρισή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το νέο σχέδιο έχει δοθεί στους δημάρχους την περασμένη Παρασκευή.
Τσιούντας: «Όχι στον ΧΥΤΑ, ναι στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων»
Ο δήμαρχος Δοβρά ήταν αρνητικός διότι θα υποβαθμίσει την περιοχή ωστόσο δήλωσε θετικός στην εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην θέση 5 αν απορριφθεί η θέση 12 (Αλιάκμονας) από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ. Τσιούντας πρόσθεσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχει χωροθετηθεί ο βιολογικός καθαρισμός του δήμου και δεν θα χρειαστεί η κατασκευή νέου για τις ανάγκες της μονάδας

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Π. Χ΄΄ΣΑΒΒΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Όταν πριν από σχεδόν δύο έτη αποφάσισα να ενασχοληθώ ενεργά με την πολιτική και το ΣΥΝ είχα την πεποίθηση ότι συμμετείχα σε ένα πολιτικό σχηματισμό που διαφέρει από τον αδιέξοδο, αντιδημοκρατικό και μονολιθικό δρόμο της παραδοσιακής αριστεράς. Πίστευα πως ο ΣΥΝ δε θα βολευόταν στο ρόλο του κόμματος διαμαρτυρίας αλλά θα τολμούσε να φανεί χρήσιμος για τον τόπο και τους πολίτες «λερώνοντας» τα χέρια του με την εξουσία, σε μια προσπάθεια δικαιότερης διαχείρισης του συστήματος μέσα από ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις της Κουμουνδούρου κινούνταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Η άρνηση ακόμα και αυτής της διερεύνησης της οποιασδήποτε δυνατότητας για κοινή πλεύση με το ΠΑΣΟΚ, η αδιέξοδη πολιτική των συμμαχιών που ορθώνει τείχη στην κεντροαριστερά και την ίδια ώρα τείνει χείρα φιλίας σε κόμματα – υπερασπιστές του τείχους του Βερολίνου και η εμμονή στον αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο.Σήμερα νιώθω πως ένας κύκλος κλείνει. Παραιτούμαι από μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Ημαθίας και αποχωρώ από το ΣΥΝ.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Θ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΩΣ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΞΩΦΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Θανάση Γικόνογλου ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
Το σύνολο των επιδοτήσεων ύψους 2,5 δισ. Ευρώ, θα αποδοθούν στους δικαιούχους αγρότες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε η Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Μπατζελή, μιλώντας στους βουλευτές στο πλαίσιο του Κ.Τ.Ε. Ειδικότερα για τα προβλήματα που άφησε ανοικτά η προηγούμενη κυβέρνηση στην περιοχή της Ημαθίας με τους ροδακινοπαραγωγούς, η Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα για συνάντηση με όλους τους φορείς την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Βουλευτής κ. Θανάσης Γικόνογλου, διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα έχει την μορφή ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο και κατά την οποία θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
-Έλεγχοι για διπλο-πληρωμές
Εν τω μεταξύ, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έχουν διαπιστωθεί πολλές περιπτώσεις διπλών καταβολών ενισχύσεων σε αγρότες στο πρόσφατο παρελθόν. Ήδη κινούνται οι διαδικασίες διαλεύκανσης των περιπτώσεων αυτών και παράλληλα της συγκρότησης μηχανισμού που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα όλων των πράξεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου δήλωσε:
"Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια ότι στο επίκεντρο της πολιτικής θα είναι πρώτα και πάνω απ όλα ο άνθρωπος, ο πολίτης και εν προκειμένω ο αγρότης που μοχθεί στην ελληνική ύπαιθρο εγκαταλειμμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Πριν τα Χριστούγεννα θα εξοφληθούν όλες οι επιδοτήσεις - ενισχύσεις - δικαιώματα των αγροτών, με στόχο να μπορέσουν να κινηθούν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες με αξιοπρέπεια.Δεν σταματάμε όμως εδώ. Αυτό είναι απλά μια πράξη υλοποίησης του αυτονόητου.
Την 1η Δεκεμβρίου στην ευρεία σύσκεψη που θα συμμετάσχουμε, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε μια ικανοποιητική λύση για να κλείσουμε τις πληγές που άφησε πίσω της η Νέα Δημοκρατία της παντελούς ακυβερνησίας.
Τα μέτρα διαφάνειας και ισονομίας που λαμβάνει η κυβέρνηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποτελέσουν φραγμό στα άνομα σχέδια εκείνων που επί σειρά ετών εξαπατούσαν ανεμπόδιστα το κράτος.
Το ΠΑΣΟΚ ήλθε και κυβερνά με αξιοπιστία προς κάθε κατεύθυνση και εκείνοι που δίχως ίχνος ντροπής σπεύδουν σήμερα να στήσουν παιχνίδια εντυπωσιασμού στις πλάτες του λαού που μόλις πρόσφατα τους καταδίκασε, θα πέσουν στο κενό γι άλλη μια φορά

Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ο ευρωβουλευτής και πρώην υφυπουργός εξωτερικών, καθηγητής Γ. Παπαστάμκος με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής.
Διαβάστε την δήλωση εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Σήμερα το πρωί η νομαρχία Ημαθίας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της 2βαθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια- Λύκεια) σε όλη την Ημαθία. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στο πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας αφού είχαν πρόβλημα 19 σχολικές μονάδες (ήταν κλειστές) εξ αιτίας του Η1Ν1.
Ο αριθμός αυτός υπερκάλυπτε το 1/3 του συνόλου των σχολείων και ως εκ τούτου η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας εξέδωσε απόφαση να μην λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια ως την Τρίτη.
Στα δημοτικά σχολεία υπάρχουν κρούσματα αλλά λιγοστά αφού από τα 81 δημοτικά είναι κλειστά μόλις 7 και από τα 104 νηπιαγωγεία είναι κλειστά μόλις 4.
Αυτό σημαίνει ότι ο νέος ιός συμπεριφέρεται άκρως επιθετικά και τα κρούσματα είναι δεκάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να προστατευτεί και ιδίως αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν στις μονάδες υγείας.
Ο αντινομάρχης κ. Χατζόπουλος δήλωσε ότι ο ίδιος θα εμβολιαστεί και δεν θα πρέπει να φοβάται δεδομένου ότι το εμβόλιο ήδη έχει δοκιμαστεί σε άλλες χώρες και σε πολλά εκατομμύρια πολιτών.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

KAT ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΓΑ ΤΕΛΟΣ, ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Το σύστημα με τις υπουργικές αποφάσεις που επέβαλαν στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) να δίνει κατ' εξαιρέση του ασφαλιστικού κανονισμού του αποζημιώσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους τελείωσε. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης.
Μόνο ότι προβλέπεται στον ασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ θα αποζημιώνεται, επισήμανε ο κ. Καρχιμάκης, προσθέτοντας ότι το όλο ασφαλιστικό σύστημα του ΕΛΓΑ βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξαιτίας των κατ΄ εξαίρεση ενισχύσεων, με πελατειακή λογική, που εφήρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο Τετάρτη οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας, ζητώντας την πληρωμή της παραγωγής τους και τον ορισμό της τιμής αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ. Ειπώθηκε κατ επανάληψη ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός αυτής, της διαμαρτυρίας ώστε να λυθεί το φετινό πρόβλημα και να μπουν τα ζητήματα του ροδάκινου στο τραπέζι ώστε να σταματήσει αυτό το χάλι που βλέπουμε κάθε χρόνο.
Τα αιτήματα γνωστά και ειπωμένα σε όλους τους αρμόδιους. Οι αγρότες, όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, θα συγκεντρωθούν στον κόμβο της Κουλούρας κάτω από την Εγνατία και εκεί θα αποφασίσουν αν και πόσο χρονικό διάστημα θα κλείσουν τον δρόμο.
Γεγονός είναι ότι αν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί ότι θα δρομολογούσαν λύση στο ζήτημα και μάλιστα είπαν ότι θα φέρουν την κ. Μπατζελή στην Ημαθία τίποτα δεν έγινε...

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ Η ΝΑΟΥΣΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άρθρο- παρέμβαση του Γιώργου Φουντούλη ο οποίος καταθέτει την πρότασή του για το δήμο Νάουσας και την επικείμενη συνένωση με τους όμορους δήμους της ομώνυμης επαρχίας και προτείνει μοντέλο διοίκησης.
Διαβάστε το άρθρο εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

ΒΕΡΟΙΑ- ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ Ο ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου καλεσμένος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του «Αργοναύτη» είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" Σ. Φυντανίδης.
Μετά τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων κυκλοφορίας του δημοσιογραφικού οργάνου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας «Αργοναύτης», το Διοικητικό Συμβούλιο προγραμμάτισε εκδήλωση αφιερωμένη στη μοναδική εφημερίδα που εκδίδεται από ποντιακό σύλλογο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ε.Λ.Β. (Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα), το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου του 2009 και ώρα 18:30, με ελεύθερη είσοδο και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο της Βέροιας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολή από παλαιότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, κεντρική ομιλία, παρουσίαση δεμένου 20χρονου τόμου, απονομές και δεξίωση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ

Απολύτως πετυχημένη ήταν η χτεσινή εκδήλωση- πρωτοβουλία της Α.Ε Αλεξάνδρειας να καλέσει τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Ρουμλουκιού για μια πρώτη γνωριμία με σκοπό την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Ρεπορτάζ στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ: http://xronikasport.blogspot.com

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

Μεγάλη ένταση επικράτησε χτες κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Απ. Παύλου στο Μακροχώρι. Αποτέλεσμα της έντασης αυτής ήταν να διακόψει τη συνεδρίαση η πρόεδρος κ. Κωστογλίδου εξ αιτίας της λεκτικής κόντρας μεταξύ της προέδρου και του Λ. Βαλαβάνη όταν αυτός υπερέβη το χρόνο του κατά την τοποθέτησή του στο αίτημα που υπέβαλλε η παράταξή του να οριστούν δυο πραγματογνώμονες να ελέγξουν αν τα χρήματα που φέρεται να ιδιοποιήθηκε δώθηκαν σε έξοδα του δήμου.
Ένα άλλο αξιοσημειώτο γεγονός είναι ότι η αντιδήμαρχος κ. Ελευθεριάδου (φωτ. αριστερά) ήρθε σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Νεστορόπουλο λέγοντας ότι γίνονται έργα όχι όπως προβλέπονται από τις μελέτες αλλά κατά πως βολεύονται οι δημότες με την ανοχή των επιβλεπόντων και είπε ότι δεν θα παραλαμβάνει αυτά τα έργα ως πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής.
Επίσης, είπε η κ. Ελευθεριάδου ότι ο δήμαρχος πρέπει να βιαστεί ώστε να μην χαθούν τα χρήματα που εγκρίθηκαν για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως και πάνε χαμένες τόσες προσπάθειες.
Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα της συνεδρίασης.

Τ.Ε.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΒΡΑ "ΘΕΣΗ 5"

Ανοικτή πρόταση στον Δήμαρχο Δοβρά Χρήστο Τσιούντα, για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Κατασκευής Απορριμμάτων, στη θέση «5» του Δήμου Δοβρά, έκανε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης.
Η πρόταση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας για σημαντικά θέματα της Ημαθίας και ο κ. Ουρσουζίδης πρότεινε μετά την κατασκευή του ΧΥΤΑ, ο Νομός Ημαθίας να σχεδιάσει σε συνεργασία με όμορους Νομούς, την δημιουργία μια Περιφερειακής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Εκτός από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ημαθίας, παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ημαθίας και του Συλλόγου Επιστημόνων Μηχανικών Ν. Ημαθίας.
Η διάλεξη για το ανάκτορο των Αιγών
Το πρώτο θέμα που ανέλυσε ο κ. Ουρσουζίδης αφορούσε την διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 8 το βράδυ, με θέμα το «Ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές» και ομιλήτρια την αρχαιολόγο κ. Αγγελική Κοτταρίδη.
Ο στόχος είναι, όπως είπε, να παρουσιαστεί στους απλούς πολίτες της Ημαθίας το έργο που υλοποιείται στο ανάκτορο της Βεργίνας. Επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του ανασκαφικού έργου της ΙΖ’ ΕΠΚΑ στις Αιγές και την νοτιοδυτική Ημαθία τα τελευταία δέκα χρόνια, και συγκεκριμένα κατά το έτος 2007, με το έργο συντήρησης και ανάδειξης αποκαλύπτεται σε όλη την έκτασή του το ανάκτορο των Αιγών.
Χαρακτήρισε το ανάκτορο Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο όπως είπε στην εποχή του υπήρξε αρχέτυπο. Ο κ. Ουρσουζίδης επεσήμανε ακόμη ότι στο κείμενο της κ. Κοτταρίδη αναφέρεται πολλές φορές το όνομα του ποταμού «Αλιάκμονα», πολύ κοντά στον οποίο, όπως είπε, θα δημιουργηθεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, συνδυάζοντας το πρώτο θέμα με το επόμενο που αφορούσε τη ΜΕΑ ΧΥΤΥ.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του είπε ότι θα υπάρξει προσπάθεια να είναι παρούσα στην εκδήλωση η σύζυγος του Μανόλη Ανδρόνικου, Όλυ Ανδρόνικου, ενώ θα παραβρεθεί η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Το βασικό θέμα της συνέντευξης τύπου αφορούσε την πορεία του έργου κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη θέση «12». Υπενθυμίζοντας το ιστορικό του έργου ο κ. Ουρσουζίδης είπε ότι βρίσκεται 350 μέτρα από την κοίτη του Αλιάκμονα, τις ενστάσεις του ΤΕΕ όσον αφορά την χωροθέτηση στη συγκεκριμένη θέση και την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μια προσφυγή η οποία θα εκδικαστεί στις 20 Ιανουαρίου.
Υπενθύμισε ότι η χωροθέτηση έγινε το 2005 και η διακήρυξη το 2007, με 23 εταιρίες να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στην αρχή, αλλά μόλις δύο να μένουν στο τέλος, με τελικό ανάδοχο την εταιρία «ΗΛΕΚΤΩΡ».
Το σχέδιο σύμβασης
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην είναι ακόλουθη η διακήρυξη του έργου με το σχέδιο της σύμβασης. «Δεν μπορεί να ξεφεύγει κανείς από αυτό που διακηρύττει, η σύμβαση είναι αποδεικτικό έγγραφο που επικυρώνει την διακήρυξη», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, ότι το σχέδιο της σύμβασης που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, δεν περιείχε συγκεκριμένη οικονομική προσφορά ή κάποια οικονομική εγγύηση, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Κατρής.
Αναλύοντας τα όσα συνέβησαν από κει και πέρα, τόνισε ότι το σχέδιο σύμβασης υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο σημείωσε τις παρατηρήσεις του και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑ το έστειλε ξανά πίσω διορθωμένο, δίχως να το γνωρίζουν οι Δήμαρχοι και τα μέλη του ΕΣΔΑ.
Στη συνέχεια όμως, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε και πάλι τη σύμβαση σε συγκριμένα σημεία, με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι στη συνεδρίαση να δουν μια άλλη σύμβαση από αυτήν που είχαν συμφωνήσει. Από δω και πέρα το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε προθεσμία για να διορθωθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις στη σύμβαση, έτσι ώστε να συμφωνεί με την διακήρυξη και να εγκριθεί.
Ακόμη όμως δεν γνωρίζουμε ποια τελική σύμβαση υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό και αν συμφωνούν με αυτήν τα μέλη του ΕΣΔΑ.
Ο κ. Ουρσουζίδης υποστήριξε ότι η διακήρυξη του έργου δείχνει ξεκάθαρα πως είναι «ραμμένη» πάνω στα συμφέροντα του αναδόχου, δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση τους Δήμους της Ημαθίας, ενώ ο «ΗΛΕΚΤΩΡ», όπως είπε, σχεδιάζει και την δημιουργία Μονάδας Καύσης Απορριμμάτων (αναερόβιας επεξεργασίας του οργανικών αποβλήτων SRF).Η πρόταση
Συμπερασματικά
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ημαθίας έκανε πρόταση στον δήμαρχο κ. Τσιούντα να κατασκευασθεί ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), στην θέση «5» που βρίσκεται στο διοικητικά όρια του Δήμου Δοβρά, με 20 ευρώ τον τόνο και μέχρι το 2016, να βρεθεί νέος χώρος και να σχεδιαστεί σε συνεργασία με όμορους Νομούς η δημιουργία μιας μεγάλης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Περιφερειακό Επίπεδο.
Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΣΤΑΝΕΣ!!!

Παράταση ενός έτους παίρνει το αίσχος της ύπαρξης αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μέσα σε οικισμούς αλλά και εκτός αυτών με απόφαση της Υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη. Προφανώς, λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας επέβαλλαν στην υπουργό να αναθεωρήσει μια απόφαση του προκατόχου της στο όνομα της κρίσης παρατείνοντας την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες ανά την επικράτεια.
Με δήλωσή της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Κατερίνα Μπατζελή τόνισε: «Ικανοποιούμε σήμερα ένα πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου για την αναστολή της κατεδάφισης, παρατείνοντας για ένα χρόνο τη σχετική προθεσμία που έληγε στις 31.12.2009. Δίνεται έτσι επαρκής χρόνος σε όλους να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση των κτισμάτων τους. Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουμε πολύ σύντομα στην απλούστευση των διαδικασιών, εκσυγχρονίζοντας το γραφειοκρατικό και πολυδαίδαλο ισχύον καθεστώς για την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων».
Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που δίδεται παράταση στην προθεσμία εξαίρεσης από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτηριακών εγκαταστάσεων των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων...

ΒΕΡΟΙΑ- ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΡ. ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση με αφορμή την συνέντευξη τύπου της Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου εξέδωσε η παράταξη του κ. Σκουμπόπουλου, στην οποία αναφέρει:
“Συνέντευξη τύπου έδωσε την Πέμπτη 19-11-09 η «όμορφη και περήφανη» Δημοτική Αρχή της Βέροιας. Η κυρία Ουσουλτζόγλου μίλησε για τα οράματα που βλέπει, επανέλαβε μεγαλόστομες – πλην κούφιες – διακηρύξεις και, σαν σεμνή αρσακειάς, εξέφρασε τη δυσφορία της για το λεξιλόγιο των καταγγελιών της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.
Ενοχλήθηκε η κυρία Ουσουλτζόγλου από τις λέξεις, αλλά δεν ενοχλείται από τις πράξεις, τα κατορθώματα και τις τσαχπινιές της ίδιας και των εκλεκτών συνεργατών της.
Γιατί θέλει όντως «περίσσιο θράσος» να δέχεσαι συγκεκριμένες καταγγελίες και να ΜΗΝ απαντάς. Θέλει «περίσσιο θράσος» να έχεις ασκήσει επί 4 χρόνια την πιο ανεύθυνη, την πιο χυδαία, την πιο πρόστυχη αντιπολίτευση από καταβολής Δήμου και τώρα να παριστάνεις το «θύμα».
Θέλει «περίσσιο θράσος» να περιστοιχίζεσαι από εκλεκτούς συνεργάτες, που βαρύνονται άλλος με καταδίκες, άλλος με παρατυπίες, άλλος με αμφιλεγόμενες πρακτικές, άλλος με αλλοπρόσαλλες επιλογές και να τους καλύπτεις όλους παρέχοντας «ηθικό» ένδυμα στις «νόμιμες» δραστηριότητές τους.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να πουλάς κοινωνική ευαισθησία και να ’χεις φτάσει στα ύψη την τιμή του νερού (γονατίζουν τα νοικοκυριά και τα καταστήματα από τις υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις της ΔΕΥΑΒ – αλλά πώς αλλιώς θα αντιμετωπιστούν τα χρέη που φορτώθηκαν στη ΔΕΥΑΒ μέσα σε δύο μόλις χρόνια;). Θέλει «περίσσιο θράσος» να επιστρατεύεις «εθελοντές» από το Βουκουρέστι, για να αποτρέψεις την αμφιδρόμηση της οδού Μητροπόλεως και, όταν επιτέλους «ασκείς διοίκηση», να βολεύεσαι με την αμφιδρόμηση και να κρατάς κλεισμένη στο συρτάρι και ανεκτέλεστη την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
...
Θέλει «περίσσιο θράσος» να επιδίδεσαι σε ανέξοδους λεονταρισμούς μέσα στο Σύνδεσμο Απορριμμάτων και να αφήνεις να υψώνεται η οροσειρά των σκουπιδιών στην κοίτη του Αλιάκμονα, χωρίς ποτέ να τολμήσεις να φέρεις το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να δηλώνεις ενόχληση από τη «φρασεολογία» των άλλων, ενώ διαπρέπεις στην αερολογία και τα ψέματα.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να ΜΗΝ δίνεις ποτέ καμία συγκεκριμένη απάντηση, ενώ με τις παράνομες κάμερες που έχεις εγκαταστήσει στο Δημαρχείο καταγράφεις και αποθηκεύεις συγκεκριμένες εικόνες και κινήσεις ανυποψίαστων πολιτών.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να εξακολουθείς να πιστεύεις ότι εκπροσωπείς ένα Δήμο, μια πόλη, μια κοινωνία, μια ιστορία, που την προσβάλλεις καθημερινά με τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις παρατυπίες και τις συνεργασίες σου.
Θέλει όντως «περίσσιο θράσος» για όλα αυτά και για πολλά άλλα, που αποτελούν τα «όμορφα και περήφανα επιτεύγματα» μιας Δημοτικής Αρχής που βύθισε την πόλη και το Δήμο στα χρέη και στα ψέματα και που ευτυχώς βαδίζει ολοταχώς προς τη λήξη της”.

Ο ΜΑΓΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΝΤΕ ΒΕΡΝΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η «Λέσχη Ανάγνωσης και η Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» παρουσίασαν στα παιδιά τού τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τη θεατρική παράσταση με μαριονέτες και ηθοποιούς “Το νησί τού μάγου Ιουλίου ντε Βερνί”.
Τους ρόλους ερμήνευσαν:
Κοκοτίκος: Πέρα Ζολώτα, Καλαμπόκος: Μαίρη Τσίγκα, Μιάουρα: Ειρήνη Κωστοπούλου, Φιρφιρίκος: Ιάκωβος Μπαρλαγιάννης, Μπιρμπιρίκος: Χρύσα Σαββαΐδου, Μάγος: Γιάννης ΣαββαΐδηςΠεταλούδα: Ματίνα Γιομπλάκη, Κείμενο: Γιάννης Καισαρίδης - Μαίρη Τσίγκα, Σκηνοθεσία: Γιάννης Καισαρίδης, Μουσική: Δαμιανός Καϊλόγλου, Τραγούδι: Σούλης Λιάκος - Μαγδαληνή Καισαρίδου, Σκηνικά: Μαίρη Σμυρλή, Υποβολείο: Κατερίνα Σιαμπάνη.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΤΟ 32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 , στο Δημαρχείο Πλατέος, θα πραγματοποιηθεί το 32ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΤΕΔΚ Ν Ημαθίας. Τις εργασίες του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν με την ιδιότητα του Συνέδρου οι 12 Δήμαρχοι και οι 106 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ημαθίας, που συγκροτούν την Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ, και στο οποίο έχουν κληθεί και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, και τα Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων των Δήμων της Ημαθίας, μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. Το Πρόγραμμα Εργασιών του 32ου Συνεδρίου έχει ως εξής:
Πέρας Προσέλευσης Συνέδρων: ώρα 10:45
Πέρας Προσέλευσης Προσκεκλημένων: ώρα 10:55
Έναρξη: ώρα 11:00
Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Πλατέος κ. Φώτη Δημητριάδη
Κήρυξη Έναρξης Εργασιών Συνεδρίου
Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων
«Απολογισμός Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν Ημαθίας», Εισηγητής: Κώστας Καρέλης, Δήμαρχος Μελίκης & Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν Ημαθίας
«Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου ΤΕΔΚ Ν Ημαθίας» Εισηγητής: Στέφανος Δριστάς, Δημοτικός Σύμβουλος – τ. Δήμαρχος Πλατέος & Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν Ημαθίας
Συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική του αυτοδιοικητικού συστήματος της χώρας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο ΑΓΓ. ΤΟΛΚΑΣ


Στο Εδιμβούργο βρέθηκε από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας για τις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Ο κ. Τόλκας, που αποτελεί μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, συμμετέχει στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Στη συνάντηση του Εδιμβούργου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, τη Γεωργία, καθώς και το φλέγον ζήτημα των σχέσεων και της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα μέτωπα του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ- 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας. Δείτε τα αποτελέσματα και την βαθμολογία εδώ: xronikasport.blogspot.com

ΝΤΟΡΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ


Ενώπιον εκατοντάδων οπαδών της ΝΔ και υποστηρικτών της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι "είμαστε εδώ για να δώσουμε πολλές γροθιές σε πολά μαχαίρια", "είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη ΝΔ".
Έδωσε το μήνυμα της αλλαγής και της νίκης της και αυτό έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της.
Έστειλε σαφές μήνυμα στην πλευρά Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι αγαπάμε λιγότερο από αυτούς την πατρίδα μας να βγουν και να το πουν με όνομα και επώνυμο".
"Είμαι περήφανη που ποτέ δεν υπέστειλλα την σημαία της ΝΔ" είπε παρακάτω και έγινε δεκτό με επεφημίες.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Μχ. Χαλκίδης, ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος, πρώην βουλευτές (Τσαβδαρίδης, Τζαμτζής, Κάκκαλος κα), δήμαρχοι (Καρέλης, Δημητριάδης, Νεστορόπουλος, Στεργιόπουλος), νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αργ. Γκαμπέσης κά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!!!

Mα είναι δυνατόν; Με ενημέρωσε ένας γονέας ότι προ ελαχίστων ημερών πήρε το παιδί του και το πήγε στο Κ.Υ Αλεξάνδρειας με πυρετό γιατί φοβήθηκε, όπως όλοι μας άλλωστε, τον ιό Η1Ν1. Εκεί, λέει ο πατέρας, βρήκα παιδίατρο που όμως με παρέπεμψε στο Νοσοκομείο Βέροιας για να γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις.
Ωστόσο, αυτό που αντίκρισε και βίωσε ο πατέρας, όπως τα περιγράφει ο ίδιος στα ΧΡΟΝΙΚΑ, τον έβγαλαν έξω από τα ρούχα του.
"Πήγα στο Νοσοκομείο το μεσημέρι και περίμενα τη σειρά μου αφού το περιστατικό δεν ήταν επείγον. Όμως, η σειρά μου δεν ερχόταν ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι το νοσοκομείο δεν είχε εκείνη τη μέρα παιδίατρο".
Στην εύλογη αντίδρασή μου έσπευσε να με διαβεβαιώσει για του λόγου το αληθές και μάλιστα είπε ότι η αναμονή του κράτησε αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να ξεμπλέξει αργά το απόγευμα.
Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Συνεχίζοντας την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η υποψήφια πρόεδρος της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Ημαθία το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο «Αιγές» στις 17.30 μ.μ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Δήμου Αμπελοκήπων την κωμωδία:
«Μπαμπά, μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή».
Κωμικοτραγικές καταστάσεις και απίστευτες ανατροπές σε μια παράσταση όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και όλα μπορούν να συμβούν.
Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που εδώ και 6 χρόνια παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα από πολλούς θιάσους και θεατρικές ομάδες με τουλάχιστον 1.000.000 θεατές.
Ευκαιρία να την απολαύσουμε και στην Αλεξάνδρεια !!!
Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο «ΑΝΕΣΙΣ»
Ώρα έναρξης 8μμ
Είσοδος Ελεύθερη

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η κατασκευή του κλειστού αρδευτικού δικτύου άρδευσης στην περιοχή «Αμπέλια» στο Αγγελοχώρι άρχισε από τον Δήμο Ειρηνούπολης.
Σε πρώτη φάση κατασκευάζεται δίκτυο 600 στρεμμάτων, ενώ προς το τέλος του έτους στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί δίκτυο άλλων 100 στρεμμάτων.
Σύντομα θα ακολουθήσει η κατασκευή κλειστού δικτύου στις περιοχές Πλατίνα Πολυπλατάνου που θα καλύψει έκταση 500 στρεμμάτων.
Επίσης πάντα από το ίδιο μέτωπο των αρδευτικών έργων την επόμενη εβδομάδα θα δημοπρατηθούν οι ανορύξεις 3 γεωτρήσεων στην περιοχή Σαπάνι Ζερβοχωρίου, Καρνόπολη Αγγελοχωρίου και Καψούρα Πολυπλατάνου που θα καλύψουν έκταση 1.500 στρεμμάτων περίπου.
πηγή: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Συνέντευξη τύπου με τρία σημαντικά θέματα θα δώσουν την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.30μμ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ημαθίας, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μηχανικών Ν. Ημαθίας, και οι τεχνικοί επιστημονικοί σύλλογοι του Ν. Ημαθίας, στο Αναψυκτήριο «Εληά».
Τα θέματα που θα παρουσιάσουν είναι, η διοργάνωση διάλεξης για το Ανάκτορο της Βεργίνας, οι εξελίξεις γύρω από την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και τέλος τα χρονίζοντα τεχνικά έργα του νομού.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

Ξεκίνησε ήδη η αστυνόμευση του Πεζόδρομου, σε εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισε να λάβει Δήμος.
Ήδη από τη Δευτέρα - και μετά την τοποθέτηση των πινακίδων στο χώρο ο χώρος ελέγχεται, με τη βοήθεια των οργάνων που στελεχώνουν το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.Επίσης, ο Δήμος προχώρησε στη διανομή στους καταστηματάρχες της απόφασης που καθορίζει τις ώρες κατά τις οποίες μπορεί να γίνει η τροφοδοσία των καταστημάτων τους, ούτως ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και παρεξηγήσεις, αλλά και για να έλθουν και αυτοί σε συνεννόηση με τους προμηθευτές τους.
Οπότε πλέον προσοχή, αφού το πρόστιμο είναι αρκετά τσουχτερό (σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 4 και 8 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανέρχεται στα 200 ευρώ, προστίθενται 4 βαθμοί ποινής και αφαιρούνται οι πινακίδες).Καλό το μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσουμε όλοι για να γίνει ξανά πεζόδρομος και όχι χώρος στάθμευσης ο χώρος! Και μη δούμε διαγραφές κλήσεων σε κολλητούς και ημετέρους: ισονομία για όλους.


πηγή:http://periskopisi.blogspot.com/2009/11/blog-post_02.html

ΜΠΑΡΑΖ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μπαράζ διαρρήξεων στο Πλατύ. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν απανωτές διαρρήξεις στο Πλατύ από σπείρα διαρρηκτών που μέρα μεσημέρι εισβάλλουν στα σπίτια και αφαιρούν ότι πολύτιμο βρουν.
Από τα σπίτια που διαρρήχθηκαν έχουν αφαιρεθεί κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα ηλεκτρικά σκεύη.
Έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατ΄ αγνώστων και έχει επιληφθεί η αστυνομία αλλά αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι η ανησυχία των κατοίκων που είναι έκδηλη.
Συνεπώς, το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό αφού η αστυνόμευση του συγκεκριμένου δήμου είναι αδύνατη, είναι ανύπαρκτη διότι το ΑΤ Πλατέος είναι υπαρκτό μόνο στα χαρτιά δεδομένου ότι έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό.
Το ζήτημα αυτό είναι γνωστό τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε πολιτικό εδώ και χρόνια αφού τόσο οι αστυνομικοί υπάλληλοι μέσω του Σωματείου τους όσο και σε πολιτικό μέσω των αιτημάτων του δημάρχου Δημητριάδη. Πλην όμως τίποτα δεν έγινε και δεν προβλέπεται να γίνει.
Μήπως θα πρέπει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να "σηκώσουν" το θέμα ώστε να δρομολογηθεί λύση;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη των συνιστωσών και τους ανέντακτους αριστερούς σε συνέλευση την δευτέρα 23/11/2009 κ ώρα 8.μ.μ. στην «Ελιά». Τα θέματα είναι:
Α) Για την δημοκρατική ανασυγκρότηση του εγχειρήματος ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στις 27-28-29 /11/2009 στην Αθήνα,
Β) Εκλογή νέας Ν. Επιτροπής και αντιπρόσωπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

ΒΕΡΟΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟ

Με ευθεία επίθεση, κι όχι με πολιτικές απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν, απάντησε στον επικεφαλής της μειοψηφίας Χρήστο Σκουμπόπουλο η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και οι συνεργάτες της δημοτικοί σύμβουλοι.
Δείτε την ανακοίνωση εδώ: http://xronikagr.blogspot.com

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Aκόμα ο Ραγκούσης δεν κατέθεσε το σχέδιο νόμου για τον "Καποδίστρια Νο2" και ήδη στους δήμους της Ημαθίας έχουν αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες αναφορές σε πρόσωπα που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να χριστούν υποψήφιοι δήμαρχοι.
Ακούγονται αρκετά ονόματα τόσο στον δήμο Βέροιας όσο και στον δήμο Αλεξάνδρειας που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
ΒΕΡΟΙΑ
Στο δήμο Βέροιας στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως θα κυριαρχήσει το όνομα της νυν δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου μιας και είναι εν ενεργεία δήμαρχος και έχει εκ των πραγμάτων το προβάδισμα σε όποιας μορφής διαδικασία επιλογής προκριθεί από το κόμμα αυτό.
Η δήμαρχος μπορεί να κατηγορείται από φίλους και αντιπάλους ότι δεν κατάφερε να παράξει έργο, μπορεί να λέγεται κατά κόρον ότι λειτούργησε επικοινωνιακά και μόνον και όχι ουσιαστικά αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι έχει το προβάδισμα στην κούρσα.
Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν αρκετοί και θα μπορούσαν άνετα να ηγηθούν της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στους στενούς συνεργάτες της δημάρχου Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Δάσκαλο, Ν. Μαυροκεφαλίδης, Τ. Χατζηαθανασίου (αντιδήμαρχοι), τον δικηγόρο Φ. Καραβασίλη (πρώην αντινομάρχη), ο Ζ. Κόλβατζης, ο Σ. Γαβριηλίδης και άλλους.
Βέβαια, ο πλέον πετυχημένος δήμαρχος της πόλης είναι κατά κοινή εκτίμηση όλων ο Γ. Χασιώτης και πολλοί είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν την επιστροφή του στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Στον χώρο της ΝΔ ο τέως δήμαρχος Χρ. Σκουμπόπουλος ήδη έχει εκφράσει την διαθεσιμότητά του και έχει αρχίσει τις επαφές. Επίσης, ένα δυνατό όνομα που έχει μεγάλες πιθανότητες νίκης είναι αυτό του τέως προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γ. Μηνά που φαίνεται να προκρίνεται από αρκετούς πολιτικούς παράγοντες. Επίσης, δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή πρόσκληση ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αργ. Γκαμπέσης.
Τέλος, στο τραπέζι των σεναρίων ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα και το όνομα του νυν νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη δεδομένου ότι θα καταργηθεί η Ν.Α και θα προκύψουν οι Περιφέρειες και προφανώς δεν θα θέλει να εκτεθεί ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων και ήδη έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από αρκετούς επίδοξους υποψήφιους. Ακούγεται το όνομα το εκπαιδευτικού Χάρη Χατζημιχάλη που ήταν υποψήφιος σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δ. Παράσχου αλλά η συγκομιδή των σταυρών ήταν χαμηλή. Επίσης, ακούγεται το όνομα του παλιού δημάρχου της πόλης Φώτη Πουρλιοτόπουλου που όμως έχει ένα δυνατό ντεσαβαντάζ δεδομένου ότι έχει μπει από καιρό στην έκτη δεκαετία της ζωής του και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συμβολίσει την ανανέωση που τόσο ανάγκη έχει η πολιτική ζωή.
Δεν θα ήταν αρνητικός ο γυναικολόγος Σάκης Τολιόπουλος πλην όμως η ενασχόλησή του με τα κοινά τα τελευταία χρόνια είναι μηδενική.
Είναι φανερό πως καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει διάθεση του νυν δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου. Ο δήμαρχος έχει εκ των πραγμάτων το προβάδισμα σε όποιας μορφής κούρσα επιλεγεί από το ΠΑΣΟΚ για να προκριθεί ο υποψήφιός του. Είναι εν ενεργεία δήμαρχος, πετυχημένος με μεγάλο έργο. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν είναι διατεθειμένος να μπει σε διαδικασία κρίσης και επιλογής του κόμματος ή θα ανταποκριθεί θετικά μόνον στην περίπτωση που του το προτείνουν τα ανώτερα κομματικά όργανα.
Αν αποφασίσει να μην συμμετάσχει στις διαδικασίες ο Μπ. Γκιόνογλου τότε το "παιχνίδι" ανοίγει και προβάλλονται ως εν δυνάμει ικανοί υποψήφιοι οι Γ. Απατσίδης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της ελάσσονος μειοψηφίας, ο Κ. Ναλμπάντης πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλ. που έχει υψηλό βαθμό αποδοχής από τους δημότες μιας και συγκέντρωσε πάνω από χίλιους σταυρούς προτίμησης.
Επίσης στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τις προϋποθέσεις να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου διαθέτουν ο νυν αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Ανεσίδης, ο δικηγόρος Γ. Μοσχόπουλος και ο οικονομολόγος Ανδρ. Κόντης.
Στον χώρο της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια το σκηνικό δείχνει ότι τα τραύματα του παρελθόντος επουλώνονται και η παράταξη θα οδηγηθεί με προϋποθέσεις νίκης στις εκλογές. Η επάνοδος στο χώρο του Σ. Κούγκα έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα και είναι φανερό στους κύκλους του κόμματος.
Ως ικανοί υποψήφιοι να σηκώσουν το βάρος της αναμέτρησης εμφανίζονται ο Νίκος Αλεξόπουλος του οποίου η διεισδυτικότητα σε όλους τους χώρους είναι εγνωσμένη. Επίσης, ακούγεται το όνομα του οδοντιάτρου Γιάννη Γκιουρτζή που ως γνωστόν παραιτήθηκε από την θέση του αντινομάρχη προ δυο μηνών και της δικηγόρου Θοδώρας Κουρκουτά που είχε θητεύσει ως αντινομάρχης επι νομαρχίας Σπάρτση.
Το ενδιαφέρον του εκδήλωσε και ο νυν δήμαρχος Πλατέος Φ. Δημητριάδης αλλά έχει το ντεσαβαντάζ της γεωγραφικής προέλευσης, ότι δηλαδή δεν προέρχεται από την έδρα του δήμου.
ΝΑΟΥΣΑ
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ κυρίαρχος είναι ο νυν δήμαρχος Γ. Καραμπατζός αν και έχει πολλά προβλήματα. Ενδιαφέρονται να ηγηθούν ψηφοδελτίου η κ. Ίλια Ιωσηφίδου με μεγάλες πιθανότητες νίκης εάν και εφόσον η ΝΔ δεν συγκροτήσει ψηφοδέλτιο το οποίο εκ των πραγμάτων θα ηττηθεί. Επίσης ακούγονται τα ονόματα των κ. Φουντούλη Γ και Μαυρογιώργου Τάκη.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΙΟΥΤΗ

Διενεργείται έρευνα αυτές τις μέρες από την εταιρία ALCO με ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τον Βγενόπουλο και την Σιούτη.
Έλαχε για πρώτη φορά το δικό μου τηλέφωνο ως δείγμα και η ερώτηση που δέχτηκα ήταν αν η παρέμβαση Βγενόπουλου συνιστά πολιτική παρέμβαση και δείγμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος να ασχοληθεί με την πολιτική.
Για την κ. Σιούτη με ρώτησε η δημοσκόπος αν συνιστά η εμπλοκή της στην δικηγορική εταιρία που υπερασπίστηκε τον Χριστοφοράκο πολιτικό ζήτημα αφού ως γνωστόν ανήκει στους συμβούλους του πρωθυπουργού
Ερωτήματα που προφανώς θέλουν να αποτυπώσουν το κλίμα σε κομβικά θέματα που θα απασχολήσουν την δημοσιότητα.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Λ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ

Κατάθεση καρδιάς έκανε σήμερα το μεσημέρι ο τέως δήμαρχος Απ. Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης με αιτία την πρόσφατη καταδίκη του από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την αυστηρή ποινή των 3,5 ετών.
Ο κ. Βαλαβάνης κατηγόρησε ευθέως τον νυν δήμαρχο Νεστορόπουλο ότι ενώ γνώριζε και δήλωσε κατ΄ επανάληψη σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν υπεξαιρέθηκε ούτε ένα ευρώ αυτός συνέχισε την δικαστική του δίωξη και κατέθεσε ψευδώς στο δικαστήριο περι του αντιθέτου.
Ο τέως δήμαρχος είπε σε όλους τους τόνους ότι λειτούργησε παράτυπα για το καλό των δημοτών του θέτοντας σε λειτουργία το φορτηγό για την άντληση των λυμμάτων και αυτό αποδεικνύεται ότι την παρελθούσα τετραετία οι δημότες πλήρωσαν 240 χιλ ευρώ και ο δήμος έχασε 90 χιλ ευρώ τα οποία εισέπραξαν οι ιδιώτες.
Ακόμη, προκάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν το πόθεν έσχες του τονίζοντας ότι δεν προσπορίστηκε το παραμικρό όφελος από την ενασχόλησή του με τα κοινά.
Τέλος, θεωρεί ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, έψεξε την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για το γεγονός ότι δεν τον στήριξε πολιτικά και εξέφρασε το παράπονό του για το ότι κανείς δήμαρχος ή άνθρωπος της αυτοδιοίκησης που πολλοί εξ αυτών ωφελήθηκαν πολιτικά δεν του τηλεφώνησε να πληροφορηθεί τα γεγονότα.
Έκλεισε λέγοντας ότι θα προσφύγει σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης, ως και στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε για να δικαιωθεί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΕΚΛΕΒΕ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Ένας 25χρονος ΡΟΜ συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια το βράδυ της Δευτέρας (16//1) διότι μετά από έρευνα που έγινε στην οικία του από μικτό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και υπαλλήλων της ΔΕΗ διαπιστώθηκε ότι είχε ηλεκτροδοτήσει αυθαίρετα και παράνομα το σπίτι του με εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ χρησιμοποιώντας μη ενδεδειγμένο καλωδιακό υλικό, με αποτέλεσμα να υφίσταται μόνιμος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας τόσο για την οικογένειά του όσο και για το διπλανό οίκημα στο οποίο στεγάζεται παιδικός σταθμός.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βέροιας.

ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ 17ΝΟΕ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ Χ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις μέρες μας, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι τα πράγματα με μαζικές παρεμβάσεις των λαών μπορούν να αλλάζουν.
Τα πράγματα μπορούν να αλλάζουν όταν η νεολαία συμμετέχει στη διαμόρφωση των εξελίξεων, όταν αρνείται την παθητικότητα, την περιχαράκωση και τα όρια που της τίθενται και διεκδικεί τα δικαιώματά της στη ζωή. Οι αγώνες του Νοέμβρη του 1973 οδήγησαν στη δημοκρατία και την ελευθερία.
Σήμερα οι αγώνες μπορούν να οδηγήσουν σε σταθερή δουλειά, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και δημιουργία και σε καλύτερη παιδεία.
Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική απελευθέρωση, στους αγώνες για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, στην αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και του πολέμου.
Σήμερα που είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκατοντάδες αγωνιστές κατά του δικτατορικού καθεστώτος, σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, θέλουμε να καλέσουμε τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας να εκτιμήσει το απερίσκεπτο της απόφασής της, να παραδώσει «ΕΝΘΥΜΙΟ ΘΗΤΕΙΑΣ», ανάμεσα στους εκλεγμένους Δημάρχους και στους εκλεκτούς-διορισμένους από τη χούντα και τους Γερμανούς κατακτητές».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΠΟΛΑΡΗ ΓΙΑ "ΒΗΜΑ ΑΠ ΠΑΥΛΟΥ" ΠΑΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Δημαρχείο της Βέροιας επισκέφτηκε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Οικονομίας – Ανταγωνιστικότητας Μάρκος Μπόλαρης, μετά την τελετή για την επέτειο του Πολυτεχνείου που έγινε στην πλατεία Ωρολογίου και την παράλληλη εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του νέου Ηρώου της πόλης.
Ο υφυπουργός συζήτησε γενικώς και αορίστως τα διάφορα θέματα που του έθεσαν οι διοικούντες όπως τα προγράμματα για την Κοινωνία της Πληροφορίας και το Θεματικό Πάρκο, για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έδειξε και για τα ζητήματα ανάδειξης της Παλαιάς Μητρόπολης και του Βήματος του Αποστόλου Παύλου με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό από ένα μέλος της κυβέρνησης που αντι να δει ζητήματα ανάπτυξης και τα οποία θα χτυπήσουν την ανεργία αυτός προτάσσει την ανάδειξη θρησκευτικών χώρων με τ ην προκάλυψη του θρησκευτικού τουρισμού.

ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΛΑΪΚΗ Νο2 ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την μετακίνηση της δεύτερης λαϊκής αγοράς από την Λεωφόρο Στρατού σε άλλη περιοχή της Βέροιας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση για την νέα θέση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση, αφού πρώτα εξεταστούν αναλυτικά τα σημεία που προτάθηκαν. Οι θέσεις αυτές είναι οι Οδοί Παύλου Μελά – Κονίτσης – Σκρα – Καρατάσου – Γράμμου, οι Οδοί Ανδρούτσου – Μπαρδαλέξη – Κανάρη, η Οδός Ιουστινιανού, η Οδός Μάρκου Μπότσαρη, η Οδός Ιλιάδος, η Πλατεία Κυψέλης.

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 ξεκίνησε στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο, ο προγραμματισμένος εμβολιασμός βρεφών και παιδιών (ηλικίας έως και 13 ετών) της περιοχής Αγ. Γεωργίου. Από τον Ιούνιο του 2008 ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ανεμβολίαστων παιδιών της περιοχής, των οποίων οι γονείς δεν ανήκουν σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο, με στόχο την δωρεάν εμβολιαστική κάλυψή τους.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των στελεχών του Κέντρου, ακολούθησε η τρίτη κατά σειρά παραγγελία και η παραλαβή 273 εμβολίων, για την κάλυψη των αναγκών.
Τα εμβόλια παραγγέλθηκαν από το Γ. Ν. Νοσοκομείο Βέροιας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα. Η εξασφάλιση του συγκεκριμένου αριθμού εμβολίων αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία στα πλαίσια της δράσης των Ιατροκοινωνικών Κέντρων.
Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης, αφού προηγήθηκε μία τον Οκτώβριο του 2008 με 130 εμβόλια και μία τον Μάϊο του 2009 με 167 εμβόλια.
Τα στελέχη και ο Πρόεδρος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Αλεξάνδρειας δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους, προβαίνοντας και σε επόμενη, συμπληρωματική παραγγελία, ελπίζοντας σε ανάλογη θετική έκβαση.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ

Στα σχολεία κυρίως γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Μια γιορτή που πρέπει επιτέλους να σταματήσει αφού έχει εκφυλιστεί, ξεφύγει από τον αρχικό της στόχο.
Ωστόσο, αφού η πολιτεία επιμένει να την έχει σχολική αργία και να στέλνει τους δημάρχους και τις αρχές να καταθέτουν στεφάνια, στον δήμο Αλεξάνδρειας σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Γικόνογλου, ο εκπρόσωπος της νομαρχίας Κ. Σούρλας και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των Ηρώων (φωτ.)

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΞΑΝΑ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΔΟΙΚΟ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΕΣΔΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Έληξαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Το τριήμερο Συνέδριο, έγινε στη Λαμία, στις 13,14 και 15 Νοεμβρίου, με θεματικό αντικείμενο «Το νερό ως κοινωνικό αγαθό».
Παρέστησαν η Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, η Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη, ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας κ. Αντωνίου, Τσώνης, Σταικούρας, ο Νομάρχης κ. Χειμάρας και οι δήμαρχοι Λαμιέων κ. Κοτρωνιάς, Γοργοποτάμου Σπαθούλας, Υπάτης Δ. Καραβάνας, Αγ. Κωνσταντίνου Ε. Ψαθάς και Στυλίδας Α. Σχορετσιανίτη, Μώλου κ. Ε. Τετριμίδας, Αμφίκλειας κ. Τσιτσιμπής., ο κ. Αποστόλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ν. Χρυσόγελος ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και ο κ. Λιβανός ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, και ο Σ. Καρκάνης, πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας.
Σε ότι αφορά τον Νομό Ημαθίας, εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της πρόθεσης του ΕΣΔΑ για παραγωγή ενέργειας από καύση απορριμμάτων (SRF). Ακόμη, ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας Ασλάνογλου Νίκος, επανεξελέγη στην επταμελή εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου, μετά από διάλλειμα ενός έτους. Καταστατικά, δεν μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα, εάν εκλεγεί για δύο σερί χρόνια.
Το ψήφισμα
«Εμείς οι Σύνεδροι του 21ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Ημαθίας (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων), στην παραγωγή ενέργειας από την καύση απορριμμάτων (SRF) και στην χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στην επιλεχθείσα «Θέση 12», τριακόσια μέτρα από τα νερά του Μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Αλιάκμονα.
Είμαστε σταθερά υπέρ της προώθησης της ανάκτησης στην πηγή (Ανακύκλωση), και της δημιουργίας ΧΥΤΥ».

TI EKANAN OI OMAΔΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Δύο ισοπαλίες και δυο νίκες πέτυχαν οι ομάδες της Ημαθίας στην 8η αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Δ΄ Εθνικής.
Αναλυτικά εδώ: http://xronikasport.blogspot.com

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ

Πάνω από 150 αγρότες ραδακινοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δήμου Απ. Παύλου στο Μακροχώρι μετά από το κάλεσμα της "Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών" για να συζητήσουν την στάση που θα κρατήσουν αφού ακόμα ως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί την παραγωγή τους. Η απόφασή τους είναι να κινητοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου με την συγκέντρωση των τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας αν ως εκείνη την μέρα δεν έχουν γραπτώς το ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης.
Δείτε στο βίντεο τις εισηγήσεις των διοικούντων της Α.Κ.Α και την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του ΑΣ Μέσης κ. Παπαφώτης.

NA ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ Α.Σ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΜΕΣΑ

Δίκαιο το αίτημα των αγροτών όπως εκφράστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας.
Θέλουν να πληρωθούν την παραγωγή τους μέχρι την 25 Νοεμβρίου γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Είναι φανερό πως πρέπει άμεσα να πληρώσουν οι συνεταιρισμοί τις ποσότητες που πήραν από τους αγρότες γιατί αφενός μεν τα επιτραπέζια ροδάκινα συγκομίζονται 1,5 μήνα νωρίτερα από τα συμπύρηνα και πωλούνται μέσα σε δυο μήνες. Δηλαδή, ήδη έχουν πουληθεί και ακόμα οι Α.Σ δεν πλήρωσαν αλλά κανείς από τους συνδικαλιστές αγρότες δεν έχει πει κουβέντα.
Σε αντίθεση με τους ΑΣ οι βιομηχανίες πήραν το προϊόν δυο μήνες αργότερα πουλάνε την κονσέρβα σε διάστημα 15 μηνών.
Πριν λοιπόν αρχίσουν τους πύρινους λόγους για κινητοποιήσεις και τις κακές βιομηχανίες ας φροντίσουν να πάρουν τα λεφτά τους από τους Συνεταιρισμούς και μετά να αρχίσουν την ..επανάσταση.Δεν μπορεί να απαιτούν από τη βιομηχανία, ιδιωτική και συνεταιριστική, να έχουν λεφτά την επομένη της παράδοσης των ροδακίνων ενώ από τους συνεταιριστές των ομάδων παραγωγών και άλλων μορφωμάτων να τους δείχνουν ανοχή στον υπερθετικό βαθμό.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

«Τα ΄΄θα ΄΄ τελειώσανε και έτσι εμείς παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας τουλάχιστον να δείξουμε οτι είμαστε εδω» . Αυτό τόνισε στο... Agroschannel ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Τάκης Χαλκίδης ο οποίος περιγράφερι με τα πιο...... μελανά χρώματα την κατάσταση των Ροδακινοπαραγωγών στον Νομό Ημαθίας . Στις 6 το απόγευμα τόνισε οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στο Μακροχώρι Ημαθίας, δώσαμε περιθώριο μέχρι τις 25 Νοεμβρίου αλλά επειδή δεν γίνεται τίποτα σε πρώτη φάση θα παρατάξουμε τα τρακτέρ στη Κουλούρα και απο εκεί και μετά θα δούμε .
Είπαμε στους βουλευτές μας οτι θέλουμε να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία αλλά μέχρι στιγμής περιμένουμε τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκίδης την ώρα που οι Τράπεζες και οι Γεωπόνοι τηλεφωνούν καθημερινά σε εκαντοντάδες Ροδακινοπαραγωγούς . Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τόνισε υπάρχουν και κάποιοι που λένε στους αγρότες όπως καταγγέλει οτι ΄΄εαν θέλετε να πληρωθείτε πριν τα χριστούγεννα θα πάρετε τιμή 0,17 δηλαδή ένα λεπτό κάτω απο την συμφωνημένη τιμή αλλιώς τα χρήματα θα δοθούν τον Μάρτιο
πηγή: http://www.agroschannel.com/

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ



Ενθουσιασμός και πίστη για την επικράτηση του Αντ. Σαμαρά στην εκλογή της 29ης Νοεμβρίου όπου θα γίνει η ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ είναι το "κλίμα" της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε σήμερα στην Βέροια.
Πάνω από χίλιοι νεοδημοκράτες συγκεντρώθηκαν στον κιν/φο ΣΤΑΡ στην Βέροια και εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στον Μεσσήνιο πολιτικό. Ως γνωστόν, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έχει στενούς δεσμούς με πολλούς Ημαθιώτες, στελέχη και απλά μέλη του κόμματος τα οποία στρατεύτηκαν στον αγώνα του.Ο Αντ. Σαμαράς παρουσίασε την πολιτική του πρόταση, τόνισε ότι θα δώσει ρόλο στο κόμμα και στην βάση και για ακόμα μια φορά είπε ότι η ενότητα της ΝΔ δεν απειλείται.
Παρόντες ήταν οι Μ. Χαλκίδης, Ηλ. Φωτιάδης, ο δήμαρχος Βεργίνας Ν. Παπαποστόλου, ο τέως δήμαρχος Βέροιας Χρ. Σκουμπόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σ. Κούγκας, πολλοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.






Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ..ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΑ

Εμφανώς θορυβημένοι οι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ημαθία άρχισαν να οργανώνονται και να ψάχνουν να βρουν λύσεις ώστε όταν έρθει η υποψήφια πρόεδρος στην Βέροια να έχει αρκετό κόσμο και αν είναι δυνατόν ακόμα περισσότερο από την συγκέντρωση του Σαμαρά που θα γίνει αύριο στις 11.
Την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ μαζεύτηκαν ορισμένα στελέχη της ΝΔ και συσκέφθηκαν. Ήταν ο τέως βουλευτής Τσαβδαρίδης, οι δήμαρχοι Καρέλης (Μελίκης) και Στεργιόπουλος (Αντιγονιδών), οι αντινομάρχες Σουμπέκας και Μπατσαρά. Ήταν κι άλλοι και τα είπαν γύρω στην μια ώρα. Γεγονός είναι ότι δεν τους είδαμε και πολύ ενθουσιασμένους...

ΝΑΟΥΣΑ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ 13-12-09

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νάουσας. Ήδη οι περισσότερες τεχνικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση του εξοπλισμού (αθλητικά όργανα, ηλεκτρονικός πίνακας, χρονόμετρα, έπιπλα κλπ.) που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Κολυμβητηρίου ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτών και οι προεγγραφές μελών. Συγκεκριμένα, στο ειδικό έντυπο που κυκλοφόρησε ο Δήμος Νάουσας και η Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. υπάρχει και η Αίτηση Προεγγραφής Μέλους.
Η συμπλήρωση της Αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, στόχο έχει να καταγράψει το ενδιαφέρον και τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι ίδιοι οι πολίτες (ενήλικες και παιδιά) ώστε τα τμήματα, τα οποία θα δημιουργηθούν, να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου (ημέρες και ώρες λειτουργίας)

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Νέα παιδιά φοιτητές και φοιτήτριες αμερικανικών πανεπιστημίων, εβραϊκής καταγωγής, επισκέφθηκαν χθες τη Βέροια στα πλαίσια ενός προσκυνηματικού ταξιδιού στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την εβραϊκή συναγωγή και τα εβραϊκά μνήματα, όπου προχώρησαν σε συμβολικό καθαρισμό του χώρου, τιμώντας τους προγόνους τους.
Τους φοιτητές και τον αρχηγό της εκδρομής, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την αμερικανική εβραϊκή κοινότητα, υποδέχθηκε στην παλιά συνοικία των Εβραίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ν. Μαυροκεφαλίδης προσέφερε στους επισκέπτες ένα λεύκωμα με την ιστορία της πόλης, όπου γίνεται αναφορά και στην εβραϊκή κοινότητα της Βέροιας, και υπογράμμισε την ειρηνική συνύπαρξη των Εβραίων με τον κοινωνικό Ιστό της πόλης, μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανταπαντώντας ο αρχηγός της αποστολής ευχαρίστησε τον κ. Μαυροκεφαλίδη και τη Δήμαρχο Βέροιας που παρά την απουσία της για υπηρεσιακούς λόγους στη Ρώμη, φρόντισε για την υποδοχή τους, τονίζοντας πως η παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα ευχαριστεί την πόλη για τον ιδιαίτερο σεβασμό και τη φροντίδα που έδειξαν κατά την ανακαίνιση της εβραϊκής συναγωγής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.
Μετά την ξενάγηση στο χώρο ακολούθησε ένα σύντομο τελετουργικό με εβραϊκούς ύμνους και στη συνέχεια οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς στα εβραϊκά μνήματα, παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας τα σπίτια της εβραϊκής συνοικίας.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΒΖ

Να γράψουμε ένα παραπολιτικό με αφορμή τον διορισμό του νέου ΔΣ της ΕΒΖ.
Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν έντονα ορισμένα ονόματα που ενδιαφέρονταν σφόδρα να μετέχουν στην διοίκηση της βιομηχανίας είτε ως πρόεδροι είτε ως μέλη του ΔΣ.
Ακούστηκε από έγκυρους κύκλους ότι ενδιαφέρον έδειξε ο υπάλληλος του εργοστασίου Πλατέος, Σάκης Δημάδης να αναλάβει υψηλή διοικητική ή υπηρεσιακή θέση.
Επίσης άκουσα ότι ενδιαφέρον έδειξε ο Μόσχος Γικόνογλου να γίνει πρόεδρος της εταιρίας όπως επίσης ακούστηκε έντονα το όνομα του Δ. Ταχματζίδη για την ίδια θέση.
Στο τέλος όμως επικράτησε όλων ο Αν. Κόντης που δεν έκανε πολύ θόρυβο και κινήθηκε ουσιαστικά προλαμβάνοντας καταστάσεις.

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Η ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ

Κριτική ασκεί η ΕΛΜΕ Ημαθίας στον νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη (φωτ.) για το γενονός ότι δεν προσκλήθηκε σε σύσκεψη.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Νομαρχία με την παρουσία των υπευθύνων Παιδείας του Δήμου και της Νομαρχίας, των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας. Το θέμα αφορούσε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών και την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης για χρονίζοντα προβλήματα όπως το στεγαστικό και μετακίνηση των μαθητών των Λυκείων.
Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ θεωρεί τουλάχιστον αμέλεια την έλλειψη πρόσκλησης των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι λυπηρό να μαθαίνουμε από τις εφημερίδες για θέματα που μας αφορούν άμεσα και παλέψαμε για την ανάδειξή τους.
Οι απόψεις των εκπαιδευτικών του νομού για θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι ανεπίτρεπτο να αγνοούνται.
Να θυμίσουμε εδώ ότι η γόνιμη και διαρκής παρέμβαση των εκπροσώπων μας και μέσα από τις Επιτροπές Παιδείας και μέσα από επανηλλειμένες επισκέψεις στις Δημοτικές και Νομαρχιακές αρχές, υπήρξε καταλυτική για την ανάδειξη των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Β.Ζ

Ο πρώην γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της Αλεξάνδρειας, οικονομολόγος Ανδρέας Κόντης, μετέχει στο νέο ΔΣ της ΕΒΖ που ορίστηκε σήμερα από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.
Ο κ. Κόντης, παλιό μέλος του κόμματος και στέλεχος χαμηλών τόνων, είναι ένας συγκροτημένος πολίτης με άποψη. Πιστεύω ότι η συμμετοχή του στο νέο ΔΣ θα είναι πετυχημένη.

*Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν συμμετέχει στο ΔΣ της ΕΒΖ εκπρόσωπος του Πλατέος. Πάντα, στη διοίκηση της εταιρίας συμμετείχε ένας πολίτης, δημότης του Πλατέος εις ένδειξη αναγνώρισης προς το χωριό αφού ως γνωστόν παραχωρήθηκαν εκτάσεις για να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο εκ των πέντε εργοστασίων της ΕΒΖ.
Να θυμίσουμε ότι στο ΔΣ που απήλθε μετείχε ο Μάκης Κιρτικίδης από το Πλατύ.
To νέο ΔΣ απαρτίζεται από τους:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στ. Καλογερόπουλος υπήρξε πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" για σύντομο χρονικό διάστημα και καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Μπράιτον, ενώ έχει διατελέσει μέλος διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΕBank.
Δ/νων ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Λάμπρος Χαραλάμπους, μηχανικός, προϊστάμενος Διεύθυνσης Βιομηχανίας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέτρος Γάτσος, τραπεζικός, προερχόμενος από τους κόλπους της ATEBank.
Μέλη:
Κωνσταντίνος Μπλιάτζος (γεωπόνος), Γεώργιος Μάνος (αγρότης), Χρήστος Μοραλίδης (αρχιτέκτων), Μαρία Τσακίρη (δικηγόρος), Φρειδερίκη Δημητριάδη (αγρότισσα), Βασίλης Βουρδόγλου (δασοπόνος), Κωνσταντίνος Ιατρόπουλος (γεωπόνος) και Ανδρέας Κόντης (οικονομολόγος).