Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ENTAΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

*ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο ΑΝΤ. ΤΣΙΠΗΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗ
Ρελάνς προσπάθησε να κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Τσίπης στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αντιγονιδών. Πήρε το λόγο και κατήγγειλε τον Ευγ. Βελισσαρίδη (πρώτος επιλαχών της ελάσσονος μειοψηφίας) που τον είχε καταγγείλει στον Περιφερειάρχη Γ. Τσιότρα, ότι τον εκβίασε λέγοντάς του ότι αν δεν προσχωρήσει στην δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας τότε θα προχωρήσει στην καταγγελία αυτή.
Ο Ευγ. Βελισσαρίδης ήταν στην συνεδρίαση ως παρατηρητής και αφού το δόθηκε ο λόγος διεύψεσε κατηγορηματικά τον κ. Τσίπη λέγοντας ότι ποτέ δεν άσκησε εκβιασμό και ότι η κατηγορία αυτή είναι ψεύτικη.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γρ. Στεργιόπουλος είπε ότι η πολιτική του δήμου είναι να στηρίζει τους δημότες επαγγελματίες και έκανε ονομαστική αναφορά σ΄ αυτούς που πήραν δουλειές.
Η καταγγελία του κ. Βελισσαρίδη ήταν ότι η δημαρχιακή επιτροπή του δήμου έδινε με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έργα στον αδερφό του κ. Τσίπη ενώ ο ίδιος ήταν μέλος του οργάνου που έκανε τις αναθέσεις...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Συνεχίζουν να συντηρούν την ένταση οι αιρετοί της πλευράς Δάλλα στο ΔΣ του ΕΣΔΑ όπου στην χτεσινή του συνεδρίαση ανέβασαν τους τόνους και επιχείρησαν να πλήξουν τον νέο πρόεδρο Ν. Παπαποστόλου με έωλα επιχειρήματα.
Το πρώτο εξ αυτών ήταν το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος δεν κράτησε, ως μη όφειλε, τους ειδικούς συνεργάτες που είχαν προσληφθεί με τον παλιό πρόεδρο. Είναι σαφές πως ο κάθε πρόεδρος θέλει να έχει τους δικούς του συνεργάτες και πολύ περισσότερο όταν οι παλαιοί συνεργάτες δεν συνεργάστηκαν με την νέα διοίκηση χωρίς κανέναν λόγο.
Στα ουσιαστικά τώρα, ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει την πολυτέλεια να αλλάξει θέση η ΜΕΑ - ΧΥΤΥ. Τόνισε επίσης ότι η σύμβαση θα συζητηθεί σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και με βάση τις παρατηρήσεις που θα προκύψουν θα ληφθεί η τελική απόφαση.
Παρατηρήσεις έχουν κάνει αρκετοί δήμαρχοι και ως εκ τούτου η σύμβαση μπορεί να κριθεί αναθεωρητέα γεγονός που σημαίνει ότι η όλη υπόθεση ίσως χρονοτριβήσει.

ΚΛΕΦΤΕΣ "ΧΤΥΠΗΣΑΝ" ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Από το Δήμο Αλεξάνδρειας γνωστοποιήθηκε ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη στην πόλη.
Το βράδυ της Τετάρτης 24/02/2009 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα σε χώρο όπου φυλάσσονται τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα του προγράμματος «κυκλοφοριακής αγωγής», που εφαρμόζει ο Δήμος, πραγματοποιήθηκε διάρρηξη από αγνώστους.
Αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψουν σχεδόν το σύνολο των αυτοκινήτων και να προκληθούν υλικές ζημιές στο χώρο. Επιπρόσθετα, εκλάπησαν περίπου 150 τεμάχια μεταλλικών αξόνων που χρησιμοποιούνται στους κάδους απορριμμάτων. Για το γεγονός αυτό, ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων στο Α.Τ. Αλεξάνδρειας, το οποίο έχει επιληφθεί της υπόθεσης.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, που δεν είναι το πρώτο που λαμβάνει χώρα στην πόλη και κάλεσε όλους τους πολίτες να προστατεύουν ενεργά την περιουσία του Δήμου, η οποία πρωτίστως είναι και δική τους περιουσία. «Μόνο με την ευαισθητοποίηση όλων μας μπορούμε να αποφεύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον» δήλωσε.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΒΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Τάκης Δημητριάδης στον χορό του συλλόγου που έγινε το Σάββατο. Είπε ο έμπειρος συνδικαλιστής ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει πλήρως το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια και έτσι θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τους ασφαλισμένους.
Σωστός ο Τάκης Δημητριάδης που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη του και κάποτε θα πρέπει να του το αναγνωρίσουν άπαντες.

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Tην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της αστυνομικής διεύθυνσης Ημαθίας χαιρέτησαν οι βουλευτές Φωτιάδης και Σιδηρόπουλος. Είπαν οι δυο βουλευτές ότι η αστυνομία κάνει άψογα την δουλειά της και ότι η αστυνόμευση είναι πάρα πολύ καλή.
*Προφανώς οι δυο βουλευτές δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Δεν γνωρίζουν οι βουλευτές τις καταγγελίες που έχουν κάνει κατά καιρούς οι ίδιοι οι αστυνομικοί για ελλείψεις τόσο σε άνδρες όσο και σε οχήματα.

*Δεν γνωρίζουν οι βουλευτές ότι υπάρχουν μέρες που το ΑΤ Πλατέος για παράδειγμα δεν μπορεί να επιληφθεί περιστατικών γιατί στο κτήριο υπάρχει μόνο ένας άνδρας!
*Αγνοούν οι δυο βουλευτές ότι τα αυτοκίνητα των αστυνομικών είναι κινητοί κίνδυνοι και ανα πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος για την ζωή τους όσο και των συμπολιτών τους;

-Γι αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα οι δυο βουλευτές έπρεπε να κάνουν λόγο και να «χαλάσουν τη σούπα» του διευθυντή που επιχείρησε, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, να παρουσιάσουν μια ωραιοποιημένη κατάσταση.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ;

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑ έδωσε συνέντευξη τύπου χτες Τετάρτη στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm. Όμως ο κ. Παπαποστόλου, δήμαρχος Βεργίνας αν και γνωρίζει απόλυτα ορισμένα γεγονότα δεν έκανε την παραμικρή αναφορά. Λοιπόν εγώ τα θέτω και αναμένω:

Ο Ν. Παπαποστόλου δεν έκανε καμιά αναφορά σε ένα γεγονός που συνέβη το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Δεν αναφέρθηκε τι δουλειά είχαν οι υπάλληλοι του ΕΣΔΑ στα γραφεία τους το διήμερο αυτό. Δεν έκανε ουδεμία αναφορά αν βρήκε τους σκληρούς δίσκους στους Η/Υ του συνδέσμου.
Γιατί άραγε;

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ

O βουλευτής είχε συναντήσεις και συνεργασίες με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, παρέστη στην κοπή της πίτας του Τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημιακού τμήματος του Α.Π.Θ. στη Βέροια όπου συνεργάστηκε με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Νίκο Μουσιόπουλο, τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Νίκο Καλογήρου και τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Στη συνεργασία αυτή αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων κτηριακών και εκπαιδευτικών δομών ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Βέροια, θέμα για το οποίο η Κοσμητεία της Θεσσαλονίκης απεφάνθη θετικά. Λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στο θέμα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.
Νωρίτερα, ο Μ. Χαλκίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βέροιας και είχε συνεργασία με τον Δ/κτη κ. Αργύρη Γκαμπέση όπου διαπιστώθηκε πως οι συντονισμένες ενέργειες τόσο του Δ/κτη του Νοσοκομείου όσο και του Υπ. Υγείας, της ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταστήσει ώριμη τη μελέτη επέκτασης και πλέον αναμένεται η προκήρυξη του Μέτρου για να κατατεθεί η πρόταση στο Δ’ ΚΠΣ.
Σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, τονίζεται ότι σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 18 μηνών κρίθηκαν οκτώ (8) Δ/ντες Κλινικών ενώ καλύφθηκαν και πολλές θέσεις Επιμελητών Α’ και Β’ διαφόρων ειδικοτήτων, ενέργειες ιδιαίτερα σημαντικές ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι ασθενείς του Νοσοκομείου. Επιπλέον, τονίζεται η κτηριακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των 30χρονων εγκαταστάσεων του ιδρύματος προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του συστήματος Υγείας ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την κατασκευή κτηρίου 700τ.μ. για την μετεγκατάσταση της Ορθοπεδικής κλινικής σε ένα περιβάλλον πιο σύγχρονο και ανθρώπινο. Τέλος, την Τρίτη 24 Φεβ. 2009 τελείται ο επίσημος αγιασμός ενός νέου και αναβαθμισμένου Φυσικοθεραπευτηρίου.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Μ. Χαλκίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων και Δήμαρχο Βεργίνας κ. Νίκο Παπαποστόλου, ο οποίος του έκανε ενημέρωση για την πορεία του Συνδέσμου αλλά κυρίως για τη λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με την κατασκευή του εργοστασίου, παίρνοντας τη διαβεβαίωση του βουλευτή για την πλήρη στήριξη του έργου του Συνδέσμου από πλευράς του αλλά και από την Κυβέρνηση.
Τέλος, ο M. Xαλκίδης επισκέφτηκε την υπηρεσία του ΟΑΕΔ στη Βέροια όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ομαλή πορεία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης παρά τις εκατοντάδες των πολιτών που την επισκέπτονται καθημερινά, κάτι που χρεώνεται τόσο στο ζήλο και τις προσπάθειες του προσωπικού όσο και στο γενικό συντονισμό του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας, κ. Κυριάκου Αζή με τον οποίο ο βουλευτής συνομίλησε μεταξύ άλλων για τα τρέχοντα προβλήματα της Υπηρεσίας.

Σ.Σ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

-Γιατί δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να παρκάρουν;
Παρατηρώ εσχάτως ένα περίεργο εκ πρώτης όψεως φαινόμενο. Στον σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας, από όπου μεταφέρονται αρκετές εκατοντάδες επιβάτες κάθε ημέρα δεν διατίθεται στους επιβάτες ο αναγκαίος χώρος για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, με τα οποία φτάνουν από το σπίτι τους. Αντιθέτως, στον αντίστοιχο σταθμό του Πλατέος υπάρχει μεγάλος χώρος πέριξ αυτού όπου οι επιβάτες μπορούν και αφήνουν τα ΙΧ τους και όταν επιστρέφουν από τις δουλειές τους εξυπηρετούνται.
Θα μπορούσε κανείς να μην ασχοληθεί με το θέμα αυτό αν ο ΣΣ Αλεξάνδρειας δεν είχε χώρο για παρκάρισμα. Ωστόσο, όχι μόνο έχει αλλά αυτός κρατείται πεισματικά κλειστά και παρκάρουν μόνο τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων του ΟΣΕ που δουλεύουν εκεί.
Η τακτική αυτή είναι φανερό πως επιβαρύνει τους γύρω δρόμους με συνέπεια να αφαιρεί θέσεις πάρκιγκ από την περιοχή όπου βρίσκονται δυο τράπεζες και ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.
Και προκύπτει το ερώτημα αβίαστα: γιατί αυτή διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στους επιβάτες από τον ίδιο φορέα σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων. Γιατί, ένας σταθμός όπως του Πλατέος που είναι από τους πιο κεντρικούς δίνει την δυνατότητα αυτή στους επιβάτες του τρένου να παρκάρουν τα ΙΧ τους και ο σταθμός της Αλεξάνδρειας που έχει σαφώς μικρότερη κίνηση τους το στερεί;
Δεν μπορώ να γνωρίζω την σκοπιμότητα αυτή αλλά πιθανολογώ πως η απάντηση θα κινείται σε δήθεν λειτουργικές ανάγκες. Ότι δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει εύκολη διάβαση και διακίνηση των υπαλλήλων προς τις παρακείμενες διαβάσεις κλπ. Και ποιος λέει το αντίθετο; Να πηγαίνουν οι υπάλληλοι στη δουλειά τους, αυτό πρέπει να κάνουν. Το παρκάρισμα των πελατών του ΟΣΕ γιατί τους προβληματίζει;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

*Σε Αλεξάνδρεια και Αντιγονίδες. Ήρεμα θα είναι στο Πλατύ

Το βράδυ στην Αλεξάνδρεια συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και όπως λένε οι πληροφορίες της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ οι τόνοι θα ανέβουν πολύ υψηλά. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 47 θέματα και πολλά είναι αυτά που δώσουν αφορμή στους συμβούλους της μειοψηφίας να εξαπολύσουν επίθεση κατά της διοίκησης.
Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι απο την πλευρά της διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου είναι απολύτως προετοιμασμένοι να απαντήσουν και αν προκληθούν θα δώσουν πολύ σκληρές απαντήσεις.

Στις Αντιγονίδες, όπου το συμβούλιο συνεδριάζει αύριο στις 7μμ, το κλίμα είναι πολωμένο μετά την ευθεία επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά της διοίκησης Στεργιόπουλου η Άννα Λαμπίρη που τον κατηγορεί για αυθαίρετες αποφάσεις και τελευταία ήρθε η καταγγελία του κ. Βελισσαρίδη ότι ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αντ. Τσίπης αν και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής συμμετείχε σ΄ αυτή και έδιναν όλοι μαζί έργα με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στον αδερφό του..
Αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι, να ακουστούν σκληρές εκφράσεις που θα ολοκληρώσουν το παζλ που άρχισε να συντίθεται τις τελευταίες μέρες με ανταλλαγή εξωδίκων κλπ.

Τέλος, στο Πλατύ το συμβούλιο συνεδριάζει αύριο στις 6 μμ και αναμένεται να γίνει μια πολύ ήρεμη συνεδρίαση αφού η αντιπολίτευση δεν καταδέχεται να πάει στις συνεδριάσεις. Μιλάμε για τον πλήρη ευτελισμό του θεσμού.
Και κάτι τελευταίο που αφορά στο Πλατύ: Αλήθεια, γιατί το προεδρείο του σώματος δεν προστατεύει το κύρος του και δεν εφαρμόζει τον κανονισμό σχετικά με την δημοτική σύμβουλο κ. Ασπασία Κακαμούκα που εδώ και δυο χρόνια δεν πήγε σε καμιά συνεδρίαση του συμβουλίου; Τι περιμένει;

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΛΙΚΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ

-Έκανε πρόεδρο τον πρώτο τον λίθο βαλέτω!!

Αρχίζει και επισημοποιείται το ρήγμα στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο Μελίκης και όσο περνάει ο καιρός τόσο θα πληθαίνουν φαινόμενα διάλυσης της συνοχής της παράταξης και χτυπημάτων κάτω από τη μέση.
Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του έτους ο επί εξαετία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μελίκης κ. Ισάακ Χαλκίδης βίωσε ένα στημένο παιχνίδι που οργανώθηκε όπως είναι οφθαλμοφανές απο τον δήμαρχος Κ. Καρέλη.
Κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έθεσαν ζήτημα ότι ο κόσμος λέει πως ο Σάκης Χαλκίδης έχει έμμισθη θέση και δημιουργεί αρνητική εικόνα. Ο κ. Χαλκίδης απαντά αμέσως και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα της θέσης του και ότι τα δωρίζει σε ανήμπορες οικογένειες. Οι ενστάσεις, που ήταν στημένες επαναλαμβάνω, δεν αποσύρονται και ο Χαλκίδης λόγω ευθιξίας δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην θέση του προέδρου.
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και ώ του θαύματος ο δήμαρχος Καρέλης δηλώνει παραίτηση από την θέση του προέδρου της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης των δήμων Μελίκης- Βεργίνας λόγω φόρτου εργασίας. Προτείνει ως αντικαταστάτη του τον κ. Αργ. Κωστόπουλο.
Ο τελευταίος ήταν αυτός που πρωτοστάτησε την ημέρα εκείνη κατά του Σάκη Χαλκίδη και δικαίως βγήκε ο τέως πρόεδρος και κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι η όλη διαδικασία ήταν στημένη και ότι τώρα ήρθε η ώρα να ανταμειφθεί ο κ. Κωστόπουλος με την έμμισθη θέση του προέδρου!
Το μήνυμα που εστάλη προς πάσα κατεύθυνση είναι το εξής: Ο Καρέλης θέλει να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο και συγκροτεί το αντιΧαλκιδικό μέτωπο ασχέτως αν βασίστηκε σε αυτό, ήταν ο εκλεκτός του βουλευτή Χαλκίδη και έτσι βγήκε δήμαρχος το 2002 και το 2006.
Από την άλλη μεριά, ο Σάκης Χαλκίδης επιδιώκει να διεκδικήσει τον δήμο ως υποψήφιος δήμαρχος και το ρεπορτάζ λέει ότι ήδη υπήρξε προσέγγιση με τον πρώην δήμαρχο Κώστα Βενιόπουλο με τον οποίον ήταν σε έντονη πολιτική κόντρα και από κοινού θα δώσουν τη μάχη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥ

-ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή του κόσμου στην έκκληση που έκανε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την συλλογή βοήθειας υπέρ του χειμαζόμενου λαού της Ράφα στην Παλαιστίνη. Ήδη, στα δημοτικά καταστήματα της Αλεξάνδρειας και του Πλατέος έχουν συγκεντρωθεί αρκετά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και η προσπάθεια συνεχίζεται όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Κ. Ναλμπάντης, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης, αντιδήμαρχος Πλατέος.
Οι πολίτες που συνεισφέρουν παίρνουν απόδειξη του είδους που έχουν παραδώσει ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην όλη διαδικασία.
Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό
ΑΤΕ ΒΑΝΚ: IBAN GR 26 0430 3100 0021 0040 0351 885
Τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ιατρικού υλικού ή μηχανήματος αν αυτά επαρκούν και το οποίο θα υποδείξει η πρεσβεία των Παλαιστινίων.
Τα αναγκαία είδη των τροφίμων είναι: Ρύζι, Ζάχαρη, Φακές, Ρεβίθια, Αλεύρι από Σιτάρι, Σιμιγδάλι, Μέλι, Κομπόστες σε κονσέρβα, Γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο σε κονσέρβα, Παιδικές Τροφές σε κονσέρβα.Ως είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουμε Κουβέρτες, Άσπρο Χασέ, Παιδικές Πάνες και Σερβιέτες.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

-Θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Χουντή, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ στην Βέροια χτες με την ομιλία του στα μέλη του κόμματος. Ο κ. Χουντής συναντήθηκε με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις.
Πριν την ομιλία του σε κοινό γύρω στα 50 άτομα, έκανε δηλώσεις στον τοπικό τύπο και μεταξύ άλλων είπε:
-ότι βασικό συστατικό του προγράμματος του ΣΥΝ είναι ο διάλογος και αυτός είναι ο σκοπός των επισκέψεων στελεχών σε όλη την Ελλάδα.
-ότι στο συνέδριο του ΣΥΝ συζητήθηκαν οι προτάσεις του κόμματος, που θα συμβάλουν στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ο κ. Χουντής αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση όπως η αλλαγή άσκησης των οικονομικών και πολιτικών πρακτικών στην Ε.Ε. αλλά και στην Ελλάδα, με κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, η ενίσχυση του εργατικού εισοδήματος και λήψη μέτρων για να καταργηθεί η μερική και ελαστική απασχόληση, η υλοποίηση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το οποίο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, η δημιουργία προγράμματος προστασίας των ανέργων και η αλλαγή του μοντέλου παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης στην ελληνική κοινωνία.
Τον κ. Χουντή, συνόδευαν η βουλευτής Θεσσαλονίκης Λίτσα Πασχαλίδου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΤΠΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τίμησαν το έθιμο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας χτες Τσικνοπέμπτη και μασκαρεμένοι πήραν μέρος στις γιορτές που διοργάνωσαν οι δάσκαλοί τους. Χόρεψαν, ήπιαν χυμούς, έφαγαν σάντουιτς, διασκέδασαν.
Και του χρόνου.

-Η φωτογραφία είναι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

Ο«ΛΑΪΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ» ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ… ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΓΙΑ 26Η ΧΡΟΝΙΑ!

Ο «Λαϊκός Χειμώνας» αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες και με ευρεία αποδοχή θεσμική εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εικοσιέξι χρόνια Λαϊκού Χειμώνα και για μία ακόμη φορά οι χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τρίωρο πρόγραμμα πολυθέαμα με χορούς, τραγούδια, δρώμενα του «Έρωτα και της Αγάπης» με ότι αυθεντικό παραδοσιακό ακόμη εκφράζεται και εκφράζει το λαϊκό συναίσθημα και την ανώνυμη λαϊκή δημιουργία. Τριακόσιοι περίπου οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές θα εμφανιστούν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις περιοχές της Κρήτης, της Καρπάθου, της Καρδίτσας, του Πολυγύρου, του Δρυμού, του Πόντου και από το Ρουμλούκι.*
Η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, η θετική ανταπόκριση του κοινού, το μεράκι και η δημιουργική διάθεση του εμπνευστή του Λαϊκού Χειμώνα Γιώργη Μελίκη, προδιαγράφουν τη συνέχιση και παραπέρα ανάπτυξη του θεσμού.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες Δ/νση Μουσικών Δραστηριοτήτων-Κέντρο Μουσικής Κουντουριώτου 17, Τηλ.: 2310538440, 538491.
* (Το "Ρουμλούκι" αντιπροσωπεύεται απο τους πολιτιστικούς συλλόγους της Καψόχωρας , του Νεοχωρίου και του Σχοινά με συντονιστή τον χοροδιδάσκαλο κ. Σαμαρά Δημήτρη)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Το Προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Ανάπτυξη»
Ολοκληρώθηκε με καλή συμμετοχή του κόσμου η περιοδεία των στελεχών του αγροτικού τμήματος της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Αντιγονιδών και πιο συγκεκριμένα στην Καβάσιλα και Σταυρό.
Χτες το βράδυ το κλιμάκιο του κόμματος ήρθε σε επαφή με αγρότες στα δυο αυτά χωριά και μεταξύ τους αναπτύχθηκε διάλογος πάνω στο πρόγραμμα του κόμματος για τον αγροτικό τομέα το οποίο παρουσίασε με εύληπτο τρόπο ο κ. Δαβόρας με την βοήθεια της κ. Παπαοικονόμου.
Η αγωνία των αγροτών καταγράφηκε και τονίστηκε με σαφήνεια ότι το ΠΑΣΟΚ έμαθε απο τα λάθη του και αρχίζει να οικοδομεί με τον λαό μια νέα σχέση που θα βασίζεται στην διαφάνεια, τον έλεγχο και τον διάλογο.
Τα ζητήματα που ετέθησαν από τους αγρότες αφορούσαν κυρίως την διασφάλιση των τιμών, η αύξηση του ποσοστού της επιστροφής του ΦΠΑ, οι καλλιέργειες και το μέλλον τους, το συνεταιριστικό κίνημα που τελεί εν υπνώσει κλπ.
Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Αντιγονιδών Άννα Λαμπίρη.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2009

1) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ, ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΩΡΑ: 6 μμ

2) ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

-ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ:«ΑΝΑΜΑ ΦΑΝΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΗΣΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΙΟΥ
ΩΡΑ : 7.30 μμ

-ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ:«ΑΝΑΜΑ ΦΑΝΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΩΡΑ : 8.30 μμ

3) ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΓΑΝΕΣ. ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 10.30 πμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Νομού Ημαθίας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, στο κέντρο διασκέδασης «Μορφές» στην Βέροια, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 7.00 μ.μ.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η "ΣΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Από την Δευτέρα, 16/02/2009, ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που εφαρμόζει ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών και τα ΚΤΕΛ Ημαθίας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη χρηματοδότηση νέων λεωφορειακών γραμμών προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας και τους συνοικισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας και της ανάπτυξής τους. Οι νέες γραμμές θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες που θα τις χρησιμοποιούν. Οι ώρες δρομολογίων ανά γραμμή είναι οι ακόλουθες:
1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΣΧΟΙΝΑΣ-ΝΕΟΧΩΡΙ
ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 09:00π.μ ΚΑΙ 17:00μ.μμ
2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΚΑΨΟΧΩΡA- ΛΟΥΤΡΟΣ
ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 17:30μ.μ. ΚΑΙ 20:30μ.μ
3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΒΡΥΣΑΚΙ- ΝΗΣΙΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 18:00μ.μ. ΚΑΙ 21:00μ.μ

Ο Μ. ΧΑΛΚΔΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Χείμαρρος ο Μιχ. Χαλκίδης στην δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm. Ο βουλευτής της ΝΔ της Ημαθίας μιλώντας στους Τ. Καμπάνη, Ρ. Καραλιόπουλο και Χ. Μόχλα αναφέρθηκε τόσο στην γενική πολιτική κατάσταση, στην οικονομική κρίση, στα προβλήματα της Ημαθίας και τις δικές του προσπάθειες για να δρομολογηθεί λύση σε αυτά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διεργασίες που γίνονται στους ΟΤΑ ενόψει δημοτικών εκλογών, στις εκλογές του ΕΣΔΑ, στην θέση "12" και τέλος στην μη συμμετοχή του στο υπουργικό σχήμα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.
Ο Μ. Χαλκίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο συγκεκριμένο για να αντιμετωπίσει την κρίση, πήρε μέτρα και αυτά ξεδιπλώνονται τώρα. Οι πολίτες θα τα δουν, είπε, και θα τα αξιολογήσουν το επόμενο διάστημα.
Τόνισε ότι είναι στάση ανεύθυνη αυτή που κρατά το ΠΑΣΟΚ όταν ζητά εκλογές ενώ θα έπρεπε να υπάρξει συναίνεση και κοινή προσπάθεια.
Αναγνώρισε ευθέως ότι ούτε η ΝΔ κατάφερε να χτυπήσει την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια και σαφώς υπάρχει πρόβλημα.
Για την Ημαθία είπε πως οι αγρότες φέτος και ιδιαίτερα αυτοί του Ρουμλουκιού έχουν μειωμένο εισόδημα και γι αυτό η κυβέρνηση προχώρησε σε λήψη μέτρων ώστε να ενισχυθεί μέσω του ΕΛΓΑ. "Εγώ ήμουν αυτός που πήγε στους αγρότες στην Κουλούρα και δεσμεύθηκα προσωπικά ότι θα αποζημιωθούν. Εμένα θα ρίξουν ευθύνες αν δεν συμβεί αυτό" είπε.
Επίσης τόνισε ότι οι παραγωγοί επιτραπέζιου ροδάκινου εισέπραξαν διπλάσια τιμή από πέρσι και αυτό οφείλεται στην εξωτερική πολιτική του Καραμανλή που άνοιξε την τεράστια αγορά της Ρωσίας.
Για το ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ροδάκινο είπε ότι σε συνεννόηση με τις δυο συνεταιριστικές βιομηχανίες ΑΛΜΕ και ΒΕΝΟΥΣ δόθηκε τιμή 30 λεπτά το κιλό. Άσκησε σκληρή κριτική στον βιομήχανο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ που ακόμα και σήμερα δεν έχει ξοφλήσει τους αγρότες στο σύνολό τους.
Έστειλε το μήνυμα΄στους υποψήφιους δημάρχους ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ίδιος προσωπικά θα εμπλακεί στα σενάρια αυτά. "Είναι πολύ νωρίς. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει τώρα", είπε.
Για τον ΕΣΔΑ είπε πως στηρίχτηκε από την κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια (πήρε 3 εκ ευρώ) για να κλείσει τις χωματερές. Τόνισε ότι ο τέως πρόεδρος Γ. Δάλλας βοηθήθηκε από τον ίδιο πάρα πολύ και ότι ουδόλως ανακατεύτηκε στην εκλογή Παπαποστόλου στην θέση του προέδρου του φορέα. Είπε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δημάρχων να επιλέξουν όποιον θέλουν και αυτό έπραξαν. "Τώρα που βγήκε ο Παπαποστόλου έγινε ξαφνικά κομματικός ο ΕΣΔΑ και όταν επί εξαετία ήταν ο Δάλλας πρόεδρος ήταν ακομμάτιστος;" αναρωτήθηκε.
Για την θέση "12" είπε ότι στηρίζει την ομόφωνη απόφαση των δημάρχων και αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα υποστήριζε την θέση "5". Τόνισε ότι πρόβλημα πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε
Τέλος, για την μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση είπε ότι "Η Ημαθία αδικήθηκε και όποιος ασχολείται με την πολιτική και πει ότι δεν έχει φιλοδοξίες λέει ψέματα".

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ Ν.Δ

Η ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ Ν. Ημαθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την κοπή της πίτας, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11:00π.μ στα γραφεία του κόμματος (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 137).
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και το Ν.Σ. Επιμόρφωσης Ημαθίας, σε συνεργασία με τις Τ.Ο. Καβασίλων, Σταυρού, Επισκοπής-Καλοχωρίου, Κεφαλοχωρίου και Ξεχασμένης-Ραψωμανίκης, σας προσκαλούν στις ανοιχτές διαβουλεύσεις με θέμα:
«Το Προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Ανάπτυξη»
ΚΑΒΑΣΙΛΑ: Δευτέρα, 16/2/2009, ώρα 6:30 μ.μ., Καφενείο Τεντζογλίδη
ΣΤΑΥΡΟΣ: Δευτέρα, 16/2/2009, ώρα 7:30 μ.μ., Καφενείο Η. Σιδηρόπουλου
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Πέμπτη, 19/2/2009, ώρα 6:30 μ.μ. Καφενείο Χρήστου Παλάση
ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ: Παρασκευή, 20/2/2009, ώρα 6:30 μ.μ., Ταβέρνα ΑΛΕΚΟΣ
ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ: Παρασκευή, 20/2/2009, ώρα 8:00 μ.μ., Καφενείο Δάφνης Πανταζή

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρά τις συνεχείς αμφισβητήσεις που δέχεται η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αναφορικά με την ποιότητα του νερού και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που γίνονται τόσο από ιδιωτικά όσο και κρατικά εργαστήρια, ο πρόεδρος της επιχείρησης Κ. Ναλμπάντης ακολουθεί την νόμιμη και προβλεπόμενη οδό ώστε να θωρακίσει την επιχείρηση από κάθε είδους διασπορά φημών που στόχο έχουν να πλήξουν την ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας.
Σήμερα ειδοποιηθήκαμε να πάμε στον υδατόπυργο που βρίσκεται στο δημοτικό αμφιθέατρο γιατί θα γινότανε υδροληψία από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. Εκεί ήταν εκτός του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, ο Γιώργος Τζίλας, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ και ο δημότης Παπαδήμας.
Έγινε η λήψη του δείγματος με τον προβλεπόμενο τρόπο και ακολούθησε ακόμα μια από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Στη συνέχεια έγιναν και άλλες λήψεις ύδατος από διάφορα σημεία της πόλης.
Όλα αυτά θα αναλυθούν και σε λίγες μέρες θα βγουν τα αποτελέσματα που όπως πάντα θα δημοσιοποιηθούν ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι ακριβώς συμβαίνει.
Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι αυτή η τακτική ακολουθείται όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε όλες τις αναλύσεις δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το νερό που καταναλώνει ο κόσμος δεν είναι ποιοτικά άριστο.
Αναλύσεις έχουν κάνει μια σειρά από κρατικές υπηρεσίες όπως το τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας και οι οποίες είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.
Εκεί που βρίσκουν αφορμή και αναπτύσσουν αυτή την φιλολογία είναι το γεγονός ότι στο δίκτυο, από την πολυετή χρήση του έχει επικαθίσει ένα στρώμα ιλύος και όταν σημειώνεται διακοπή λόγω βλάβης και όταν ξαναγεμίζουν οι σωλήνες δημιουργείται μια θολότητα. Ένα φαινόμενο που σε καμιά περίπτωση δεν είναι μόνιμο και ξεπερνιέται όταν περάσει λίγη ώρα.
Βέβαια, κανείς δεν θέλει να βλέπει το νερό του θολό πλην όμως οι βλάβες που παθαίνει το δίκτυο της Αλεξάνδρειας ούτε τωρινό φαινόμενο είναι ούτε μοναδικό. Βλάβες παθαίνουν όλα τα δίκτυα του κόσμου και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Εδώ όμως, στην περίπτωση της Αλεξάνδρειας παρατηρούμε μια μονομανία, μια διάθεση με φανατισμό να πληγεί η ΔΕΥΑ και οι διοικούντες. Θεωρούν όλοι όσοι επιμένουν να αμφισβητούν την ποιότητα του νερού ότι προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο μας;
Οχι. Προσφέρουν υπηρεσίες αρνητικές και είναι φανερό πως κανείς δεν έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει το σύνολο του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα όποια διοίκηση και να αναλάβει αύριο το ίδιο κατηγορώ μπορούμε όλοι μας να την προσάψουμε.
Την κατάσταση τη γνωρίζουμε όλοι. Τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις εμμονές τους ξέρουμε όλοι. Ο τόπος είναι μικρός. Όλοι κρίνονται απο την στάση που κρατάμε σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα όπως είναι το νερό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΕΥΓ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ

Για αναθέσεις έργων σε αδερφό δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας απο την διοίκηση του Γρ. Στεργιόπουλου στον δήμο Αντιγονιδών καταγγέλει ο Ευγ. Βελισσαρίδης, μέλος της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ. Την καταγγελία απέστειλε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Τσιότρα.
Αναλυτικά:

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών Νομού Ημαθίας, Δημότης Δ. Αντιγονιδών.
προς
τον κ. Τσιότρα Γεώργιο, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

2-2-2009
Κύριε Γενικέ
Ως δημότης του Δήμου Αντιγονιδών Ημαθίας και έχοντας έννομο συμφέρον, καταγγέλλω:
1. τη συμμετοχή του δημοτικού Συμβούλου κ. Τσίπη Αντώνη, τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στις συνεδριάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής (2007-2008), στις οποίες έχουν ληφθεί πολλές αποφάσεις ανάθεσης έργων στον αδελφό του κ. Τσίπη Σιδέρη, εμπειροτέχνη. Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσίπης Αντώνης είναι έμπορος οικοδομικών υλικών και ορισμένα έργα που ανατίθενται στον αδελφό του, τα εκτελεί ο ίδιος.
Σε μια μικρή τοπική κοινωνία αυτό αποτελεί σκάνδαλο και προκαλεί την κοινή γνώμη. Ήμουν παρών και αυτήκοος μάρτυρας σε φραστικές επιθέσεις που του έχουν γίνει και μέσα στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου και μέσα σε καφετερία των Καβασίλων, για τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο.
2. τη λειτουργία του Δημάρχου κ. Στεργιόπουλου, ως Προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής, ο οποίος αφενός μεν δεν δικαιούται να επικαλεστεί άγνοια νόμου, αφετέρου δε, οφείλει να απολογηθεί για τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τους αδελφούς Τσίπη, διότι τη συμμετοχή του στη Δημαρχιακή την πρότεινε ο κ. Δήμαρχος και όχι ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας στην οποία ανήκει.
Επικαλούμαι το νόμο που διέπει τη λειτουργία του Δημάρχου, της Δημαρχιακής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στο Δήμο Αντιγονιδών.
Συνημμένα επισυνάπτω αποσπάσματα των πρακτικών συνεδριάσεων της Δημαρχιακής, με τα οποία αποδεικνύονται όσα σας καταγγέλλω.
Με τιμή
Ευγένιος Βελισσαρίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΣΤΟ Ράδιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 97,7 FM ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00

Ο Μ. Χαλκίδης στο κανάλι της Βουλής, στο TV100 και το “Ράδιο Αλεξάνδρεια”.

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Μ. Χαλκίδη ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 12 Φεβ. 2009 και ώρα 22:00 το βράδυ ο βουλευτής θα συμμετάσχει ζωντανά στην εκπομπή «Νυχτερινή Εφημερίδα» του τηλεοπτικού σταθμού TV100 όπου μαζί με άλλους προσκεκλημένους θα συζητήσει θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Επίσης, την Παρασκευή 13 Φεβ. 2009 ώρα 10:00 το πρωί, ο Μ. Χαλκίδης θα είναι καλεσμένος του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7» για συζήτηση εφ όλης της ύλης σε θέματα που απασχολούν όχι μόνο την Ημαθία αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 11 Φεβ. 2009 και ώρα 22:00 το βράδυ, το κανάλι της Βουλής θα μεταδώσει την εκπομπή «ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ» στην οποία θα συμμετάσχει ο Μ. Χαλκίδης ως εισηγητής του τελευταίου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τις 60.000 νέες θέσεις εργασίας, την επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης, την στήριξη σε ανέργους και συνταξιούχους καθώς και άλλες διατάξεις. εκπομπή αυτή θα προβληθεί σε επανάληψη και την Κυριακή 15 Φεβ. 2009 στις 17:00 το απόγευμα.

Εσπερίδα για τα Επιχειρηματικά Πάρκα διοργανώνει στις 16 Φεβρουαρίου ο Δήμος Πλατέος

Εσπερίδα ενημέρωσης με θέμα τα Επιχειρηματικά Πάρκα διοργανώνει την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου ο Δήμος Πλατέος. Στο πλαίσιο των εργασιών της εσπερίδας, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος, θα παρουσιαστεί η μελέτη «Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου Πλατέος για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων».
Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης αναμένεται να εστιαστεί στην παρουσία του κ. Δημοσθένη Βοϊβόντα, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα έλθει από την Αθήνα για να μιλήσει στην εσπερίδα.
Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΧΑΝΕΙ ΔΥΟ ΕΔΡΕΣ Η Ν.Δ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ!!

Άσχημα τα μαντάτα για τους βουλευτές της ΝΔ αφού εδώ και μήνες όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται και το κόμμα τους να υστερεί από 3,5 έως και 5%.
Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" δημοσίευσε χτες Σάββατο έναν χάρτη της χώρας και στον οποίο φαίνονται αναλυτικά οι μεταβολές που επέρχονται αναφορικά με την δύναμη των κομμάτων και την αντιστοιχία τους σε βουλευτές.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ημαθία η ΝΔ διαθέτει τρεις βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ έναν. Αυτό γίνεται σε όλες τις τετραεδρικές περιφέρειες γιατί ο εκλογικός νόμος έτσι προβλέπει.
Τώρα, αν γίνουν εκλογές, ο συσχετισμός θα αλλάξει και το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τρεις βουλευτές και η ΝΔ έναν.
Μ΄ άλλα λόγια, οι νυν βουλευτές της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, Ηλίας Φωτιάδης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους αφού θα έχουν να διεκδικήσουν μόνο μια εκλόγιμη θέση.
Δική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μ. Χαλκίδης θα είναι για ακόμα μια φορά πρώτος σε σταυρούς προτίμησης παρά την φυσιολογική φθορά που έχει.

Στο ΠΑΣΟΚ
Στο κόμμα αυτό ο σίγουρος υποψήφιος και κατά την άποψή μου και εκλεγμένος στην πρώτη τριάδα θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, εν ενεργεία βουλευτής. Έχει φθορά που είναι φυσιολογική αλλά έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια και ένα δίκτυο φίλων και συνεργατών που είναι σημαντικό και χρήσιμο.
Ακούγονται ακόμη πολλά ονόματα που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές πλην όμως ουδείς γνωρίζει αν θα είναι τελικά στην λίστα.
Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιοι αυτοί που ήταν στις εκλογές του 2007. Προφανώς γιατί έτσι τους βολεύει και εξυπηρετεί προσωπικά τους συμφέροντα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Τουλάχιστον άστοχη ήταν η χθεσινοβραδινή συζήτηση που έκανε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και η οποία είχε σχέση, αφορούσε άμεσα, την λειτουργία του τοπικού τύπου.
Το ΔΣ του φορέα εξέφρασε δια του προέδρου του Γ. Παπαδόπουλου την άποψη ότι ο τοπικός τύπος θα πρέπει να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του συμβουλίου και να προβάλει τις ανακοινώσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση θα κοπεί η ετήσια καταβολή της συνδρομής!!!
Δεν ξέρω και ούτε με αφορά η συλλογιστική του ΔΣ που είδα να υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους συμβούλους (διαφοροποιήθηκε ο Γ. Λένος που ζήτησε κατ΄ ιδίαν επαφή με τις εφημερίδες ώστε να συζητηθεί το πλαίσιο της συνεργασίας). Έχουν άποψη και καλά κάνουν και την υποστηρίζουν με θέρμη. Επιλογή τους είναι.

Δικαίωμά τους είναι να είναι συνδρομητές σε όποιο έντυπο θέλουν. Δεν τους υποχρεώνει κανείς με το ζόρι να πάρουν την εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ.
Δημόσια δηλώνω ότι για να συνεχίσει να παίρνει εφημερίδα ο Σύλλογος θα πρέπει να μου γνωστοποιηθεί εγγράφως.
Όσον αφορά τώρα την ουσία του θέματος. Η διοίκηση των νέων και φερέλπιδων συνδικαλιστών του τοπικού Εμπορικού λειτούργησε με την λογική "δεν έρχεσαι να με προβάλεις δεν σε πληρώνω τα 150€ τον χρόνο".
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι νεαροί συνδικαλιστές ότι δεν τους έχρισε κανένας αρχισυντάκτη στον τοπικό τύπο και απ΄ ότι ξέρω η Συμβουλευτική επί του Τύπου έχει πάψει να υπάρχει από την Μεταπολίτευση.
Αν επιδιώκουν να συμπεριφερθούν με αντίστοιχο τρόπο δικαίωμά τους. Ωστόσο, να επιλέξουν με προσοχή τους αποδέκτες της συλλογιστικής τους.
Αυτά τα ολίγα με αισθήματα κατανόησης διότι πιθανολογώ πως η απουσία εμπειρίας οδηγεί σε λάθη...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΣΙΟΤΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριε Γενικέ
Στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αντιγονιδών στις 26-1-2009, συνέβησαν τα εξής:
Στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Ορισμός μελών Δ/κού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αντιγονιδών», επισημάναμε στο Προεδρείο ότι δε μπορεί να γίνει εκ νέου ΟΡΙΣΜΟΣ μελών, παρά μόνο αντικατάσταση μελών, εάν υπάρχουν παραιτήσεις, έχοντας στα χέρια μας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας Συμβουλίου με αρ. 2/2007 και ημερομηνία 15-1-2007, στην οποία αναφέρεται ότι ο ορισμός μελών γίνεται για την τετραετία 2007-2010. Επικαλεστήκαμε επίσης το άρθρο 255 παρ.2, του νόμου 3463/2006, όπου σαφώς ορίζεται ότι η διάρκεια της θητείας των επιχειρήσεων του Δήμου ακολουθεί τη θητεία του δημοτικού Συμβουλίου.
Παρά ταύτα, ο Δήμαρχος κ. Στεργιόπουλος, αγνοώντας τις επισημάνσεις μας, αγνοώντας την απόφαση 2/2007 του δημ. Συμβουλίου, αγνοώντας το νόμο 3463/2006, προχώρησε σε νέο ορισμό μελών, με μοναδικό σκοπό να θέσει εμένα προσωπικά εκτός Δ.Σ της Δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ).
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Ορισμός μελών Δ/κού Συμβουλίου της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης», με αποτέλεσμα, να θέσει εκτός Δ.Σ το μοναδικό μου σύμβουλο κ. Σιδηρόπουλο Γ.
Στο 10ο θέμα «Έγκριση προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αντιγονιδών», κατήγγειλα ότι:
Το πρακτικό με αρ. 2/23-1-2009 της συνεδρίασης του Δ.Σ της Δ.Ε.Α.Δ.Α είναι πλαστό διότι: α) Δεν ήταν άπαντες παρόντες όπως αναφέρει, εφόσον απουσίαζαν: η κ. Χαρπίδου Ζωή και η κ. Παπαστεργιοπούλου Ειρήνη και
Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση, εφόσον εγώ δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό.
Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλω την αυθαίρετη λειτουργία του Δημάρχου Αντιγονιδών, ο οποίος σε διπλό ρόλο (Δημάρχου και Προέδρου δημοτικού Συμβουλίου εναλλάξ) έκανε τις διαδικασίες.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
Συνημμένα σας επισυνάπτω τα εξής έγγραφα:
1.Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης στις 26-1-2009
2. Τις αποφάσεις 2 και 3/15-1-2007 με τις οποίες έγινε ο ορισμός μελών Δ.Ε.Α.Δ.Α και Δ.Ε.Υ.Α.ΔΑ αντίστοιχα, για την τετραετία 2007- 2010.
3. Το πρακτικό 2/23-1-2009 της Δ.Ε.Α.Δ.Α, το οποίο δόθηκε σε όλους τους συναδέλφους λίγο πριν την έναρξη της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας παραπέμπω επίσης στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο: http://www.pliroforiodotis.gr/

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ευρεία σύσκεψη με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα υλοποιηθεί η μελέτη πυρόσβεσης όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και ακολούθως η εγκατάσταση των πυροσβεστικών μέσων στα παραπάνω, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Μπ.Γκιόνογλου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Ανεσίδης Ν., ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας, Αμανατίδης Ι., ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρειας, κ. Δημητριάδης και όλοι οι Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες από τους αρμόδιους προς τους Διευθυντές των σχολείων, αποφασίστηκε το κάθε σχολικό συγκρότημα μέσω της αρμόδιας σχολικής επιτροπής να αναθέσει τη σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης σε έναν μηχανολόγο μηχανικό.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Χαλκός
Δυο άνδρες 34 και 27 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας διότι τα ξημερώματα (2πμ) της 30/1 αφαίρεσαν από αγροτική περιοχή του Αιγινίου και από την Αγκαθιά, καλώδια χαλκού ιδιοκτησία ΟΣΕ αξίας 10000 ευρώ. Επίσης αναζητείται για τον ίδιο λόγο 16χρονος. Στην Ειρηνούπολη, άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, συνέλαβαν τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα διότι προέβαιναν σε εργασίες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, σε αγρόκτημα της συλληφθείσας, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Στο μπαρ, στο ιδιαίτερο...
Μια 43χρονη, ιδιοκτήτρια καφέ-μπαρ, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Βέροιας διότι συνεργαζόμενη με έναν 42χρονο, με τον οποίο συζούσε, προωθούσαν σε πορνεία κατά’ επάγγελμα και για λόγους κερδοσκοπίας σερβιτόρες του καταστήματος σε πελάτες έναντι αμοιβής σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Επίσης συνελήφθη και μία σερβιτόρα του καταστήματος στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης και πλειοψήφησε ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης με 13 ψήφους έναντι του δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου που πήρε 10 ψήφους.
Στην θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο δήμαρχος Δοβρά κ. Τσιούντας που πήρε 13 ψήφους έναντι της αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Μ. Βουλγαροπούλου που πήρε 10 ψήφους.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Γκαβαρδίνας με 21 ψήφους και Νεστορόπουλος με 16 ψήφους. Στην ψηφοφορία μετείχαν 23 αιρετοί που απαρτίζουν την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

*ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Αλεξάνδρειας και Περιχώρων ήταν προγραμματισμένες να γίνουν την Παρασκευή που πέρασε.
Ωστόσο, αυτές αναβλήθηκαν για πολλούς λόγους. Είναι γνωστό ότι στον Σύνδεσμο πρόεδρος τη διετία που πέρασε ήταν ο δήμαρχος Αντιγονιδών Γρ. Στεργιόπουλος και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τον διαδεχτεί ο δήμαρχος Πλατέος Φ. Δημητριάδης.
Απο την άλλη βέβαια πλευρά γνωρίζουμε οτι η μειοψηφία στον Σύνδεσμο κάνει κινήσεις ώστε πάρει τη διοίκηση και πληροφορηθήκαμε ότι ήδη έγινε πρόταση στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Αλεξάνδρειας Ν. Γκαβαρδίνα να θέσει υποψηφιότητα και να στηριχτεί ώστε να πάρει τη θέση του προέδρου ο μεγαλύτερος δήμος μέλος του Συνδέσμου.
Σωστό το σκεπτικό πλην όμως είναι σαφές πως θα πρέπει και ο κ. Γκαβαρδίνας να το υιοθετήσει για να βοηθήσει τον δήμο του που υπηρετεί απο τη θέση του συμβούλου.

ΝΕΟ
Αυτή την ώρα γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοικούσας επιτροπής του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας και Περιχώρων.
Σε μισή ώρα τουλάχιστον θα έχουν βγει τα αποτελέσματα και θα τα δημοσιοποιήσουμε.